Autor Wątek: Shimano Alivio CX Feeder  (Przeczytany 9017 razy)

Offline KONIU

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Shimano Alivio CX Feeder
« Odpowiedź #15 dnia: 06.02.2018, 19:49 »
To jest parabolik sam pisałeś że nie chcesz się bawić 30min z rybą ale mimo wszystko za taki budżet chyba nalepszy wybór fajna wędka na te odległość spokojnie dorzucisz ale wybór należy do ciebie.

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 06.02.2018, 20:11 »
Hej, głównie komercja, odległości różne, max do 40-50 m koszykami 30 gram (jeżeli się uda 😜), ryby najczęściej w przedziale 3-6 ale zdarzają się okazy 10+. Teraz do metody mam Jaxona ale jest strasznie sztywny. Szukam czegoś z większą akcją, ale jednocześnie nie witki, którą 5 kg karpia holuję 30 min :)

Panowie, dzięki za pomoc! :beer:

Koniu: ten trabucco jest do dostania, ale cena prawie 300 pl przekracza mój budżet ☹️ Rozumiem, że to shimano to jest parabola i że będzie miękki, ale powiedz mi jeszcze czy na warunki w których łowię warto go brać?

Rybki do 5 kg dasz radę wyholować i panować nad nimi , powyżej już delikatnie będziesz miał problem , a z rzutem do 40/30g + towar też nie będzie problemu .Jeśli chcesz rzucać celnie na 50-60 m i holować miśki lub 2-cyfrówki , zapomnij o nim . Po drugie w tej klasie cenowej nie masz za dużego pola manewru więc nie ma co zbytnio wybierać . Ogólnie poszukaj jeszcze używanych 3/3,3 z Koruma Feeder Rod, było kilka ofert na forum 3 za 200/220 zł .
Z poważaniem Marcin

Offline Bielu

• Nowy użytkownik
  • *
    • Army Carp Team Cz-Wa
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #17 dnia: 06.02.2018, 20:22 »
Sam go właśnie niedawno nabyłem, bawiłem się nim na sucho i dla mnie rewelka, znajomy łowi na niego już od pewnego czasu i nie może się zachwalić. ;D
Bielu :D

Offline Stan_Stanowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #18 dnia: 06.02.2018, 20:41 »
Większość moich wypadów to jednak komercje, gdzie tych większych ryb nie ma albo są w niewielkiej ilości i trudne do złapania. Zresztą na zbiorniki, gdzie jest gruba ryba mam feederka z Jaxona, który świetnie daje sobie radę i jestem z niego bardzo zadowolony. Brakuje mi jednak czegoś delikatniejszego, żeby hol mniejszych okazów sprawiał więcej frajdy.
Decyzja podjęta: kupuję :)
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady i pomoc w podjęciu decyzji :)

Offline Norbas

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #19 dnia: 16.07.2020, 23:42 »
I jak z perspektywy czasu oceniasz tego Alivio?

Offline dexx

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 30.08.2020, 17:58 »
 Posiadam 2x Shimano alivio CX feeder 3.66m 100g do tego Okuma Pulzar Baitfeeder PZB-4000

Super zestaw na początek jak i na stałe, pełna parabola więc mega przyjemność z holu nawet niedużych okazów. Łowię dużo na komercjach więc kijki nie mają lekko, karpiki 5kg+, 10kg+ chodzą idealnie, choć przy takich powyżej 7+ zaczyna się już fajna walka :D

Offline Trissot

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #21 dnia: 31.08.2020, 08:47 »
Witam
Również od dłuższego czasu łowię na dwa Alivio CX Feeder 3.66 i 3.35, w tej cenie rewelacja, są pewnie kije lepsze ale stosunek ceny do jakości ciężko pobić. U mnie w 90% łowią na metodę na wodach stojących, dają frajdę z połowu leszczyków a i karpie im nie straszne.