Autor Wątek: Zanęty Cukk - ktoś stosował?  (Przeczytany 4835 razy)

Offline redaktor

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: method feeder
Zanęty Cukk - ktoś stosował?
« dnia: 21.11.2017, 10:38 »
Węgierska firma Cukk jest u nas najbardziej znana z produkcji doskonale sekcjonowanej kukurydzy przynętowej, która wieli z Was używa. Ja jednak chciałbym poznać Wasza opinie o ich innych produktach. Najbardziej interesują mnie gotowe zanęty do koszyków pakowane w coś w rodzaju "kiełbaski" :) o różnych smakach. Znalazłem je w sklepie,
https://www.e-fishing.pl/zaneta-cukk-fatboy-frankfurterka-gotowa-do-uzycia,3,4133,3998
ale mam obawy co do trwałości. To prawdopodobnie zapas z lata. Pytanie, czy nie będzie wyschnięta i najważniejsze, czy ktoś tego używał?

Offline redaktor

• Użytkownik
  • **
Odp: Zanęty Cukk - ktoś stosował?
« Odpowiedź #1 dnia: 21.11.2017, 20:49 »
Nikt? :o

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #2 dnia: 22.11.2017, 08:34 »
No właśnie myślę, że nikt... Będąc w Polsce kilka razy kupno  samej kukurydzy Cukka nastręczało mi trudności, więc zapewne i zanęty nie za bardzo są do kupienia.
Lucjan

Offline redaktor

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22.11.2017, 20:22 »
No właśnie myślę, że nikt... Będąc w Polsce kilka razy kupno  samej kukurydzy Cukka nastręczało mi trudności, więc zapewne i zanęty nie za bardzo są do kupienia.
Luk,
jest sklep w Cieszynie, który ma tego całkiem duży wybór. Pytam bo ja też tylko kukurydzy CUKK-a używałem, ale che sprawdzić gotowe zanęty z melasą.
https://www.e-fishing.pl/produkty,2?search=cukk

Offline Michal

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 22.11.2017, 21:23 »
Węgierska firma Cukk jest u nas najbardziej znana z produkcji doskonale sekcjonowanej kukurydzy przynętowej, która wieli z Was używa. Ja jednak chciałbym poznać Wasza opinie o ich innych produktach. Najbardziej interesują mnie gotowe zanęty do koszyków pakowane w coś w rodzaju "kiełbaski" :) o różnych smakach. Znalazłem je w sklepie,
https://www.e-fishing.pl/zaneta-cukk-fatboy-frankfurterka-gotowa-do-uzycia,3,4133,3998
ale mam obawy co do trwałości. To prawdopodobnie zapas z lata. Pytanie, czy nie będzie wyschnięta i najważniejsze, czy ktoś tego używał?

Stosowałem tą zanętę, tylko o innym zapachu. Ma jeden duży plus - nie rozpuszcza pva, Co do skuteczności to na moich wodach szału nie było. Mam otwarte  jedno opakowanie tej zanęty od ponad roku. Przechowuje ja w podwójnym foliowym opakowaniu w temperaturze pokojowej. Minimalnie podeschła i zbiła się.
Stosowałem jeszcze zanęty z serii Tonna Mix i Q44 do komponowania własnego mixu na bazie pelletu. Mogę polecić zapach czosnkowy.

Offline redaktor

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 22.11.2017, 21:44 »
Właśnie o czosnku i frankfurterce myślałem :)

Offline Michal

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 22.11.2017, 21:53 »
Jeżeli chcesz zastosować gotową zanętę do robienia kiełbasek pva, to rób je na bieżąco. Robienie większej ilości spowoduje, że wyschną na wiór.

Offline redaktor

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 22.11.2017, 21:59 »
Jeżeli chcesz zastosować gotową zanętę do robienia kiełbasek pva, to rób je na bieżąco. Robienie większej ilości spowoduje, że wyschną na wiór.
Nie, nie. To jest zanęta gotowa do koszyczków method feeder, tylko zapakowana jak "kiełbaska" w podłużną folię.

Offline Michal

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 22.11.2017, 22:21 »
Nie, nie. To jest zanęta gotowa do koszyczków method feeder, tylko zapakowana jak "kiełbaska" w podłużną folię.

Są dwie wersje tej gotowej zanęty. Jedna jest zapakowana jak tradycyjna zanęta, druga w opakowaniu w kształcie walca. Obie mają konsystencję  "mokrą" jednak mimo tego nie rozpuszczają materiałów pva.
www.e-fishing.pl/zaneta-cukk-maszat-1-gotowa-do-uzycia-ready-mix-1k,3,4133,3995
www.e-fishing.pl/zaneta-cukk-fatboy-frankfurterka-gotowa-do-uzycia,3,4133,3998

Możesz stosować je do koszyczka zanętowego jak również nabić nimi woreczki pva,  czyli zrobić tzw kiełbaskę.
Tu masz film jak się je wykonuje. 

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #9 dnia: 22.11.2017, 23:19 »

Są dwie wersje tej gotowej zanęty. Jedna jest zapakowana jak tradycyjna zanęta, druga w opakowaniu w kształcie walca. Obie mają konsystencję  "mokrą" jednak mimo tego nie rozpuszczają materiałów pva.
www.e-fishing.pl/zaneta-cukk-maszat-1-gotowa-do-uzycia-ready-mix-1k,3,4133,3995
www.e-fishing.pl/zaneta-cukk-fatboy-frankfurterka-gotowa-do-uzycia,3,4133,3998

Możesz stosować je do koszyczka zanętowego jak również nabić nimi woreczki pva,  czyli zrobić tzw kiełbaskę.
Tu masz film jak się je wykonuje. 

Jakiej siatki używasz.

Offline Michal

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 23.11.2017, 07:23 »
Jaxon 23 i 44 mm.

Offline kemper

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 23.11.2017, 07:49 »
Ja stosowałem od dawna ale tylko kukurydzę wielką żółtą ,czerwoną,zieloną na włos . Ma jedną zaletę - może być używana dla kosmonautów - nigdy się nie zepsuje. Jest mocna a łowność jest taka jak zwykłej . Zielona była anyżowa i raczej do naćpania się przez wędkarza , bo ryby nie bardzo wiedziały co z tym robić. Czerwona brudziła palce na tydzień . Słowem sama chemia. Zanęty produkuję sam z paszy dla gołębi bo wychodzi po tuningu ok. 2 zł/ 1 kg.
Kemper pozdrawia... Połamania!