Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 6148485 razy)

Offline hobby

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #15990 dnia: 05.03.2019, 20:43 »
Ja dzisiaj wstąpiłem do duxonshop po skisłe masło Marosa, nie było, ale za to kupiłem nowy parasol z Prestona :)
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/parasole-namioty-korum-i-preston/30957-parasol-preston-space-maker-multi-60-brolly.html
:bravo: :bravo: Fajny daszek, a powiedz mi, czy po rozłożeniu jest możliwość wykręcenia sztycy głównej?, bo widzę ze uchwyty do podparcia sztycami z przodu są
...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić, nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem...
Jurek

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
« Odpowiedź #15991 dnia: 05.03.2019, 20:54 »
Ja dzisiaj wstąpiłem do duxonshop po skisłe masło Marosa, nie było, ale za to kupiłem nowy parasol z Prestona :)
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/parasole-namioty-korum-i-preston/30957-parasol-preston-space-maker-multi-60-brolly.html
:bravo: :bravo: Fajny daszek, a powiedz mi, czy po rozłożeniu jest możliwość wykręcenia sztycy głównej?, bo widzę ze uchwyty do podparcia sztycami z przodu są
Chyba nie, ale sprawdzę jutro.

Offline Mad Dog

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #15992 dnia: 05.03.2019, 21:51 »
Dziś przyszła do mnie paczka a właściwie 3 paczki od drapieżców. A w nich tripod Koruma nad którym długo, długo, długo się zastanawiałem. Tripod wygląda fajnie i mam nadzieję że również fajnie będzie się sprawował. W końcu również zdecydowałem się kupić parasol, padło na Trapera. Do tego podajniki Preston (wcześniej używałem drennana) mnóstwo drobiazgów no i ok 45kg. paszy. Mam nadzieję że starczy na cały sezon😁

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #15993 dnia: 05.03.2019, 21:55 »
Maciej... 60 cali to prawie jak parasol ogrodowy :D

Mad Dog... 45 kg paszy mówisz... u mnie na 5 lat by starczyło :D
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 220
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #15994 dnia: 05.03.2019, 22:02 »
Kupiłem rok temu 10 kg zanęty bazowej Sensasa. Do tej pory wykorzystałem 4 kg. :D Gdybym miał 45 kg paszy to u mnie na wsi wystarczyłoby mi na 10 lat wędkowania i przy okazji jeszcze jakiegoś świniaka bym utuczył na podroby na świąteczny stół :D 

Offline Mad Dog

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #15995 dnia: 05.03.2019, 23:07 »
Kupiłem rok temu 10 kg zanęty bazowej Sensasa. Do tej pory wykorzystałem 4 kg. :D Gdybym miał 45 kg paszy to u mnie na wsi wystarczyłoby mi na 10 lat wędkowania i przy okazji jeszcze jakiegoś świniaka bym utuczył na podroby na świąteczny stół :D 
Maciej... 60 cali to prawie jak parasol ogrodowy :D

Mad Dog... 45 kg paszy mówisz... u mnie na 5 lat by starczyło :D
Nie wiem chłopaki jak często jeździcie na rybki bo ja bardzo czesto. No.........może trochę przesadziłem tą paszą :P
W razie co będzie na następny sezon 8)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 941
    • Galeria
« Odpowiedź #15996 dnia: 06.03.2019, 14:13 »
Dziś przyszła do mnie paczka a właściwie 3 paczki od drapieżców. A w nich tripod Koruma nad którym długo, długo, długo się zastanawiałem. Tripod wygląda fajnie i mam nadzieję że również fajnie będzie się sprawował. W końcu również zdecydowałem się kupić parasol, padło na Trapera. Do tego podajniki Preston (wcześniej używałem drennana) mnóstwo drobiazgów no i ok 45kg. paszy. Mam nadzieję że starczy na cały sezon😁

Grubo Panie :thumbup: dołącze do grona skąpo nęcocych mi na jakieś 7 lat.
Maciek

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
« Odpowiedź #15997 dnia: 06.03.2019, 14:52 »
To jeszcze nie tak dużo, u mnie na ten sezon czeka:

25kg orzecha tygrysiego (12,5kg już właśnie odstawiłem do "kiszenia")
25kg konopi
50kg pelletu 16-28mm
50kg kuleczek proteinowych

Powinno starczyć do końca sezonu karpiowego.
Nęcąc co drugi dzień po 2-3kg + to co idzie do wody w czasie zasiadki (po każdej rybie, 1kg na zestaw) to nie jest strasznie dużo.

Offline ziggi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #15998 dnia: 06.03.2019, 15:50 »
Kupiłem2 tylne widełki Guru.Ciężarki do zatapiania żyłki.Szpilki Daiwa do kotwiczenia parasola.Dumbellsy Drennan ananasowe,krab i kryl  i atramentowe kalmary.  Kilka rozmiarów haczyków Owner.Dzisiaj dotarł do mnie rod pod Leeda Rogue 3-w-1 którego polecał Luk.Rod pod jest super.Tak stabilnego jeszcze niemacałem. Mam jeszcze w planie markery do oznaczania żyłki .   Zapomniałem że nabyłem jeszcze okulary polaryzacyjne Traper.                                                                                                                                                                                       

Offline B7Studio

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #15999 dnia: 06.03.2019, 15:58 »
25kg konopi
50kg pelletu 16-28mm

Nęcąc co drugi dzień po 2-3kg + to co idzie do wody w czasie zasiadki (po każdej rybie, 1kg na zestaw) to nie jest strasznie dużo.

Hej,

Podobne ilości mi na sezon schodzą z tą różnicą że orzech zamieniłem na kuku natomiast pellet to 4 mm do 12mm

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 417
« Odpowiedź #16000 dnia: 06.03.2019, 16:00 »
Ilośc towaru potrzebnego do nęcenia zależy od wielu czynników... Jeden będzie potrzebował na sezon 15 kg a inny 500 kg.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 941
    • Galeria
« Odpowiedź #16001 dnia: 06.03.2019, 16:10 »

25kg konopi
50kg pelletu 16-28mm

Bogacie ??? Z grubego palca ze trzy tysie leci w wode ???
Maciek

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #16002 dnia: 06.03.2019, 16:24 »
Jak sie policzy kulki po ponad 40 zł za kilo to może tyle wyjść. Z tym, że przy takim nęceniu gdzie oprócz kulek idzie też inny towar nie ma potrzeby stosowania tak drogich kulek. No, ale jesli kogoś stać to tylko na plus.

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
« Odpowiedź #16003 dnia: 06.03.2019, 16:49 »

25kg konopi
50kg pelletu 16-28mm

Bogacie ??? Z grubego palca ze trzy tysie leci w wode ???

Szczerze to wolę o tym nie myśleć.
I oczywiście kupiłem to nie na jeden raz. Po zakończeniu sezonu (październik) rozpoczynam polowania, gdzie co taniej. Ostatnie zakupy zrobiłem dwa tygodnie temu. I już "paszę" na ten sezon mam.
Kulek, za taką cenę (40zł) nigdy bym nie kupił. Moim zdaniem żadna kulka nie jest warta takiej kasy.
Za 26zł mam kulki z 30% zawartością mączek rybnych proste, bez aromatów a bardzo skuteczne.

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #16004 dnia: 06.03.2019, 18:21 »
Warta 40 zł nie jest, ale jak sobie policzysz wszystkie koszty (wynajem pomieszczenia, wszystkie opłaty itp) do tego wiadomo nikt za darmo robić nie będzie to niestety, ale wysokiej jakości towar musi tyle kosztować.