Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 5975654 razy)

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 213
  • Ulubione metody: bolonka
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #22920 dnia: Dzisiaj o 14:41 »
Przerobiłem sporo batów, szczególnie od Robinsona. Mam chyba 4 sztuki różnych modeli od tego producenta Są naprawdę bardzo dobre, ale na uniwersalne bolonki się nie nadają.Zresztą nie ma sensu ich na bolonki przerabiać, bo można kupić bolonki o podobnych parametrach, a nawet na podobnych blankach w przypadku Robinsona. Nawet taką mam - CTX 633 Trochę miększa niż bat, ale bardzo fajna.. Bata TX 633  też posiadam od dawna i sobie chwalę. ale wież mi nie ma on w ogóle podjazdu do tego Chińczyka. Wyważenie ma nawet trochę lepsze, ale jeśli chodzi o moc, to jest słabiutki przy nim, choć na nasze realia to mocny kij. Do tego ten azjata ma dużo więcej finezji od niego. Dzieki temu jest bardziej uniwersalny. Nawet Power Carp Robinsona mam. Tez fajny kij, ale on jest nawet słabszy od tego TX 633, więc nie ma o czym gadać. Co do amortyzatorów w bacie, to nie ma takiej opcji dla mnie. Dla mnie to profanacja tej metody. Oprócz tego Chińczyk jest o jakieś 50 cm dłuższy, bo TX nie ma deklarowanej długości. No i Robinson nie jest taki ładny. Miałem plan nawet przerabiać go na bolonkę, nawet znalazłem gościa, który sie tym zajmuje, ale pojawił się on... i jestem przekonany, że na uniwersalną bolonkę będzie dużo lepszym wyborem.