Już tak całkiem poważnie.
Na tym forum było już mnóstwo dyskusji "sprzętowych" i niczego nie zmieniły.
Więc nie wiem po co po raz kolejny jest ona poruszana tym bardziej, że dziwnym trafem zawsze nagle się pojawiają w niej te same osoby, które muszą coś wyśmiewać. Nie wiem z czego to wynika czy kompleksy,zawiść,zazdrość a może wszystko razem.
Wiele osób przez to przestało pisać, nie pisze bo już nie chce im się brać w tym udziału.
Bardzo traci na tym to forum a klasycznym przykładem jest właśnie Ryba.
Miał chłopak tyle chęci, z tym robieniem fotek i opisami wielu na tym korzystało i Ci, którzy mogli podjąć decyzję o zakupie i Ci, którzy mogli sobie o takim sprzęcie choć poczytać/pomarzyć. Więc dla mnie totalną żenadą jest wyśmiewanie takich ludzi, nazywanie ich teoretykami.
Pisanie w kółko o skillu wyśmiewanie sprzętu to jest dopiero śmieszne i to dopiero niezła teoria.
Wystarczyło kiedyś połowić tyczką np Jaxonem za 300 zł a Sensasem 774 czy innymi z tej półki, by takich głupot nie pisać.
Pamiętam też wyśmiewanie Ryby, że łowi ryby ze stoperem - chłopak chciał się pobawić w "sportowe łowienie" i ja go całkowicie rozumiem bo szukał czegoś więcej niż tylko łowienie karpi w dziurze w polu. I ten "teoretyk" był bardziej uniwersalnym wędkarzem niż Ci co go wyśmiewali właśnie przez to bo ciągle szukał czegoś nowego, nowych metod, rozwiązań itp. Ciekawe też, że jakoś nikt nigdy nie rzucił się na wyśmiewanie np. topowych wędkarzy z UK bo robią dokładnie to samo. Dla mnie takim wędkarzem uniwersalnym na tym forum jest właśnie Bartek B i tak zdrowo zazdroszczę mu tych warunków w jakich może łowić i czasu na to. Umiejętności i wiedzy też nie można odebrać.
Podsumowując skupmy się na sobie skończmy z tą zawiścią jak komuś się nie podoba lepszy sprzęt niech nie wychyla głowy poza dział karpiowy i wszyscy będą zadowoleni.
Wiem że znowu z tej dyskuty wyjdziemy poobijani ale , nie sposób czegoś nie napisać.
Część userów lubi się chwalić, część ma to w nosie i nic nie pisze. Tak było jest i będzie . Co do pana R z tego co ja pamiętam to on gnoj... em walił w koło po wszystkich co mu nie słodzili. Owszem robił super robotę , ale przy okazji w biła w grunt wszystkich malkontentów... Temat zegarka był katalizatorem do wybuchu , bysnął fotą obroży za pare tysi bo ja mam... a inni nie. Z tego co ja wiem to on sam się wylogował z forum i z odejściem zabrał swe wszczęściu tworzone relacje. Obraził się chłopak bo mu miodu brakło.
Co do roli twórczej z jego strony - chyba nie czytałeś postów tylko foty oglądałęś, coś ty tam wyczytał twórczego. Dane producenta dane z submiarki lub wagi... przywołując anglików , w mym przekonaniu obrażasz ich . Jak można też wspominać o Bartku w konteście ryby.
Bartłomiej to mistrz chcący się dzielić swą wiedzą - za co szacun.
Tekst karpiarze wypad do tematu karpiowego , to żeś chłopie pojechał... grubo. ale co tam

Jedno jest pewne część wędkarzy teoretycznych , to nie to samo co praktycznych... bez urazy ale mi dzielenie nie podoba się dlatego zawsze reaguje na podziały , lepsi bo ma patyk za 1000 zł , gorszy bo ma za 50 zł. Dla mnie było by przykre gdybym nie rozmawiał z wędkarzem nad wodą łowiący na sprzęt jaki ma...
Nie wiem ale chwalenie się to nie temat który mnie podnieca , co kogo obchodzi że mam zestaw podpórek za 800 zł , dotego pod za 500 set , na to kładę igły z młynkami za średnią krajową ... śpie w namiocie na łóżku pod spiworem za kolejną średnią krajową .. a żeby ulżyć cierpiącym w bulu - wale łyche za 150 na zasiadce , a co wolno mi ?