Autor Wątek: Drennan Acolyte Ultra 11ft vs Preston Competition pro 11ft  (Przeczytany 3889 razy)

Offline Mario1988

• Ekspert
  • Reputacja: 123
  • Niemożliwe nie istnieje
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Drennan Acolyte Ultra 11ft vs Preston Competition pro 11ft
« Odpowiedź #15 dnia: 22.12.2017, 10:43 »

Owszem, kilka tych recenzji już ogarnąłem i kijek zrobił na mnie również mega wrażenie. Najlepiej wychoci z Ukrainy zakupić Teragona - cena bajka - 700pln, tylko nie mam zbytniej możliwości wybrać się do nich po ten kijek

Zerknij jeszcze na serię Grantham :)

Też patrzyłem - ogólnie fajne kijki, tylko nie widzi mi się u nas prawie dwukrotnie więcej płacić :P Chyba najpierw skuszę się na tego shermana, co jest tu recenzja :D Też mnie się podobuje tylko teraz zadecydować między Preston Monster Feeder, Competition Pro, a Flagmanem Shermanem :P
Łączy nas pasja :) No i zloty SiG :D

Mapka forumowiczów<= Link do mapki :)

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #16 dnia: 22.12.2017, 10:48 »
A to jak najbardziej, ja jakbym miał kupować Granthama to szukałbym pretekstu na wyjazd do Kijowa ;)

Offline Mario1988

• Ekspert
  • Reputacja: 123
  • Niemożliwe nie istnieje
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 22.12.2017, 10:56 »
Mi z Wałbrzycha to trochę daleko:P Na szczęście mają sklepy nieco bliżej (Lwów), ale dla mnie dalej za daleko:P No i dochodzi kwestia cła (nie wiem czy po zakupie tam i przywiezienie tego do Polski nie zostanie objęte cłem)
Łączy nas pasja :) No i zloty SiG :D

Mapka forumowiczów<= Link do mapki :)

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #18 dnia: 22.12.2017, 12:57 »
Namów małżonkę na wakacje w Donbasie ;) Albo zrób "hardcorowo" jak mój znajomy.

Wiem, sam kiedyś chciałem ściągać. Ale w przyszłym roku jak nic wybiorę się do kijowa, z pustymi rękoma nie wrócę.

Można to zrobić tak jak mój znajomy to zrobił w zeszłym tygodniu. Ma on "wolne" przed świętami. Nigdzie nie wyjeżdża. Chciał sobie kupić Flagmana - kilka wędek, w tym te najdroższe modele. Z uwagi na to, że byłem niedawno w Kijowie, jak w związku z tym, że teraz są tam olbrzymie promocje, podsunąłem mu pewien pomysł... I zrobił to :) Koszt biletu autokarowego z Łodzi do Kijowa to 120 zł (bezpośrednio u kierowcy 80 zł) w jedną stronę. Autokary jeżdżą co godzinę. Dla mnie szok :) Z drugiej strony to pokazuje, ilu Ukraińców przyjeżdża do Polski. Kumpel  zabrał ze sobą w torbie jakieś 2 kołowrotki + drobny sprzęt :) Jechał coś koło 17 godzin w jedną stronę. Przespał całą noc. Obudził się już w Kijowie. Kupił tam 6 wędek. Bez problemu przewiózł je w luku przez granicę wraz z torbą z polskim sprzętem. Zaoszczędził coś koło tysiaka i jeszcze w kilka godzin zwiedził Kijów :) Tylko żonie ta wycieczka się nie spodobała :D

Nie namawiam do niepłacenia cła, czy Vatu, ale chyba da się to zrobić biorąc ze sobą kilka kołowrotków i część sprzętu w daleką podróż ;) Na marginesie więcej kosztuje mnie benzyna jak jadę z Łodzi do Poznania niż kosztowałaby mnie podróż do Kijowa autokarem :facepalm: Już niedługo w Lidlu będzie słuchać głównie ukraiński, tak jak na Wyspach polski ;) Jednak co do aktualnych cen Flagmanów na Ukrainie to są one po prostu piękne, szczególnie te topowe serie. Nic tylko zmieniać plany na wakacje ;)