Namów małżonkę na wakacje w Donbasie

Albo zrób "hardcorowo" jak mój znajomy.
Wiem, sam kiedyś chciałem ściągać. Ale w przyszłym roku jak nic wybiorę się do kijowa, z pustymi rękoma nie wrócę.
Można to zrobić tak jak mój znajomy to zrobił w zeszłym tygodniu. Ma on "wolne" przed świętami. Nigdzie nie wyjeżdża. Chciał sobie kupić Flagmana - kilka wędek, w tym te najdroższe modele. Z uwagi na to, że byłem niedawno w Kijowie, jak w związku z tym, że teraz są tam olbrzymie promocje, podsunąłem mu pewien pomysł... I zrobił to

Koszt biletu autokarowego z Łodzi do Kijowa to 120 zł (bezpośrednio u kierowcy 80 zł) w jedną stronę. Autokary jeżdżą co godzinę. Dla mnie szok

Z drugiej strony to pokazuje, ilu Ukraińców przyjeżdża do Polski. Kumpel zabrał ze sobą w torbie jakieś 2 kołowrotki + drobny sprzęt

Jechał coś koło 17 godzin w jedną stronę. Przespał całą noc. Obudził się już w Kijowie. Kupił tam 6 wędek. Bez problemu przewiózł je w luku przez granicę wraz z torbą z polskim sprzętem. Zaoszczędził coś koło tysiaka i jeszcze w kilka godzin zwiedził Kijów

Tylko żonie ta wycieczka się nie spodobała

Nie namawiam do niepłacenia cła, czy Vatu, ale chyba da się to zrobić biorąc ze sobą kilka kołowrotków i część sprzętu w daleką podróż

Na marginesie więcej kosztuje mnie benzyna jak jadę z Łodzi do Poznania niż kosztowałaby mnie podróż do Kijowa autokarem

Już niedługo w Lidlu będzie słuchać głównie ukraiński, tak jak na Wyspach polski

Jednak co do aktualnych cen Flagmanów na Ukrainie to są one po prostu piękne, szczególnie te topowe serie. Nic tylko zmieniać plany na wakacje