Autor Wątek: Firma Matrix  (Przeczytany 37760 razy)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Firma Matrix
« Odpowiedź #45 dnia: 01.02.2016, 20:19 »
  Kolega pisał ,że się mu wszystko nudzi.

Kupuję różne kije, mam sporo z ekonomicznej półki jak i z półki PREMIUM, używam uwierz mi do feedera cały sezon około 12 wędek wszystkie są mi niezbędne i nadal brakuje. Następne będą Legend Slim od Matrixa 3 szt. Mam S-Classe Horizony są rewelacyjne.

Co tu się ma nudzić, kupuję co mi potrzebne i tego używam ( wręcz oram - około 160-200 dni w roku na rybach )

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 01.02.2016, 20:31 »
Jak pomacasz to będziesz wiedział,slim jest bajeczny :)

Coś więcej byś napisał.

Jaką długość macałeś, jaka ma akcję?
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #47 dnia: 01.02.2016, 20:33 »
Dżamukka , to Ty jesteś wędkarz zawodowy, taki polski Ringers ;)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #48 dnia: 01.02.2016, 20:48 »
Podzielam Pawła zdanie ,kupujemy wędki nowe pod łowiska ,pod metody jakie stosujemy,tańsze droższe to nie ma znaczenia,mają nam pasować,dlatego nasze kąty pełne są sprzętów na wszelkie okazje,zawsze czegoś braknie zwłaszcza gdy wędkowanie wykracza troszkę poza ramy rekreacji.
Jeżeli chodzi o odsprzedaż to na pewno Shimano owładnęło umysły Polaków od wielu lat,i łatwiej pozbyć się tego niż specjalistycznych wędek.Ale takich sprzętów nie kupujemy raczej  na jeden sezon,przynajmniej ja tak mam.
Mam przeróżnych firm wędeczki i każda jest potrzebna,prawda leży po obu stronach, jest wybór i to jest najważniejsze
Staś
Klasyczny Feeder

Chub

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 01.02.2016, 20:49 »
Nie pamiętam, żebym napisał że coś mi się nudzi po 2 miesiącach więc nie wiem po co te nerwy. Jeden musi mieć kilkanaście wędek i nadal mu mało inny ma kilka i mu starczy bo nie ma tyle czasu żeby siedzieć tyle dni w roku na rybach i nie lubi magazynować nie widzę problemu. Każdy decyduje o swoim życiu i o tym co posiada więc nie musimy od razu krytykować kogoś kto pyta po prostu jaka jest przewaga firmy Matrix nad pozostałymi firmami, żeby ktoś zdecydował się na zakup  bo nadal nie wiadomo.

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #50 dnia: 01.02.2016, 20:54 »
Myślę że na tak postawione pytanie nikt Ci nie da odpowiedzi,bo to osobiste odczucia i oczekiwania.To tak jak z jajkiem i kurą :P
Staś
Klasyczny Feeder

Chub

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 01.02.2016, 21:03 »
stas1

No właśnie chodzi mi  o odczucia co jest fajnego w tych kijkach, że odróżnia je od pozostałych po prostu chciałem znać opinie innych z ciekawości. Wiem, że z jakichś powodów jeden wybierze Mikado inny Trabucco jeszcze inny Drennana.
Nie pytam o pozostałe marki bo mniej więcej wiemy co po nich się spodziewać a z Matrixem spotkałem się pierwszy raz na Rybomanii 2015 i nie powiem spodobał mi się sprzęt, aż się wtedy zastanawiałem co to za firma skąd się wzięła.

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #52 dnia: 01.02.2016, 21:14 »
Dla mnie najpiękniejsze wędzisko feederowe jakie miałem w rękach to seria Browninga Sphere,slim Matrixa jest taki sam 3.30 miałem w rękach praca i parabola idealna zapas w dolniku ,Horizony macałem u kolegów uniwerslność tych wędek praca itd jest imponująca.Od płoteczki po orkę na komercyjnych zawodach,czego chcieć więcej.Natomiast wędka Drennana mimo że to piękny kij jakos nie zrobiła na mnie wrażenia,porządnie skrojony kij feederowy ,wysoka jakość nic zarzucić nie można.Shimano mam CX ,świetna wędka jak dla mnie na kanały, Daiwy rzeka i tak to jest.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #53 dnia: 01.02.2016, 21:18 »
Dla mnie najpiękniejsze wędzisko feederowe jakie miałem w rękach to seria Browninga Sphere,slim Matrixa jest taki sam 3.30 miałem w rękach praca i parabola idealna zapas w dolniku ,Horizony macałem u kolegów uniwerslność tych wędek praca itd jest imponująca.Od płoteczki po orkę na komercyjnych zawodach,czego chcieć więcej.Natomiast wędka Drennana mimo że to piękny kij jakos nie zrobiła na mnie wrażenia,porządnie skrojony kij feederowy ,wysoka jakość nic zarzucić nie można.Shimano mam CX ,świetna wędka jak dla mnie na kanały, Daiwy rzeka i tak to jest.

Dzięki za info.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Chub

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 01.02.2016, 21:21 »
I o taką opinie stas mi chodziło.
Dziękuję :thumbup:

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #55 dnia: 01.02.2016, 21:23 »
Proszę. Ale to moje odczucia,wielu się ze mną nie zgodzi ;D
Staś
Klasyczny Feeder

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #56 dnia: 01.02.2016, 21:54 »

Mówisz o tym kijku?

http://sklepdrapieznik.pl/sklep/matrix/16601-matrix-slim-legend-feeder-330m-20-40g.html

Co masz na myśli pisząc taki sam jak Browning? Praca i parabola idealna - to jaka? Pytam bo chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tym kijaszku a wiesz, dla jednych idealna parabola to będzie jak dolnikiem dotkniesz szczytowej przelotki a dla innego jak mu się lekko zegnie ;)
Generalnie jaka jakość jest tej wędeczki?
Grzegorz

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #57 dnia: 01.02.2016, 22:30 »
Tak. O ten kij tu chodzi. Sam się zastanawiałem nad jego kupnem po okazyjnej cenie bo pracuje przepięknie. Jakby patrzeć sucho na parametry wyrzut do 40g i szczytówka 1.5oz (42,5g) coś wydaje się być nie tak, ale kij ma zapas mocy. Kiedyś go kupię, ale za małą "bazę sprzętową" mam jak na razie i ze względu na uniwersalność (0.75, 1, 1.5 i 2oz) / 70g zdecydowałem się na sphere.
Chodzi o to, że ten kij pracuje praktycznie na 5 cm od dolnika. Nie jest to oczywiście znaczne ugięcie, ale czuć jego pracę. Tak samo widać jak pracuje  Sphere

http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=3256.msg88044#msg88044

Film drugi od początku hol ryby Sphere bomb (do 50g) natomiast Bob Nudd użuwa Sphere Light do 70g. Jak obejrzysz dokładnie pracę tego kija to zobaczysz (przy odjazdach ryby), że pracuje prawię od kołowrotka.
Marcin

Chub

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 01.02.2016, 22:32 »

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #59 dnia: 01.02.2016, 22:46 »
 Seria Legend Slim została stworzona do wędkowania na mniejszych akwenach  ( komercje na wyspach i kontynencie) jest to taki "bomb" legend. Smuklejszy i delikatniejszy blank, długości to 3,30 m ,3,50 m , 3,70 m wszystkie opisane mają 20-40 g lecz zapas jest dużo większy. Akcja paraboliczna , niska waga i 2 składy powodują nienaganną pracę jak i przy dokładnych rzutach na odległościach do 60 m tak i przy holach niewielkich rybek jak i bonusowych prosiaczków. Jak na klasę Premium bardzo przystępna cena.