Autor Wątek: Szukam feedera do tradycyjnego koszyka/sprężyny (budżet ok. 200 PLN)  (Przeczytany 4733 razy)

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
Mam właśnie ten kijek.
To w tym przedziale cenowym dobry wybór.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Piotrek135

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Zobacz jeszcze Flagman pro squadron Carp 330. W sklepie gliny kupisz za 230 zł razem z przesyłką

Offline Tomek1988

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Polecam w tych pieniądzach Mikado Ultraviolet, mam te kije już 8 lat i wcale ich nie oszczędzam a one nadal nie chcą się poddać :)

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Mam UV light Feeder w wersji 360/90 chciałbym znaleźć taki kij żeby był szybki i czuły w sensie widoczne brania. Zdarza się, iż szczytówka nie drgnie a ryba siedzi.

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
Zbyt wiele nie powiem bo nie znam aż tak szeroko sprzętu. Mogę powiedzieć czego ja używam, może Ci to pomoże:
- Jaxon Genesis Pro Method Feeder 3,30 - w tym wątku: http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=7795.0 się nim chwaliłem. Całkiem nieźle się sprawuje, największa ryba na razie to szczupak około 60 cm, tak to leszcze ~ 50 cm. Daje radę, nic nie spada mimo bezzadziorowych haków.
- DAM Method Feeder 3,30
Obydwu kijków mimo nazwy używam też do koszyka. DAM jest wyczuwalnie miększy, nieco lepiej wykonany. Jaxonem na razie sprawniej i dalej mi się rzuca.
Uzależniony od wędkarstwa

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
Pozostaje też "poczciwa" Daiwa Carp Feeder ;)
Od Bartkowej prezentacji na zlocie, kijek cały czas chodzi mi po głowie, jako budżetowy, a jednak porządny i "markowy" produkt. Fajne wykonanie, naprawdę dobre ugięcie, zapas mocy i nieco większa sztywność niż np Windcast MF, co też pozwoli lepiej zarzucać. Do wyboru 3 i 3,3m. Cena też poniżej budżetu, więc "zaoszczędzone" zł można wydać na dodatkową szczytówkę o mniejszej mocy ( w standardzie jest tylko jedna, chyba 1,5oz), niestety nie wiem jak z dostępnością i cenami.
Czesiek

Offline pawel899

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 32
Zalega mi w piwnicy Jaxon Inspirial 3,6 80gr :P (mój pierwszy feeder)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
Okuma Ceymar nowośc 2018
Staś
Klasyczny Feeder

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Polecasz ten kij a znasz go skoro to nowość na 2018?

Offline Huberto

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
Ja aktualnie mam zamiar kupic flagmana pro dquadroc carp 330 lub trabucco Selektora Xs Master do 75 g w porównywalnej cenie do flagmana. Możecie mi pomóc w wyborze? Slyszalem ze ten Selektor jest straszną kluchą i taki karp 8-9 kg jest już wyzwaniem dla niego

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Tak, selektor to wędka idealna na jeziorowego leszcza. Karpie nawet takie po 3-4 kilogramy wybitnie niewygodnie się nim łowi. Duże naturalne łowiska, klasyczny feeder i ryby do 2 kilogramów. To są warunki w których mój selektor sprawdza się wręcz idealnie. Uwielbiam nim tak łowić.
Pozdrawiam
Marcin