Autor Wątek: Pokrowiec Shimano - jaki?  (Przeczytany 1524 razy)

Offline KONIU

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Pokrowiec Shimano - jaki?
« dnia: 02.02.2018, 19:30 »
Witam wszystkich posiadam feederki Shimano jak i młynki aero i chciałbym zakupić pokrowiec do nich żeby był sztywny najlepiej Shimano feederki mam 3 składowe beastmaster 3,60,m patrzyłem w katalogach Shimano na rok 2018 są nawet koloru niebieskiego tylko niemiałem tego w rękach może ktoś posiada i mógł by mi coś napisał lub więcej zdjęć jak wygląda w środku czy faktycznie jest sztywny a może ktoś posiada innej firmy co może polecić.Z góry wielkie dzięki

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Pokrowiec Shimano - jaki?
« Odpowiedź #1 dnia: 02.02.2018, 19:59 »
W Drapieżniku je mają, napisz do nich z jakimi młynkami masz te wędki to Ci wymierzą i jakieś foty porobią. Myślę jednak że bez problemu wejdą do tego nowego 3 komorowego.

Offline KONIU

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 02.02.2018, 20:05 »
Mówisz to tym Shimano koloru niebieskiego?

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 02.02.2018, 20:08 »
Piszę o tym:

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-usztywniane/26254-pokrowiec-ochronny-shimano-trzykomorowy-170cm.html

A jak chcesz na 3 składowe to polecam też Trapera Competition, stosunek jakości do ceny jest rewelacyjny. Wersja 4 komorową sprowadzili mi za 275zł

Offline KONIU

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 02.02.2018, 20:14 »
A faktycznie jest sztywny, może jakieś zdjęcia tego Trapera. A te Shimano widziałeś i miałeś w rękach?

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5 dnia: 02.02.2018, 20:23 »
Shimano nie miałem, chcę go jedynie ze względu na wersję 193cm bo mam 2składowe wędki. Przy 3 składach wybrałbym Trapera jeśli nie masz nic do czarno-czerwonego ubarwienia. Miałem w rękach kilka usztywnianych pokrowców, Trapera przez prawie rok, Sportex, macałem też Prestona, Map'a i powiem że większość jakby wyszła z tej samej fabryki, różni się detalami. Materiał zewnętrzny praktycznie ten sam, usztywnienie też, zamki we wszystkich dobrej jakości.

Jak Ci nie zależy na Shimano to bym wziął Trapera.

Offline księciu9

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 02.02.2018, 20:25 »
Witam kolego. Jeżeli to nie musi być Shimano a chcesz porządny pokrowiec na wędki to ja polecę Ci pokrowiec Anaconda 3 section travel rod system. Używam go 3 rok i chyba nie ma opcji w tej cenie znaleźć lepszego pokrowca. Porządne zamki,mega grube ścianki rozdzielające kołowrotki i dwie potężne kieszenie które zmieszczą wszystkie potrzebne graty łącznie z parasolem i podbierakiem. Ponadto jest usztywniany aluminiową rurką a to dla mnie podstawa jest.Zmieścisz do niego 3 wędki z kołowrotkami (big pity) wchodzą bez problemu i 3 wędki nieuzbrojone. Jest mega mocnym pokrowcem i pomimo tego, że go nie szanuje nie ma na nim po 3 latach żadnych oznak zużycia. Nie raz też stał w pełnym deszczu i nie przepuścił do środka kropli wody. Naprawdę szczerze polecam. Poniżej 300 zł spokojnie go kupisz i nie ma opcji żebyś żałował. Pozdrawiam.
Gdyby mi żona kazała wybierać między wędkarstwem a małżeństwem, już byłbym singlem 😃

Offline KONIU

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 02.02.2018, 21:08 »
Witam kolegę, dzięki za podpowiedź, może znajdzie się ktoś kto posiada ten Shimano.

Offline KONIU

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 06.02.2018, 13:31 »
????