Autor Wątek: Kluby piłkarskie  (Przeczytany 95170 razy)

Offline masakroff

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Kluby piłkarskie
« Odpowiedź #75 dnia: 24.08.2015, 08:36 »
Chyba nc+ straciło faktycznie prawa, bo wczoraj oglądałem mecz Realu i nie mogłem znaleźć żadnej transmisji po Polsku, a w zeszłym sezonie nie było z tym problemu.
Niestety Real tylko zremisował... Tak jak się większość kibiców Realu spodziewała, z Benitezem daleko nie zajdziemy. Niby to dopiero początek i w ogóle, ale ja nie wierzę w tego trenera. Nie rozumiem jak Perez mógł zwolnić Carlo, któremu udało się zdobyć LM i sprawić, że ta drużyna na prawdę grała dobrze.
Pozdrawiam
Masakroff

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #76 dnia: 24.08.2015, 08:43 »
bigdom: to jest temat bardzo drażliwy, ale ok. :) co Twój ostatni komentarz :thumbup:

masakroff: do Realu posiadam duży szacunek, trudno powiedzieć jak będzie w tym sezonie, może brakuje trochę "siły ognia" - ja bym dokupił jakiegoś kluczowego napastnika (albo dwóch)
;)

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 24.08.2015, 08:49 »
Co do Realu - cieszę się bardzo z wtopy :) Jako maniak Barcelony hahaha i bez urazy :P

Z moim kolegą Radcą Prawnym (fan Realu) od około 10 lat mamy odwieczny zakład o flaszkę  na poziomie 50zł:

Real- Barcelona - kto wygra, przegrany  zawsze kupuję alko. Za każdy puchar, tytuł mistrzowski należy się kolejna flaszka ekstra :)

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #78 dnia: 24.08.2015, 08:55 »
Po prostu żyjemy w czasach, gdzie Barca dominuje. Nigdy wcześniej w swojej historii nie dominowała, teraz dominuje. Ukłony zwłaszcza dlatego, że to jest dominacja od 10-12 lat. Zaczęło się od Rijkaarda teraz jest Enrique. Czy teraz grają tiki take, czy nie, to i tak mają ten sam styl dominacji na boisku. Klepią piłę, robią to najlepiej na świecie. Tak, jak napisałem, klub dla koneserów (lub sezonowców).
Grendziu, gdybyś z kolegą zakładał się od lat 20, to wcale byś tak mocno do przodu nie był :)

Edit: Dlaczego tematy piłkarskie są drażliwe? Nie rozumiem tego. Nie można już pogadać o subiektywnej wyższości jednego klubu nad drugim? Kurczę, sport chyba na tym polega, by wyzwalać emocje, a nie je tłumić. Czasami się spinamy (ja nawet mocno) na politykę, wiarę i inne rzeczy, które rzeczywiście mogą obrazić. Tu chodzi tylko o 22 facetów, którzy sie uganiają za kawałkiem napompowanej skóry. Myślę, że gdybyśmy tylko się "kłócili" na tematy piłkarskie (bez wchodzenia w inne tematy poboczne), to było by pięknie.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline masakroff

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #79 dnia: 24.08.2015, 09:05 »
e-MarioBros, a moim zdaniem to Pereza trzeba byłoby wywalić ze stołka... Napastnika też przydałoby się kupić, Aguero byłby idealny ale szejki z MC go nie puszczą. Dałbym sobie rękę uciąć, że gdyby Carlo nadal prowadził zespół to Real zacząłby sezon od wygranej.
Pozdrawiam
Masakroff

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #80 dnia: 24.08.2015, 09:36 »
bigdom: na forum trudno jest dokładnie wyrazić swoje zdanie i emocje - to można zrobić tylko w realnym życiu, piłka była zawsze moim hobby nr 1, grałem dużo (amatorsko), często byłem kapitanem drużyny i nieraz coachem no i kibicem odkąd pamiętam (też MU),

masakroff: jeden mecz nie decyduje, potencjalnie Real obok Bayernu i MC ma teraz najlepszy skład ze wszystkich klubów, tylko ten atak ... BBC - to za mało, brakuje wśród nich konkurencji, szczególnie dla Benzemy i Bale'a
;)

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 24.08.2015, 09:45 »
e-MarioBors no to widzę więcej podobieństw niż tylko Barca,
także grałem sporo amatorsko, też bywałem kapitanem czasami, gram lub udaje że gram do dzisiaj z chłopakami (100kg po wakacjach maskakra :() i też to był mój sport nr1. Dziś bym się zastanawiał czy piłka jest tak fajna, oglądam prawie wszystko ale czasami te nasze ekstraklasę nie da się i zasypiam lub uciekam na ryby, bo tam fajniej jest :) trenerem jestem dla 5 letniego syna :)

Tutaj powinna być liga hiszpańska:
http://elevensportsnetwork.pl/

a nc+ czas pożegnać i basta:P

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #82 dnia: 24.08.2015, 09:53 »
Grendziu: Z braku czasu oglądam 2-3 mecze tygodniowo (robiąc równolegle inne rzeczy na komputerze) i trochę fragmentów. Liga polska się nie załapuje, reprezentacja w większości tak. Grać już praktycznie nie gram, chyba że z dziećmi (od piłki, sportów walki, ryb i namiotu - stawy zajechane :( )
;)

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 24.08.2015, 10:05 »
Ja podobnie oglądam. Tzn jeśli nie jestem na rybach to: Lech, Legia, Barca i czasami Real, no i skróty LM. Repra wiadomo.

Na pozostałych meczach śpię :P A i tak wydaje mi się, że oglądam wszystko :)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #84 dnia: 24.08.2015, 11:59 »
Ja Barca, Liga Mistrzów, i czasami Bayern, Real, MU, MC, Chelsea.
;)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #85 dnia: 30.08.2015, 18:15 »
masakroff: gratulacje i uznanie dla rywali :bravo:
Grendziu: ciężko było, ale do przodu :D ;) :thumbup:
;)

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #86 dnia: 30.08.2015, 18:35 »
Wszystkim kibicom z Poznania trzeba współczuć. Poważnie. Lecha dziś ograła drużyna ze wsi, która nawet nie ma własnego kodu pocztowego. 5 porażek w 7 meczach. Mistrz Polski. Szok!
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline masakroff

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #87 dnia: 30.08.2015, 18:52 »
e-MarioBros: cieszy wygrana, zwłaszcza tak wysoka :D oba kluby, którym kibicuje wygrały wczoraj swoje spotkania, chociaż Arsenal wygrał szczęśliwie, ale wygrał :) Real zrobił pogrom, mimo wszystko nadal się boje o tą drużynę pod wodzą Beniteza.

W Pile sporo fanatyków Lecha, którzy teraz rozpaczają hehe, na szczęście ja nie należę do tej grupy
Pozdrawiam
Masakroff

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 30.08.2015, 18:57 »
Nie ma czego nam współczuć, takie są realia. Możemy podziękować Rutkwskim, że mamy jak mamy, ten mistrz, to był najbardziej przypadkowy z całej historii jaką pamiętam.

Wędkarstwo JWo

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 30.08.2015, 19:06 »
Właśnie Swansea City ograło Man U :bravo:
Teraz czekam na Sevilla - Atletico