Autor Wątek: Namiot na zasiadki - czy nie popełnię błędu?  (Przeczytany 11859 razy)

Offline Szymeq

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
  • C&R!
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Namiot na zasiadki - czy nie popełnię błędu?
« Odpowiedź #15 dnia: 17.02.2018, 23:02 »
No i mnie namówiliście

Namiot wraz z tropikiem czy "goły" za tę kwotę?
Pozdrawiam, Szymeq ;)

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 906
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #16 dnia: 17.02.2018, 23:05 »
Panowie, mówicie o takich wielkich hangarach, a możecie może polecić coś kompaktowego? Zależy mi na jakości wykonania, możliwości pomieszczenia dwóch osób na wąskich łóżkach, przestrzeni nad głową i możliwie lekkości - w tej kolejnosci.

Szukam czegoś na wypady we dwie osoby, ale możliwie niedużego, żeby przy solowym wypadzie nie zgubić się do wyjścia. Te wszystkie giganty mi nie podchodzą.

https://www.raven-fishing.pl/outkast-bivvy-2-man-namiot/pl/product/40112/

Za granicą na pewno taniej :-[.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline fredik

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #17 dnia: 17.02.2018, 23:29 »
Panowie, mówicie o takich wielkich hangarach, a możecie może polecić coś kompaktowego? Zależy mi na jakości wykonania, możliwości pomieszczenia dwóch osób na wąskich łóżkach, przestrzeni nad głową i możliwie lekkości - w tej kolejnosci.

Szukam czegoś na wypady we dwie osoby, ale możliwie niedużego, żeby przy solowym wypadzie nie zgubić się do wyjścia. Te wszystkie giganty mi nie podchodzą.
Weż tą samą Andzie, tylko Cusky Dome 170.

Offline Virnik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #18 dnia: 18.02.2018, 01:50 »
No i mnie namówiliście

Namiot wraz z tropikiem czy "goły" za tę kwotę?

Tropik tzn narzuta? Jak tak to 'golas' - a narzuty i tak pewnie nigdy nie użyję 8)

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #19 dnia: 06.03.2018, 11:22 »
Panowie, zastanawia mnie wielkość Chub Outkast Bivvy 1 man. Jak patrzę na wymiary 7,7x2,3x1,44, to wydaje mi się, że to całkiem spory namiot. Ma ktoś rozeznanie czy w czymś takim da radę upchnąć dwie osoby na wąskich łóżkach? Jakoś nie przemawia do mnie taki typowy, wielki karpiowy namiot na tyle, żeby brać wersję 2-man, gdy nie wiem jak często na zasiadkach będę miał kogoś do towarzystwa ;o

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 415
« Odpowiedź #20 dnia: 06.03.2018, 11:30 »
Na długość może byc problem żeby wstawić dwa łóżka bo w najszerszym miejscu ma tylko 2,3 metra a po bokach będzie to znacznie mniej.

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 06.03.2018, 11:45 »
Myślałem szczerze mówiąc żeby wstawić do niego jakieś łóżko w stylu Elektrostatyka L6, o szerokości 60 cm. Dwa takie łóżka zajmą tylko 120-130 cm, więc chyba się zmieszczą?
W ogóle to ja dobrze myślę, że ten namiot ma 2,7 szerokości, a nie długości? Wtedy chyba nie byłoby z tym problemu, mimo że oczywiście mam świadomość, że ścięte ściany trochę ograniczają przestrzeń.

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 06.03.2018, 11:57 »
Takie namiotu są przystosowane pod 1 łóżko stawiane po szerokości w namiocie. Ja w moim Mivardi New Dynasty XL jak postawię łóżko z boku, to wiele miejsca na długości nie zostaje.

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 06.03.2018, 12:00 »
No nic, to w takim razie będę się kisił w turystyku :D

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: 06.03.2018, 12:30 »
Najlepiej jak masz jakiś większy sklep karpiowy w okolicy to się przejedz i zobacz jak wygladają takie namioty (powinno być rozłożonych parę modeli).

Offline grzecho

• Ekspert
  • Reputacja: 48
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #25 dnia: 06.03.2018, 15:53 »
No nic, to w takim razie będę się kisił w turystyku :D
Możesz zainteresować się wersją 2 man z outkasta, trochę droższy, ale nie będziesz miał problemów ze zmieszczeniem 2 łóżek. Jest większy i wyższy, ale co za tym idzie potrzebuje więcej miejsca na rozłożenie. Wersja 1 man bardziej kompaktowa. Coś za coś - wiadomo.
Z niższej półki jakościowej możesz spojrzeć na Anacondę Airborne - w askari w promocji jest za 700zł. Jest to duża jedynka/mała dwójka. Minus tej andzi to narzuta zimowa - nie pokrywa namiotu z przodu. Ale jeśli nie masz zamiaru jej używać to propozycja ciekawa.
Grzesiek
"W czasach powszechnego fałszu mówienie prawdy jest aktem rewolucyjnym" G. Orwell

Offline księciu9

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #26 dnia: 06.03.2018, 16:30 »
No i mnie namówiliście

Askari - chyba najtaniej w Polszy :o
Będziesz Pan zadowolony. Już teraz Ci piszę, że siedziałem w tym namiocie kiedy było normalnie tornado i ani jęknął. Kropli deszczu też nie wpuści, no i ma okno PCV, a nie wszystkie namioty je posiadają (ja tam lubię widzieć kto się kręci po łowisku), no i ogromny plus za wymiary transportowe. Za tą cenę rewelacja. No i Anaconda :-)
Gdyby mi żona kazała wybierać między wędkarstwem a małżeństwem, już byłbym singlem 😃

Offline Mati C

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #27 dnia: 06.03.2018, 17:55 »
Myślałem szczerze mówiąc żeby wstawić do niego jakieś łóżko w stylu Elektrostatyka L6, o szerokości 60 cm. Dwa takie łóżka zajmą tylko 120-130 cm, więc chyba się zmieszczą?
W ogóle to ja dobrze myślę, że ten namiot ma 2,7 szerokości, a nie długości? Wtedy chyba nie byłoby z tym problemu, mimo że oczywiście mam świadomość, że ścięte ściany trochę ograniczają przestrzeń.

Dwa łóżka do 190 cm pewnie wejdą ale szału nie ma :P

Offline księciu9

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #28 dnia: 06.03.2018, 18:17 »

Dwa łóżka do 190 cm pewnie wejdą ale szału nie ma :P
Kolego coś mi się kojarzy, że te 60 cm szerokości łóżka Elektrostatyka to szerokość stelaża. W rzeczywistości wraz z materacem jest sporo szersze. Nie wiem czy tyczy się to modelu L6, ale gdzieś na jakimś forum była rozmowa odnoście dziwnie wąskiego łóżka z Elektrostatyka. Poszukaj sobie gdzieś info, bo jeżeli tak jest, to przy dwóch łóżkach może być już 40 cm mniej miejsca w namiocie ,a to sporo.

PS Już znalazłem info, a mianowicie od rurki do rurki 69 cm a szerokość z materacem to 78cm :-)
Gdyby mi żona kazała wybierać między wędkarstwem a małżeństwem, już byłbym singlem 😃

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #29 dnia: 06.03.2018, 18:50 »
Dzięki panowie za pomoc :) Czyli niestety moja sytuacja nie będzie taka prosta, jak mi się wydawało na początku. Kupowanie dużego namiotu uważam za bezcelowe, a skoro do jedynki dwa łóżka raczej nie wejdą, a jeśli, to na wcisk... Zostanę przy najbardziej kompaktowej opcji, a jak już zrobię się na tyle wygodny żeby pogodzić się z gabarytem i wagą, to kupię sobie pełnoprawną dwójkę karpiową ;D