A co powiesz o tym: jaxon serinus gtx 350 match
SERINUS GTX Zaprojektowany w nowoczesnym stylu, nasz fl agowy model kołowrotka spinningowego. Z zewnątrz intryguje swoim dynamicznym i innowacyjnym wyglądem, a wewnątrz kryje prawdziwą inżynierską precyzję. Kołowrotek posiada ażurowy rotor, oś główną ze stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości łożyska. Płynnie działający mechanizm został zamknięty w metalowym korpusie z elementami z włókna węglowego. Dużą zaletą jest wysokie przełożenie 5,8:1, pozwalające na bardzo szybkie i agresywne prowadzenie przynęty. Kołowrotek posiada szpulę główną z aluminium i taką samą w zapasie. Kołowrotki SERINUS są objęte przedłużoną 5-letnią gwarancją. W sezonie 2018 poszerzamy gamę kołowrotków SERINUS o nową wersję z płytszą szpulą typu match.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
Co powiem? Niewiele, bo zupełnie tego nie znam

Za dużo hiper technologii upchali w tym kołowrotku, jak na cenę 250zł. 8 łożysk, 2 alu szpule, metal i węgiel na korpusie.
Ja tam w cuda nie wierzę.
Wiem jak wyglądają te same kołowrotki oferowane np przez Fox'a czy Map'a, a jak wyglądają te młynki oferowane przez polskie marki typu Mikado czy Jaxon.
To samo tyczy się np Dragona, który sprzedaje pod swoją banderą konstrukcje Ryobi. W konfrontacji z Ryobi na niemieckim rynku to przepaść.
Śrubki których nie można odkręcić, jakieś ostre krawędzie, podkładki hamulca o mniejszej średnicy, rdzewiejące łożyska, brak niektórych doszczelnień, gorsza sprężyna kabłąka. Jednym słowem głupie oszczędności na 5 czy 10 zł, które rzutują potem na całość.
Aktualnie każdym kołowrotkiem można połowić. Każdy ma jakiś tam hamulec, kręci korbką i można nim wyciągać ryby.
Chodzi o płynność wszystkich elementów składowych, trwałość, niewielkie zmiany pracy, użyteczność pod wpływem przebiegu i lat.
Świętych grali nie ma, czy to za 100zł czy za 1000

Są tylko sprawdzone, trwałe konstrukcje, które nie zawodzą wędkarzy, które dają przyjemność z użytkowania.
Dziwnym zbiegiem okoliczności zazwyczaj wybory kręcą się w okolicach marek, które już wymieniłem. Marki te nie oferują w cenie 200zł rotorów z węgla, 10 łożysk czy korpusów z superduralu (cokolwiek to jest

).