Autor Wątek: Sprzęt Caperlan  (Przeczytany 17984 razy)

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Sprzęt Caperlan
« Odpowiedź #15 dnia: 26.03.2015, 21:49 »
Bo regułą jest w Decathlonie, że na półkach nic nie ma (jeślio chodzi o wędkarstwo). W Warszawie i okolicach są 4 sklepy i tylko w Piasecznie sprzęt jest, a raczej był wystawiony i wszystko można było sobie obejrzeć. Niestety byłem tam w poniedziałek i sytuacja się zmieniła. Prawie nic nie ma, jak w innych sklepach.
Po prostu jeszcze nie wpadli na pomysł, że można na sprzęcie wędkarskim zarobić. Ciekawy jestem, jak we Francji ma się ta marka.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 27.03.2015, 10:21 »
Dzisiaj chyba wybiorę się do Dekatlonu i organoleptycznie sprawdzę jakość tego sprzętu . Ciekawa sprawa , mają promocje kołowrotków z Daiwy , zobaczymy... :)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 09.04.2015, 20:47 »
Właśnie wróciłem z Decathlonu w Żorach . Faktycznie Koledzy , tego kto ogarnia dział wędkarski powiesiłbym za jaja . Wszystko rozjeb... , kołowrotki założone na kawałkach wędek - kawałkach dolników  , na kabłąkach zawijaków założone czujniki - kręcić nie można   , pomieszane artykuły , jeden wielki burdel . Wstyd , taki sklep i taka lipa  :(

Offline blekitnemigdaly

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #18 dnia: 17.06.2015, 21:07 »
Prawda jest taka, iz trudno wymagac aby sprzet w zestawie w takich cenach byl wodotryskiem...zalezy czego tak naprawde ci potrzeba...jesli masz duze wymagania dla sprzetu to nie jest oferta dla ciebie :P.....ja jak wracalem do wedkarstwa po dluzszej przerwie kumpel polecil mi kupic najtanszy sprzet ktury jak sie sp...y to aby go nie bylo szkoda...kupilem wiec dwa zestawy Caperlana....jeden cos okolo 50 pln drugi powyzej 100...i uzywam go od 1,5 roku bez uszczerbku na jakosci...wedki choc szklanki (ciezkie) wytrzymaly nie jeden hol...a ze lowie na wisle i niejednokrotnie z wysokiego brzegu a trafiaja sie i szczupaki, nadal mi sluza...kolowrotki zestawowe nie sa najwyzszych lotow ale do tej pory sa u mnie w uzyciu i nic sie z nimi nie dzieje spelniaja swoja role (lowie na gruncik...ciezki spinning)...wedki maja 350 i 360...wyluskaly z wody niejednego ladnego karpia (Essential Carp 360 cm CAPERLAN oraz Essentiel Predator 350 CAPERLAN)...ostatnio dokupilem rowniez zestaw Set Fly...i tutaj przyznaje racje to co nazywaja kolowrotkiem postanowilem zastapic kolowrotkiem Okumy ktory wreszcie doczekal sie swojej wyprawy po 6 -ciu latach od zakup wymiennie z Daiwa (nalezacym niegdys do Adama Sikory...sprezentowanym od jego dobrego znajomego)...linka powiem niezla tak jak i samo wedzisko i powiem szczerze, ze niczym znaczacym nie rozni sie od posiadanej przezemnie Daiwy (moze nic nie znaczace niedorobki ktore po paru latach odbija sie na samej jej estetyce nie zas na wartosci jako sprzetu). Zatem trzeba ten sprzet ogladnac i zastanowic sie czy to jest to co chcemy i...czy na tyle nas stac (pomysl tez ile lowisz??)...napewno weglowkami lowi sie przyjemniej (chocby z uwagi na ciezar samej wedki) sa tez przynajmniej z mojej obserwacji bardziej wszechstronne (wiecej zakresow akcji do wyboru)...dobra koncze bo sie juz za bardzo rozpisalem...pozdrawiam wszystkich

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #19 dnia: 17.06.2015, 22:20 »
Prawda jest taka, iz trudno wymagac aby sprzet w zestawie w takich cenach byl wodotryskiem...

Wątek już swój czas miał dawno temu ale Kolego dziękuję za odpowiedź :beer: