Autor Wątek: Fotel Matrix Accessory Chair  (Przeczytany 44249 razy)

Online Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 142
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Fotel Matrix Accessory Chair
« Odpowiedź #60 dnia: 24.03.2021, 16:09 »
Ja mam taką tackę, którą mogę obracać. Kiedy nie potrzebuję jest jakby z boku krzesła, a kiedy muszę coś robić przekręcam ją "na przeciwko siebie".
W obu ustawieniach jest ok. Tacka ma chyba 46x38cm
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 24.03.2021, 16:24 »
Tomek

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
« Odpowiedź #62 dnia: 24.03.2021, 18:05 »
Czyli powinno grać z większymi tackami. Kwestia przedłużek.
Dzięki panowie za opinię.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #63 dnia: 05.05.2021, 21:06 »

Typ nie ma nawet pojęcia że są przedłużki do przednich nóg głupio pytając po co są w nich gwinty :facepalm:

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #64 dnia: 06.05.2021, 08:34 »
Recenzent :D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #65 dnia: 06.05.2021, 16:44 »
Panowie, bez przesady ;) Też się wyrwałem do kamienowania, ale obejrzałem cały film, po czym stwierdziłem, że gość całkiem dobrze opisał ten fotel. On nie twierdzi, że nie wie, do czego służą te nagwintowane tuleje, raczej stwierdza, że ten model nie jest bazą do budowania okazałych stanowisk, co byłoby zaprzeczeniem idei, która przyświecała twórcom fotela. Lekki, mobilny, zgrabny - to jego zalety. Można założyć fajkę?  Można. Ramię? No można. Półkę? Niby tak. Ale nie o to chodzi, przynajmniej w tym przypadku. 
Jacek

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #66 dnia: 06.05.2021, 17:00 »
Posiadam ten fotel w starszej wersji i zamieniałem go za f5r z adapterami ze względu na kompaktowość i wygodę w transporcie. To nie jest kombajn roboczy i wiele wad posiada. Materiał jest strasznie nieprzyjemny w dotyku i twardy. F5r pod tym względem go deklasuje. Nogi są tak blisko tych poprzeczek pod kątem ze śruba od fajki się tam potrafi przyblokować co ogranicz manewrowanie fajka. Ogólnie palnął głupotę z tym ze przy jego wzroście źle mu się siedzi, bo można podnieść wysokość krzesła. Pomykałem 1,5 km z tyk krzesełkiem na ramieniu i fajno sie go niesie. Mój egzemplarz z fajkami i zamocowanymi 2 feeder armami wazy 6 kg i szybko się rozkładam nad wodą. 2 lata temu przyszło mi nieść f5r 2km i to był koszmar.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #67 dnia: 06.05.2021, 20:24 »
Specjalnie kupiłem ten fotel że względu właśnie na mobilność, nawet specjalnie zrezygnowałem z feeder arma żeby mi nie trząchało ale typ ewidentnie negatywnie nastawiony do produktu. Osobiście też nie widzę potrzeby ładowania się w jakiegoś klocka kiedy tutaj mam lekko mobilnie i w miarę komfortowo.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #68 dnia: 06.05.2021, 21:27 »
Nie wiem dlaczego piszesz kolego że recenzent jest nastawiony negatywnie do produktu w mojej ocenie bardzo rzeczowa i sprawiedliwa recenzja, bez ochów i achów jak to maja w zwyczaju ostatnio rózni "dziwni" blogerzy :D ;D
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #69 dnia: 06.05.2021, 22:50 »
Caperlan CSB Feeder Adjust przebija tego Matrixa, szwagierski go ma już 2 lata przyczepić się nie może. Sam z niego też łowiłem oraz z Matrixa i lepszy Caperlan. A facet w filmie przedstawił swoją opinie rzeczowo.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #70 dnia: 06.05.2021, 23:54 »
Nie znam się kompletnie na fotelach feederowych, ale skoro facet opisał zalety i wady fotela, więc w czym problem? Przynajmniej nie ma w tej prezentacji "ochów" i "achów" jaki to wspaniały fotel, jak to np. redaktor naczelny Karp-Max'a gloryfikował nowy fotel karpiowy Prologic-a. Naprawdę, w mojej opinii zaczynamy (może nie wszyscy, ale z pewnością część osób z naszego środowiska) wychwalać pod niebiosa każdy produkt, jaki on świetny. Wypowiadać się w samych superlatywach, sprytnie omijając "trudne tematy", a to wszystko za kilka przysłowiowych dudków, czy też możliwość bycia "Primus inter pares" w prezentacji kolejnych nowości. Koleżanki, koledzy - więcej rzeczowej krytyki i obiektywizmu, mniej różowych kolorów.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #71 dnia: 07.05.2021, 11:18 »
Posiadam ten fotel od dwóch lat, jego zaletą jest waga i zapicia spinające fotel które ułatwiają schowanie półki. Na zasiadkę dwugodzinną z jedną wędką,podpórką i fajką jest ok.

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #72 dnia: 07.05.2021, 20:20 »
Ja natomiast nie do końca zgadzam się z opinią recenzenta i niektórych osób. Trochę już użytkuję wspomniany fotel, przesiedziałem na nim paręset godzin.
Żeby być sprawiedliwy, fotel jest mały i dla wyższych, większych osób może to powodować problemy i dyskomfort. Jeżeli ktoś potrzebuje rozłożyć się jak w fotelu, w salonie to zdecydowanie odpada. Materiał jest jaki jest ale porządnie zszyty i mi pasuje. Zdarzało się, że siedziałem na nim po 12 godzin i oparcie mogłoby być lepiej wyprofilowane ale nie ma dramatu.
Co do rozbudowania owego siedziska wrzucę fotę mojego stanowiska, która zaoszczędzi wielu słów.

Podsumowując, moja ocena to 5- na 6 punktów gdyż spełnia moje potrzeby i oczekiwania. Trzeba pamiętać, że u każdego jednak wygląda to inaczej.

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
« Odpowiedź #73 dnia: 08.05.2021, 06:30 »
No ciekawie rozwinięta stacja bojowa. Ciekawe czy fotelik będzie współpracować z moim podnóżkiem od cudo.
Łowiłem z Matrixa dopiero 3 razy i jego największą zaletą jest rozmiar i szybkość składania/rozkładania, choć wagowo moje "cudo" niewiele odbiega od Matrixa.
Pod względem wygody przegrywa z "cudo".

Fotelik Matrixa to idealne rozwiązanie na szybkie i krótkie sesje, gdzie stawia się na minimalizm.
Ja widzę ten fotelik przy wypadach z bacikiem, wagglerem lub lekkim feederem plus wiadro, w którym będzie zanęta, przynęta i jakieś minimum akcesoriów i przypony.

Marcin

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #74 dnia: 08.05.2021, 12:19 »
Taki ten fotel nijaki ... na krótko i w teren to można cokolwiek pod tyłek wsadzić a do poważnego feederowania za mały i niekomfortowy.

Pozdrawiam Łukasz