Autor Wątek: Monster Fishing zaprogramowanie sygnalizatora  (Przeczytany 2452 razy)

Offline j3rusal3m

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
Monster Fishing zaprogramowanie sygnalizatora
« dnia: 09.04.2018, 06:40 »
Witam, czy ktoś z użytkowników jest w stanie mi powiedzieć jak zaprogramować nowy sygnalizator na centralce?:) Mam set Mf-109 i po wymianie jednego w serwisie centralka go nie "widzi" :/

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Offline Laur77

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Monster Fishing zaprogramowanie sygnalizatora
« Odpowiedź #1 dnia: 09.04.2018, 07:05 »
Zadzwoń do monsterfishing. Napewno Ci pomogą. Kiedy miałem problem z jednym czujnikiem to nawet części za free mi przesłali. :P
Wawrzyn

Offline JKarp

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #2 dnia: 09.04.2018, 10:05 »
1.   Włączamy centralkę ( o ile jest wyłączona ).
2.   Z tyłu na obudowie jest mały przycisk – wciskamy i czekamy aż usłyszymy długi dźwięk ( będzie to drugi dźwięk ).
3.   Następnie bierzemy sygnałek ( obojętne który aby tylko z naszego setu ) i włączamy.
4.   Znowu na centralce wciskamy ten sam przycisk ale ma piknąć tylko raz ( pierwszy dźwięk ). Po tym piknięciu centralka powinna rozpoznać sygnałek sygnalizując to miganiem odpowiedniej diody. Sprawdzamy sygnałek kawałkiem żyłki lub twardego papieru przesuwając po rolce – powinna migać dioda przyporządkowanego sygnałka.
5.   Wyłączamy go i bierzemy następny sygnałek.
6.   Powtarzamy wszystko od punktu 3 do 5 na wszystkich sygnałach z naszego setu.
7.   Mamy zaprogramowany cały set – sprawdzamy włączając wszystkie sygnałki. Diody w centralce powinny mrugać po każdorazowym włączeniu następnego sygnałka.

JKarp

Offline j3rusal3m

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #3 dnia: 09.04.2018, 20:23 »
Działa, dzięki wielkie :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka