Autor Wątek: (K) Gotowe zestawy gruntowe  (Przeczytany 1000 razy)

Offline pylson

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
(K) Gotowe zestawy gruntowe
« dnia: 27.06.2018, 07:24 »
Cześć wszystkim!

Oferta może dla jednych śmieszna, dla jednych głupia, a może jednak nie tylko ja z niej skorzystam, tylko też inni początkujący.

Jestem zainteresowany zakupieniem gotowych zestawów na grunt. Moje zdolności manualne mocno odbiegają od zamierzonych. Pomimo ćwiczeń i prób, mój wysiłek nie przynosi efektów.
Szukam kogoś bardzo doświadczonego, kto zrobiłby np. 10 zestawów typu helikopter i np. 10 zestawów ze skrętką.
Począwszy od pierwszego krętlika, a skończywszy na haczyku. Jedynie bez koszyczków.

Na wodę stojącą i rybę do 7-10 kg. Czyli zestawy dość mocne, z haczykiem ok 6. i najlepiej zwinięte na jakiejś drabince.

Zaraz przeczytam od Was, że haczyk dobiera się do przynęty, że długość przyponu jest zależna od ilości brań. Ale przypon końcowy zawsze mogę zmienić. Oczywiście wciąż będę próbował robić swoje węzły, bo w końcu to nie może być aż tak trudne, ale takie "gotowce" będą dla mnie bardzo pomocne!

Proszę o poważne podejście do tematu i nie wyśmiewanie mnie :)

Offline hanibal

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: (K) Gotowe zestawy gruntowe
« Odpowiedź #1 dnia: 27.06.2018, 09:47 »
Wysłałem priv

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #2 dnia: 27.06.2018, 10:14 »
Właściwie zestaw helikopterowy ogranicza się do przewleczenia przez żyłkę dwóch stoperow. To tego związać jeden krętlik z agrafką.

Na gotowych zestawach też będziesz musiał związać jeden krętlik do żyłki głównej. Nie za bardzo rozumiem czy jest sens za to płacić.
Pozdrawiam
Marcin

Offline pylson

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 27.06.2018, 13:54 »
Hmm... Muszę chyba jeszcze raz przeanalizować system helikopterowy, bo w takim razie musiałem go źle zrozumieć

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #4 dnia: 27.06.2018, 14:03 »

Na tym filmie od minuty 4:20 pokazany jest zestaw helikopterowy który ja stosuje ze świetnymi wynikami.
Pozdrawiam
Marcin