Witam kolegów i koleżanki po kiju. Jest to mój pierwszy post na forum, mimo że czytam je regularnie już około 1,5 roku.
Zwracam się się do Was z prośbą o pomoc w doborze zestawu ( kręciołek i kij), jako że idzie zima, mam sporo czasu na zebranie odpowiedniej ilości monet, stąd też nie ma jakichś sztywnych granic budżetowych. Ma być to sprzęt solidny, dający frajdę.
Jak w tytule, zestaw ten będzie służył głównie do polowania na brzany i klenie w rzece (Wye, Severn). Obecnie mam za sobą jeden sezon na Wye z Korumem Twin Tip+ i Daiwą Emcast 4500 BR. Koszyki jakimi rzucam mieszczą się w granicach 60-90 gramów plus towar, próbowałem również swoich sił z kiełbaską pva ale miało to miejsce tylko kilka razy. Nie ukrywam że nie mam zastrzeżeń ani do swojej wędki ani do kołowrotka, co więcej zabieram ten komplet jak czasami jeżdżę nad staw połowić karpie, i też daje rade. Pragnąłbym jednak poznać propozycje specjalistów, którymi niewątpliwie jesteście odnośnie sprzętu który sprawdzi się podczas moich rzecznych wojaży. Jeśli tylko mogę coś bardziej sprecyzować by Wam ( i zarazem sobie) pomóc proszę pytać.