Autor Wątek: Tubertini T-match 3 vs Rive RM6 vs Drennan Acolyte Match Plus  (Przeczytany 4972 razy)

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1270
  • Ulubione metody: trotting
Odp: Tubertini T-match 3 vs Rive RM6 vs Drennan Acolyte Match Plus
« Odpowiedź #15 dnia: 20.11.2018, 22:14 »
W takim razie jest jeszcze Preston Supera Float 14' (6 - 18 g), który właśnie wchodzi na rynek, a także Browning Sphere Match dostępny niedawno w Angling Direct znacznie taniej niż w Polsce.

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 141
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 22.11.2018, 22:34 »
Możesz również chwilkę poczekać na flagowy model Flagmana, a mianowicie Tregaron match. To kopia produktów Rive, nieco tańsza.

Tą miałeś na myśli?
https://www.flagman.kiev.ua/matchevoe-udilishche-flagman-tregaron-match-super-sensetive-4.2m-8-16g/p210464/
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #17 dnia: 22.11.2018, 22:39 »
Nie jest to kopia Rive  a bliźniak Sphere Browninga.

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: 22.11.2018, 22:52 »
Właśnie dlatego pytam, bo nijak mi to nie pasuje do Rive.. 8)
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline artek135

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #19 dnia: 23.11.2018, 08:50 »
Zgadzam się, że rękojeść zdjęta ze Spherki, ale blank w tym samym oplocie co najnowsze Rive R waggler.
Wystarczy zerknąć półke niżej na modele Rive RM6, a Flagman Grantham.Tutaj mozna zdecydowanie napisac, ze to ten sam kij w 100%
Artur
Okręg Poznań
C&R

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
« Odpowiedź #20 dnia: 23.11.2018, 09:13 »
Dzięki za info :) Dziś znajomi kupią mi ten kijek na Ukrainie, z aktualną promocją wyjdzie pewnie z 60% taniej niż w polskim sklepie. Kiedy go dostanę postaram się zrobić, krótką recenzję, bo chyba aktualnie wędka nie jest dostępna w polskiej dystrybucji.
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #21 dnia: 23.11.2018, 10:14 »
Zgadzam się, że rękojeść zdjęta ze Spherki, ale blank w tym samym oplocie co najnowsze Rive R .
Wystarczy zerknąć półke niżej na modele Rive RM6, a Flagman Grantham.Tutaj mozna zdecydowanie napisac, ze to ten sam kij w 100%
Niestety nie jest to blank z Rive RM6 ani żadnej pochodnej, to świetne kije ale:
Grantham są  robione na tych samych blankach co starsza seria Browninga Champion Choice(oplot MAC). Tregaron zaś są oparte na tych samych blankach co Sphere(oplot AIOC). Flagman jest też częścią Zebco, dlatego mają takie klony w ofercie. Zrobiłem małe rozeznanie u źródła gdy szukałem Feedera do LD.

Offline artek135

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #22 dnia: 23.11.2018, 11:04 »
Zgadzam się, że rękojeść zdjęta ze Spherki, ale blank w tym samym oplocie co najnowsze Rive R .
Niestety nie jest to blank z Rive RM6 ani żadnej pochodnej, to świetne kije ale:
Grantham są  robione na tych samych blankach co starsza seria Browninga Champion Choice(oplot MAC). Tregaron zaś są oparte na tych samych blankach co Sphere(oplot AIOC). Flagman jest też częścią Zebco, dlatego mają takie klony w ofercie. Zrobiłem małe rozeznanie u źródła gdy szukałem Feedera do LD.
Bardzo ciekawe informacje.Nie wiedziałem o tym.Porównam sobie spherke i tregarona w Poznaniu i sam wyciagne wnioski
Artur
Okręg Poznań
C&R

Offline slevy70

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #23 dnia: 29.01.2024, 19:29 »
Możesz również chwilkę poczekać na flagowy model Flagmana, a mianowicie Tregaron match. To kopia produktów Rive, nieco tańsza.
1.Kopia Rive.... koło Rive Flagman nawet nie leżał, nie ta jakość , nie te materiały ni ta cena, nie wprowadzaj ludzi w błąd.
2. Autor pyta o Rive R M6 , a to zupełnie inny kij niż R-Waggler 420 Light opisany przez kolegę , nie spotkałem sie dotąd z lepszym Matchem w tej klasie co R-Waggler. Lekki cienki i szybki , nie gubi małych ryb, łowienie tym kijem to bajka.
3. T-Match Tubertini to w porównaniu z Drenan Acolyte czy Rive R-Waggler  to tak jakby porównywać dużego Fiata i Audi 80 w latach 80 - przepaść.
4. Ostatnio miałem okazję pomachać "na sucho niestety" Tubertini R18,cw  8-25. Kij mega  sztywny , lekki  , jak dla mnie aż za sztywny i taki jakiś dziwny , zupełnie inny niż te co do tej pory miałem w ręku. Węgiel użyty w R18 jakby wogóle się nie uginał pod własnym ciężarem , pod obciążeniem już tak. Po za tym super wyważony. Chętnie poznam opinie tych co łowili R18 i Drennan czy Rive.