Autor Wątek: Klub miłośników Feeder Poznań  (Przeczytany 134407 razy)

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Klub miłośników Feeder Poznań
« Odpowiedź #90 dnia: 17.07.2015, 11:31 »
Nie mam Fejsbuka, wiec nie dołącze :(
A co do Rusałki to moze byc to naprawde dobre miejsce na spotkanie. Wczorajszy wypad skończyl sie dwiema rybkami w postaci leszcza o okonia.
Jeżeli chodzi o komunikację na FB bo jest również możliwość utworzyć konwersację grupową w Messenger. Od dzisiaj nie potrzeba do tego konta na FB - wystarczy logowanie po numerze telefonu (w aplikacji mobilnej). Jest to jakaś opcja szybszej komunikacji :)
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 17.07.2015, 15:40 »
Byłem dzisiaj na Różanym Młynie 4h od 7:30 do 11:30, były tylko trzy osoby. Zaczęło się bardzo fajnie, bo po 30 minutach na liczniku już miałem 4 karpie, takie po 1,5-2 kg, bardzo zdrowe i ładne. później  postanowiłem wypróbować mojego karpiowego bacika
http://www.matchpro.pl/Sklep/2767_2514_produkty/11017_baty-uklejowki/Produkt/50201_la-bacchetta-magica-630m-bat-milo-304lb0630.aspx

i również z sukcesem chwyciłem karpia jakieś 1,5 kg, a drugi niestety poszedł w trzcinę i zerwał przypon.

Ponieważ na feedera co chwilę były zgłoszenia, to schowałem bata i łowiłem na metodę. Chwyciłem dwa "spasione" karpiska, tak na oko 4-5 kg, i całą masę innych. W sumie cały wypad zakończył się 17 karpiami wyciągniętymi, 3 spiętymi i dwoma, które zerwały mi zestaw wpływając w trzcinę - spryciarze.

Robert

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #92 dnia: 17.07.2015, 15:48 »
Bardzo ładnie :-) górny czy dolny? jak ja byłem w niedzielę to większość miała strasznie okaleczone pyski od haczyków - zauważyłeś takie?

Wysłane z Nexus 5 za pomocą Taptalk

Michał

Jesiotr - 105 cm

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #93 dnia: 17.07.2015, 17:22 »
Tak się niestety dzieje na łowiskach komercyjnych gdzie można łapać na haczyki z zadziorem i jeszcze o rozmiarze kotwicy.  No i do tego dodaj brak wypychacza no i co widziałem na Różanym parę razy brak podbieraka. :(
Robert

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #94 dnia: 17.07.2015, 17:28 »
Do tego jak widziałem jak niektórzy zacinali to się nie dziwię, że takie rany miały te ryby. Szarpali strasznie tą wędkę, a za chwilę spinka.
W Polsce niestety nie wprowadzają haków bezzadziorowych bo większość "wedkarzy" by sobie nie poradziła i nie byłoby pieniędzy za nich.

Michał

Jesiotr - 105 cm

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #95 dnia: 17.07.2015, 18:56 »
Bardzo ładnie :-) górny czy dolny? jak ja byłem w niedzielę to większość miała strasznie okaleczone pyski od haczyków - zauważyłeś takie?

Łowiłem na dolnym, a co do okaleczonych, to tylko jeden się trafił, pozostałe były naprawdę zdrowe
Robert

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #96 dnia: 22.07.2015, 11:17 »
Ostatnio łowiłem na Bogucinie 8:30-14:30. 5 karpi i jeden amur, do tego chyba 3 spinki. Ogólnie wiatr straszny, łowiłem na metodę i druga wędka typowa karpiówka. Wszystkie ryby na metodę, karpiówka ani puknięcia.
Nie ma porównania do Różanego Młynu :-)

Michał

Jesiotr - 105 cm

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #97 dnia: 22.07.2015, 17:05 »
Bogucin rzeczywiście nie moze sie równać chyba do żadnego łowiska, bo to typowa wanna z rybami, gdzie nie maja nawet kawałka roślinności. I ten wysoki brzeg... Masakra
Robert

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #98 dnia: 22.07.2015, 17:11 »
Akurat zwykle łowie na przeciwległym brzegu do wejścia, a tak jest dość "naturalnie". Chociaż ze dwie nieduże wyspy byłyby idealne :-)

Michał

Jesiotr - 105 cm

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 22.07.2015, 18:33 »
Akurat zwykle łowie na przeciwległym brzegu do wejścia, a tak jest dość "naturalnie". Chociaż ze dwie nieduże wyspy byłyby idealne :-)

Brzeg z którego Łowisz jest najniższy i ja tez wole tam stanąć niż na pozostałych, niemniej na Bogucin jadę jak już wszystkie inne pomysły mi nie przychodzą do głowy, bo to mało atrakcyjna miejscówka, szczerze mówiąc. Ostatnio dość często jestem na PZW batorowo. Staw baaaardzo naturalny 😉, ale uczy pokory i pozwala trochę pokombinować. Jest tam w bród drobnicy, ale tez i większa rybka sie trafia - tak mówił mi jeden karpiarz tam łowiący. Generalnie mnie strasznie nakręca rzeka, jeszcze nigdy nic nie złowiłem z rzeki, a bardzo chce, bo wiem, ze u nas w Warcie jest multum ryb, tylko trzeba umieć Je złowić 😉
Robert

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #100 dnia: 22.07.2015, 19:26 »
Ja mam sentyment do tego miejsca. Często są tam słabe sesje ale to tam złowiłem mój PB karpia i to przy tym brzegu między stawami :-)

Michał

Jesiotr - 105 cm

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #101 dnia: 22.07.2015, 22:22 »
@Gilala warta jest fajna , bardzo fajna - ale i wymagająca - ciągnie jak cholera, w nucie nie powlowisz i z koszykiem rzędu 250g
ale i w klatkach i warkoszu mozna tez nieźłe porybać

nastepny wspólny wypad na moje warciańskie miejscówki ?
jakbyś miał czas to najbliższy piątek się wybieram z rana .. może ktoś jeszcze dołączy ?

edyta - literówki

Pozdrawiam
Olo

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #102 dnia: 22.07.2015, 22:30 »

Brzeg z którego Łowisz jest najniższy i ja tez wole tam stanąć niż na pozostałych, niemniej na Bogucin jadę jak już wszystkie inne pomysły mi nie przychodzą do głowy, bo to mało atrakcyjna miejscówka, szczerze mówiąc. Ostatnio dość często jestem na PZW batorowo. Staw baaaardzo naturalny 😉, ale uczy pokory i pozwala trochę pokombinować. Jest tam w bród drobnicy, ale tez i większa rybka sie trafia - tak mówił mi jeden karpiarz tam łowiący. Generalnie mnie strasznie nakręca rzeka, jeszcze nigdy nic nie złowiłem z rzeki, a bardzo chce, bo wiem, ze u nas w Warcie jest multum ryb, tylko trzeba umieć Je złowić 😉
Drogi kolego Gilala, jeżeli mieszkasz nad Wartą to się do niej przyłóż,nie ma nic piękniejszego od wypracowanych okazów z rzeki wierz mi żadna komercjaci wrażeń z nad rzeki nie wynagrodzi choćby miałoby się to zdarzyć bardzo żadko,łowię w Odrze i wiem co mówię.Polecam
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #103 dnia: 22.07.2015, 22:43 »
Kolego @Stas1 Warta jest świetna ale niestety u nas nie ma takich warunków jak u Was na odrze... niestety bardzo wąsko

Warta potrfi ciągnąc (w nomenklaturze spławikowej) i na (50-80 g) tu żeby łapać spławikiem na stopa trzeba by powiesić lizaka 100g+ (czasem więcej) a żeby koszyk postawić bliżej nurtu to ze 300g nie starcza - niestety całe finezyjne łowienie szlag trafia

Co nie znaczy że się nie da ... po prostu sportowo feederem jest bardzo trudno na prostym odcinku .. a klatki zaś są nierówne i przez to niesportowe

Ale łopaty pływaja zdrowe i da się je łowić , klenie niestety stadnie - nie i odławia sie pojedyńcze sztuki

Co do porównan ia z komercją - zgadzam się jak najbardzej, na rzece -  doznania zupełnie inne
Pozdrawiam
Olo

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #104 dnia: 22.07.2015, 22:51 »
Jak są kochane łopaty to sposób i miejsce też się znajdzie tego Wam życzę
Staś