Autor Wątek: Lekki i kompaktowy brolly-shelter z bokami i podporami  (Przeczytany 5788 razy)

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
Odp: Lekki i kompaktowy brolly-shelter z bokami i podporami
« Odpowiedź #30 dnia: 09.01.2020, 11:09 »
Założenia jakie przed nim postawiłem spełnił :) Parasol jest dobrze wykonany, solidny materiał. Ramiona wewnętrzne nie są super blisko czaszy jak w topowych konstrukcjach typu Ultra brolly, ale są na akceptowalnej wysokości - nie przeszkadzają w siedzeniu na krześle czy korzystaniu z łóżka. Mniejsze podpórki, które podtrzymują boki zostawiam na stałe, nie ma potrzeby ich demontażu. Do tego aluminiowa sztyca samego parasola też może być zdemontowana, da radę złożyć i rozłożyć parasol bez niej. Możliwość "śledziowania" na różnej wysokości dzięki trzem oczkom też jest fajna.

Parasol dobrze chroni przed deszczem i wiatrem, nie mam zastrzeżeń. Jest wystarczająco duży na dwa fotele typu "low" i stolik, razem z bagażami - chociaż wtedy trzeba już trochę pomyśleć jak to wszystko poukładać. Dokupiłem do niego jeszcze długie sztyce, do montowania do adapterów z przodu, na dwóch ramionach w wejściu - na wypadek dużego wiatru lub chęci zamocowania ścianki przedniej. Samą ściankę też mam, chociaż nie miałem jeszcze jej okazji czy potrzeby używać - raczej parasol zabierałem na wypady ograniczając przenoszone graty. Może tego lata gdzieś z niej skorzystam.

Z Cuzo bym się jednak do tego parasola nie pchał, zwłaszcza jeśli jesteś wysoki. To taka "karpiowa" brolka, więc jest mimo wszystko niska. Obawiam się, że na Cuzo podeprzesz głową sufit, jeśli chciałbyś się cofnąć w jej głąb i schować nogi ;)

Offline MadaBrasem

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Lekki i kompaktowy brolly-shelter z bokami i podporami
« Odpowiedź #31 dnia: 09.01.2020, 20:12 »
I to się nazywa wyjaśnić temat, wielkie dzięki :bravo:
Byłem praktycznie zdecydowany, ale teraz muszę jeszcze trochę przemyśleć temat. Łowię wyłącznie z Cuzo i brolka ma służyć do tego, żeby szybko schować siebie i rzeczy przed deszczem. Mam 175cm, więc żaden ze mnie gigant ;)
Również i w moim przypadku ścianka przednia to raczej taki komfort psychiczny "w razie W" i całkiem możliwe, że w tym sezonie jej nie wykorzystam ;D
Paweł