Autor Wątek: Daiwa Ninja X Method Feeder vs Flagman Cast Master vs Jaxon Monolith XT  (Przeczytany 8951 razy)

KrzysztofS

• Gość
miałem go jako autorytet w wędkarski świecie

Ale z jakiego powodu? Że robi filmy? Że łowi ryby? Że handluje sprzętem? 8)

Offline k.dygnos

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Przedewszystkim za to jakie ma podejście do wędkowania a jego filmy to bomba z chęcią oglądam kolejne odcinki trochę się zawiodłem jednak na podejściu do handlu.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline davids80

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
Napisałem do Mateusza z gliny natura kilka dni temu ale aby trochę doradził i wypowiedział się na temat castmastera ale zostałem olany i nie dostałem odpowiedzi.

Kurde, niefajnie że znowu problemy są ze sklepem Gliny Natura :( ja na swojego Cast mastera czekałem tydzień, ale doszedł ;)

Coś w tym jest.
Na początku miesiąca kupiłem tam kołowrotek Flagman Sherman Pro 4000 i zero problemów, szybka wysyłka. Z kręcioła jestem zadowolony wobec czego zacząłem rozglądać się za kolejnymi rzeczami do mojego "arsenału".
Kilka dni temu zapytałem o dostępność toreb: Armadale Feeder Bag Small i Armadale Bait Bag oraz podpórek teleskopowych Flagmana...
Póki co bez odzewu a w głowie mam już kolejne pomysły a towaru I KONTAKTU brak: feederek Sherman Pro Feeder Medium i pokrowiec Flagman Armadale 2 Rod Case 1.65 cm.
daVe

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Mam Jaxona Genesis Pro Method Feeder 3,3m 20-60g i nieświadomie rzucałem koszykiem zanętowym (50x40mm) bez obciążenia, do wstępnego nęcenia. Rzucałem też tradycyjnym koszykiem 40g dużym, a dopiero wczoraj zważyłem koszyk 30g z zanętą. Koszyk 30g (25x35mm) + zanęta waży 60g. Machałem z najdelikatniejszą szczytówką i wszystko OK, nawet siłowe rzuty. Rzucanie nabitym koszykiem do wstępnego nęcenia już robiłem delikatniej i płynnie. Ważył na pewno więcej niż 60g :)

Mam też Flagmana Castmaster 3,9 m 150 g i na najdelikatniejszej szczytówce, z użyciem plecionki, widać brania małych okoni i jazgarzy (10-15 cm). Na poprzedniej sesji, na jej koniec bawiłem się ćwiczeniem dalekich wyrzutów. Z pustym koszykiem X-change 40g od Guru zestaw leciał najdalej na 90-100 obrotów korbką Okumy Travertine 55. Nie wiem jeszcze, ile to metrów bo muszę zmierzyć długość nawoju jednego obrotu korby. Nie mam też dobrze opanowanych takich rzutów (energiczne ściąganie dolnego końca dolnika do siebie).
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline dalglish7

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: method feeder
Nie chcę Mateusza usprawiedliwiać , ale chyba jest w trakcie otwierania swojego centrum wędkarskiego w Tarnowie.
Podejrzewam, że jest zalatany jak koń po wyścigu ;) Pewnie nie długo się wszystko unormuje i może będzie jeszcze lepiej :).
Zbyszek

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Powiem tak Mateusz musi mieć więcej pomocników ,sam nie da rady ogarnąć wszystkiego :beer:

Offline k.dygnos

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Kupiłem jaxona. Dziś byłem pierwszy raz nad wodą. Kijek super fajnie się rzuca widać, że ma zapas mocy jest celny nawet przy dużym wietrze. Wykonanie spoko, bardzo lekki w połączeniu z ninją myślę że będzie dawał frajdę. Jednak nie obyło się bez problemów. Przy rzutach żyłka często plątała się w szczytówkę, szczególnie w ostatni kolorowy element. W innych wędkach nigdy tak nie miałem, może dlatego że założyłem najcieńszą szczytówkę. Jeszce potestuje przy bardziej sprzyjających warunkach

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka