Autor Wątek: Portret polskiego wędkarza  (Przeczytany 100474 razy)

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Portret polskiego wędkarza
« Odpowiedź #285 dnia: 26.02.2018, 19:09 »
Albo kolega zachorował na trollus pospolitus, albo rzeczywiście ma taki plan. Tak czy inaczej nie ma co dyskutować:)
Uzależniony od wędkarstwa

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #286 dnia: 26.02.2018, 19:30 »
Panowie ;)
Jacek

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #287 dnia: 26.02.2018, 19:36 »
Panowie ;)

No co? Tytuł wątku zobowiązuje ;)

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #288 dnia: 26.02.2018, 19:36 »
A może po prostu odpuścić sobie.
Łowić się chce, zima nie odpuszcza , co niektórych cieszy :) innych mniej ;)
Stąd czasem nerwowe reakcje.
Po piwku :beer: i zgoda.
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #289 dnia: 26.02.2018, 19:37 »
Adamie, koledze z dalekiego kraju nie chodziło o Ciebie, nie Tobie proponował zmianę forum ;)
Jacek

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #290 dnia: 26.02.2018, 19:38 »
Młodszy kolega wyciąga :thumbup: i stawia :beer:
Adam

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #291 dnia: 26.02.2018, 19:42 »
Proponuję, żeby moderator pozamiatał tu trochę.
Jacek

Offline Ziomuś

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #292 dnia: 26.02.2018, 21:32 »
Polska to jednak dziki kraj >:(
Miejmy nadzieję że następne pokolenia nie przejmą tego Pegierowskiego zachowania i w naszym kraju będą normalni ludzie w przewadze ;)
Panowie wypuszczajmy dalej żeby "nasz kolego raczej ze słusznej  i jedynej  zmiany" z głodu nie padł ;D
ŻENUŁA

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #293 dnia: 26.02.2018, 21:34 »
Proponuję, żeby moderator pozamiatał tu trochę.
Jestem ZA :thumbup:
Robert

Offline wlodek956

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #294 dnia: 26.02.2018, 22:07 »
Witam . Panowie musimy pamiętać że żyjemy w kraju gdzie ,Hitler i Stalin zrobili swoje, jak w tej piosence .Nadrabiamy nie tylko zaległości od strony gospodarczej ale i od strony mentalnej w wielu dziedzinach . Zachowanie tego '' buraka'' o którym wspomina Mateo to wierzchołek góry lodowej .Czas zacząć z tym walczyć .Jestem przekonany że każdy z nas spotyka się z podobnymi zrachowaniami nad wodą . Stwórzmy dodatkową zakładkę '' Portret polskiego wędkarza ''i zamieszczajmy tam zdjęcia i filmiki pokazujące tego typu zachowanie .  Uważam że należało by się zastanowić czy nie stworzyć zakładki gdzie można by głosować na najlepszy artykuł roku, taki OSKAR FORUM.  Artykuł MATEO spokojnie mógłby pretendować :bravo:   

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #295 dnia: 26.02.2018, 22:21 »
Stwórzmy dodatkową zakładkę '' Portret polskiego wędkarza ''i zamieszczajmy tam zdjęcia i filmiki pokazujące tego typu zachowanie . 
Zalecałbym ostrożność. Publikowanie zdjęć osób "niepublicznych" bez ich zgody może skończyć się pozwem o naruszenie dóbr osobistych.
Adam

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #296 dnia: 26.02.2018, 22:44 »
Jak nie jesz to po wuj zabijasz?
Bo mogę - taki jest przepis i mogę.

To jest kolejny przykład dlaczego mówię o zmianach systemowych w PZW, dlaczego najpierw trzeba wyjść od zmian statutowych, zmian w RAPR. Mentalności ludzkiej się nie da zmienić. Normalnie takie zachowanie w każdym kraju jest karalne tzn. zabijanie ryb nie po to by je później zjeść (pominę milczeniem ich wielkość, co by się bardziej nie irytować ) Jednak dzięki zapisom RAPR takie zachowanie nie podpada pod art. 6 ustawy o ochronie zwierząt. I to jest tragedia :facepalm:

Naprawdę mogę zrozumieć wiele bo sam nie jestem zwolennikiem bezwzględnego No Kill w tym kraju, ale beretowanie takich małych okonków tylko dlatego, że przepisy na to pozwalają albo że rybacy je sieciami wyłowią jest mentalnością stachanowca. Nie wysiliłeś może mózgownicy i nie pomyślałeś, że może one by wiele frajdy sprawiły jakiemuś dzieciakowi, co by je z brzegu na spławik łowił, a potem wypuszczał. Pominę milion innych powodów dla których one powinny sobie dalej żyć. Ludzie co jest z Wami. Komuna się skończyła, nie ma już pustych półek. Naprawdę wypuszczanie okonków wielkości palca nie spowoduje, że umrzesz z głodu zimą skoro cię było stać na sprzęt wędkarski, deepery i opłacenie karty. Rygać się chce jak się patrzy co się wyprawia w tym kraju, i to na każdym szczeblu społecznym. 

Offline Bubel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #297 dnia: 26.02.2018, 23:17 »
Dobrze napisane. Oj jeszcze sporo czasu minie zanim ludzie nauczą się dbać o dobro wspólne :thumbdown:

Offline Mad Dog

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #298 dnia: 27.02.2018, 01:35 »
Polski wedkarz: zabieram bo karta musi sie wrócić, jak ja nie  zabiorę to inny zabierze. W zeszłym roku jak byłem w kole opłacić składki to wywiązała się luźna rozmowa z władzami tego koła. Najpierw jak mnie zobaczyli to się ucieszyli że przyszedł młody wędkarz (mam 35 lat). W prowadzonej  dyskusji powiedziałem że nigdy nie zabrałem żadnej ryby do konsumpcji bo wszystkie wpuszczam to przez chwilę wszyscy zamilkli i ujrzałem u nich zdziwienie, jakby to było dla nich coś dziwnego, niezrozumialego. Zachecali mnie do wzięcia udziału w zawodach wedkarskich i odrazu prezes koła przy tym podkreślił, że na zawodach trzeba wszystkie ryby usmiercac. Ja oczywiście podziękowałam mówiąc, że nie interesują mnie zawody wedkarskie to też się na mnie dziwnie patrzyli. Ale mimo wszystko cały czas mnie zachecali mówiąc że fajnie jakby młody człowiek pokazał się na takich zawodach.
Tylko gwałtowna zmiana przepisów w Polsce może uratować wedkarstwo. Mentalności człowieka nie da się zmienić.

Offline elopento

• Ekspert
  • Reputacja: 75
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #299 dnia: 27.02.2018, 06:22 »
Zabieram nie dlatego że karta ma się zwrócić , tylko dlatego że MOGĘ - jak zechcę to wypuszczę i guzik komu do tego :facepalm: Wy wypuszczajcie będzie więcej dla mnie mięsiarza i dla tych od siatek , a te okonki są wymiarowe ,woda PGRyb większego nie złowisz tylko to co przejdzie przez oczka od siatek , jeżdżę na to jezioro już 5 zimę i większego jak 30cm nie złowiłem , i to właśnie mnie wqurwia , że wypuszczałem do tej pory ,a nie ma ! nadzieja to matka głupich- wypuszczaj , bierz ''bułkę przez bibułkę'' a kiedyś będzie lepiej :bravo: tylko kiedy to będzie? za mego życia? a mam 50 lat i pamiętam czasy Komuny , co się łowiło i zabierało i było, a teraz nie ma , bo co? wędkarze i kormorany ? Wqurwia mnie że jezioro obcięte strefą ciszy , a panowie siatkarze popierdalają na spalinach , rozumiem co wolno wojewodzie.... to mnie wqurwia że mogę a Was żal za doopę ściska - mięsiarzem jestem :facepalm: to może mnie uświadomcie że będzie lepiej?
DAM Quick Shadow + Mikado Apsara Clasic 3,9 match