Autor Wątek: Torby wędkarskie. Jakie posiadacie/polecacie?  (Przeczytany 27661 razy)

Offline Tycjan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
Odp: Torby wędkarskie. Jakie posiadacie/polecacie?
« Odpowiedź #30 dnia: 26.06.2015, 20:25 »
Cały osprzęt trzymam w serii Team Dragon(pokrowiec 3 komory plus torba), miesze tam wszytsko co potrzebuje nad wodą, i wiecej nie chciałbym targać na przyszłość. Oczywiscie to tylko na ramię/plecy bo w jednej łapie wiaderko a w drugiej fotel 8).
Uwazam ze produkty flagowe Team Dragon, plecaki torby itp, to najwyższa półka materiałowa, więc szczerze polecam :thumbup: :beer:

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #31 dnia: 26.06.2015, 20:29 »
No właśnie. Damian wspomniał o jednej ważnej rzeczy - o nieprzemakalności.
Ciekawe, że większość plecaków i toreb nie jest robiona z materiałów nieprzemakalnych. Pewnie trzeba by było użyć jakichś oddychających materiałów typu Gore-Tex i wtedy produkty byłyby bardzo drogie.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #32 dnia: 07.09.2015, 15:51 »
Torby nie mieszczą zanęt, pudełek, kanapek, termosu itd :) Musi być plecak a czym większy tym lepiej bo więcej ciężaru idzie na plecy.
Małe plecaki mają tą wadę że są za krótkie i zwyczajnie wbijają się w plecy, musi być długi żeby punkt podparcia był na tyłku. Do tego pas biodrowy.

To też fajne rozwiązanie dla tych co nie potrzebują plecaków

Co to za model tej torby?
Jest i będzie dobrze.

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
Maciek

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #34 dnia: 07.09.2015, 16:14 »
Cały osprzęt trzymam w serii Team Dragon(pokrowiec 3 komory plus torba), miesze tam wszytsko co potrzebuje nad wodą, i wiecej nie chciałbym targać na przyszłość. Oczywiscie to tylko na ramię/plecy bo w jednej łapie wiaderko a w drugiej fotel 8).
Uwazam ze produkty flagowe Team Dragon, plecaki torby itp, to najwyższa półka materiałowa, więc szczerze polecam :thumbup: :beer:

Taki masz? http://allegro.pl/pokrowiec-team-dragon-155cm-3-komorowy-91-00-155-i5300641954.html
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #35 dnia: 07.09.2015, 16:30 »
Z czystym sumieniem mogę polecić torbę JRC Cocoon Carryall XL, użytkuję ją już 5-6 sezon i nie chce się podrzeć, a nie ma lekko.

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #36 dnia: 07.09.2015, 16:52 »
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5617064727

Ja mam taką bo 70 litrów była zbyt wielka

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #37 dnia: 07.09.2015, 22:41 »
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/torby-i-chlebaki/6303-torba-na-sprzet.html
Co sądzicie o  tej torbie? Może ktoś  posiada,warta  swojej ceny?
Zaletą jest to że  jest  przeciwdeszczowa.
Jest i będzie dobrze.

Online Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #38 dnia: 08.09.2015, 00:59 »
A czy na tym zaczepie co montujesz kosz zaczepiłaby się też siatka? szczerze to nawet nie chce wkładać siatki do pokrowca bo to potem
Taka prosta siatka pewnie by się dała zaczepić, ale większa zawodnicza to będzie ciężko.

Na zawody to już trzeba więcej sprzętu. Myślę, że taka plecako-torba będzie za mała.
Jak napisał Jakub, tutaj może się przydać duży plecak.

Ja kupiłem tę torbę właśnie po to, żeby móc ją przyczepiać do krzesła.

Taka organizacja nie jest wcale łatwa. Często trzeba przerobić kilka różnych wariantów, żeby w końcu odnaleźć najelsze dla siebie rozwiązanie. Najgorzej mają pewnie ci z nas, którzy łowią co chwila na innym łowisku. Na jedno można dojechać autem, na inne trzeba dość mniejszy lub większy kawałek. Jeśli dodatkowo łowi się różnymi metodami, to trzeba się przepakowywać.
Ja cały czas coś udoskonalam i kombinuję :)

Fajnie wygląda :D
Kupuję ten sam model plecaka, jednak muszę zmienić taktykę na minimalizm, aby móc dobrze łowić na rzekach, zawsze dźwigam masę towaru. Jednak nie spodobało mi się krzesło Korum, Nash jest wygodniejszy. Nie wiem tylko jak zapinać to krzesło, plecakotorba z Korum ma zaczepy jakby ze złej strony.

Ja mam kilka toreb ogólnie - Daiwy, Drennana, MAPa, Koruma... Wszystkie sa OK, jednak Drennan ma lepsze dno (nieprzemakalne) - przez co torba nie jest mokra w środku i nie pleśnieje, jak to się stało z Daiwą. To czego brakuje Drennanowi, to pasek z rzepem, wiążący obydwa ucha, bardzo by to pomogło.
Polecam tez sprawdzanie w torbach pasków do zakładania na ramię- jeżeli nie są bardzo miekkie, transport jest męczący często
Lucjan

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #39 dnia: 08.09.2015, 12:14 »
Nie wiem tylko jak zapinać to krzesło, plecakotorba z Korum ma zaczepy jakby ze złej strony.
Bez zaczepów też się da. Trzeba po prostu pokombinować na własną rękę i popróbować przekładania pasków w różnych miejscach.
Problemem jest, jeśli krzesło po złożeniu nie jest z żadnej ze stron w miarę płaskie. Wtedy torba po założeniu może się mocno zaginać, bo to jednak spory ciężar i spore siły działają.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #40 dnia: 08.09.2015, 15:45 »
http://allegro.pl/show_item.php?item=5010831309&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
Właśnie zakupiłem, bo stara zrobiła się już za mała, a mała była naprawdę.
Nie będę 300 zł za torbę dawał, skoro mam wojskową dobrze uszytą za 60. Co prawda nie ma napisu Carp ani Drennan, ale jakoś przeżyję ;) Od spodu ma plastikowe nóżki, żeby w błocie nie stała (pytałem sprzedawcy).
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
« Odpowiedź #41 dnia: 09.09.2015, 09:10 »
:thumbup:

Offline tomek-kun

• Ekspert
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #42 dnia: 09.09.2015, 10:31 »
Robicie smaki na nowe zakupy, a w tym miesiącu fundusze na wędkarstwo już praktycznie wydane xD Muszę przyznać że ta torba Trapera jest świetna i oczy mi się już świecą. Nie ma co trzeba się pilnować :D
Tomek

Offline wiksa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #43 dnia: 09.09.2015, 11:12 »
http://allegro.pl/show_item.php?item=5010831309&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
Właśnie zakupiłem, bo stara zrobiła się już za mała, a mała była naprawdę.
Nie będę 300 zł za torbę dawał, skoro mam wojskową dobrze uszytą za 60. Co prawda nie ma napisu Carp ani Drennan, ale jakoś przeżyję ;) Od spodu ma plastikowe nóżki, żeby w błocie nie stała (pytałem sprzedawcy).

Używam bardzo bardzo podobnej tylko w wersji turystycznej (inne kolory), wygranej kiedyś na stacji benzynowej za punkty. Pojemność ma idealną do wszystkich dupereli wędkarskich.
Marcin

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #44 dnia: 10.09.2015, 07:28 »
A czy na tym zaczepie co montujesz kosz zaczepiłaby się też siatka? szczerze to nawet nie chce wkładać siatki do pokrowca bo to potem
Taka prosta siatka pewnie by się dała zaczepić, ale większa zawodnicza to będzie ciężko.

Na zawody to już trzeba więcej sprzętu. Myślę, że taka plecako-torba będzie za mała.
Jak napisał Jakub, tutaj może się przydać duży plecak.

Ja kupiłem tę torbę właśnie po to, żeby móc ją przyczepiać do krzesła.

Taka organizacja nie jest wcale łatwa. Często trzeba przerobić kilka różnych wariantów, żeby w końcu odnaleźć najelsze dla siebie rozwiązanie. Najgorzej mają pewnie ci z nas, którzy łowią co chwila na innym łowisku. Na jedno można dojechać autem, na inne trzeba dość mniejszy lub większy kawałek. Jeśli dodatkowo łowi się różnymi metodami, to trzeba się przepakowywać.
Ja cały czas coś udoskonalam i kombinuję :)

Fajnie wygląda :D
Kupuję ten sam model plecaka, jednak muszę zmienić taktykę na minimalizm, aby móc dobrze łowić na rzekach, zawsze dźwigam masę towaru. Jednak nie spodobało mi się krzesło Korum, Nash jest wygodniejszy. Nie wiem tylko jak zapinać to krzesło, plecakotorba z Korum ma zaczepy jakby ze złej strony.

Ja mam kilka toreb ogólnie - Daiwy, Drennana, MAPa, Koruma... Wszystkie sa OK, jednak Drennan ma lepsze dno (nieprzemakalne) - przez co torba nie jest mokra w środku i nie pleśnieje, jak to się stało z Daiwą. To czego brakuje Drennanowi, to pasek z rzepem, wiążący obydwa ucha, bardzo by to pomogło.
Polecam tez sprawdzanie w torbach pasków do zakładania na ramię- jeżeli nie są bardzo miekkie, transport jest męczący często

Lucjan  Trzeba było oblukać moją jak byliśmy na rybach.ja tam jestem bardzo zadowolony,a montuje te ultra leciutkie krzesło ,z koruma i jest naprawde komforcik , z przemieszczaniem sie :D :D