Autor Wątek: Picker do 350 zł  (Przeczytany 11414 razy)

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Picker do 350 zł
« Odpowiedź #75 dnia: 27.03.2019, 15:33 »
No i już nie ma.... :'(

Nie załamuj się. W AD też tych wędeczek długo nie było ale nagle pokazało się kilka sztuk.  Jak jesteś zainteresowany napisz do nich. Zawsze odpisują.  Oni mają sieć sklepów i magazynów więc mogą  ściągnąć kijek dla Ciebie. Dla mnie ściągnęli kombinezon w rozmiarze którego wtedy nie mieli na stanie.
Wiesiek

Offline Tetley

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 27.03.2019, 15:46 »
Dzięki za dobre słowo :thumbup:
Pozdrawiam

Robert

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #77 dnia: 27.03.2019, 15:49 »
A mi się wydaję, że nie ma co się stresować. Seria Synergy może być równie dobra, jak nie lepsza od Challangera (biorąc pod uwagę chociażby wyjściową cenę pickerów i matchówek). Wiele osób kupiło Challanger'a tylko i wyłącznie z uwagi na brak w sklepach jego poprzednika. Garbolino dość często zmienia serie wędek w ostatnim czasie. Co dwa lata coś nowego wychodzi w tej dolnej półce. Dlatego nie panikowałbym, bo znając praktykę Garbolino to za 2 lata znowu będzie kolejna seria i znowu będzie nakręcanie się na jego poprzednika, w sytuacji gdy pickery od Garbolino trzymają dobry poziom ;) Nie ma też tu kombinowania z piankami na dolniku jak w pickerach od Tubertini czy od Browninga.   

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
« Odpowiedź #78 dnia: 27.03.2019, 15:58 »
Może być i tak jak pisze Selektor, ale  rozumiem rozczarowanie Roberta gdy zabrakło mu kilku minut do udanego zakupu.  Dlatego radzę napisać bo cena była bardzo atrakcyjna. Przy tym trzeba dodać do tego pickerka można u Drapieżników dokupić szczytówki od Precision. Pasują.
Wiesiek

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
« Odpowiedź #79 dnia: 27.03.2019, 16:14 »
Bardzo fajne porównanie.
Mam pytanie jeszcze jak byś porównał czułość szczytówek o tej samej krzywej ugięcia?
ps. zdecydowanie bardziej na zdjęciu podoba mi się ugięcie Garbolino

Ogólnie obie wędki mają czułe Szczytówki, raczej porównywalne, róznica to głównie dolnik, wyraźnie mocniejszy w Trabucco, no i inne przelotki.

Ogólnie można śmiało brać też Włocha. Zdecydowanie dobre wędki, chodź innych pickerow dobrych myślę że nie brakuje. Daiwa, Shimano, Rive, czy Black Draft to też bardzo ciekawe kierunki.

Selektor dobrze pisze, konikiem Garbolino są pickery, jak jest szansa dorwać Precision to brałbym w ciemno a jak nie to poczekać na nowy model. Chłopaki raczej z wprawy nie wychodzą i może być tylko lepiej O:)

Jeszcze taka anegdota, siedzę sobie kiedyś na rybach, obok sąsiad łapie na UV 3,60. W pewnym momencie ciągne ładnego karpia, takiego niby ponad stan dla Pickera, po chwili u sąsiada brat bliźniak ryby. Jego hol pomimo wyraźnie grubszej, dłuższej i mocniejszej wędki prawie 2 razy dłuższy. Zmierzam do tego że jak rzuty są bliskie, podajniki lekkie, a staw mały to nie ma siły na Pickera. To jest mega przepaść w przyjemności holu, czuciu ryby i gaszeniu jej kijem. Jak się ktoś waha to polecam spróbować na próbę jakąś 9 kupić i doświadczyć holu na niej :)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #80 dnia: 27.03.2019, 16:34 »
Ogólnie im krótsza wędka tym krótszy hol.
Dla mnie rewelacją są wędki 2,4 m, normalnie małe wyciągarki do ryb, które dodatkowo dają mega frajdę z holu.

Offline Feederek1960

• Ekspert
  • Reputacja: 90
« Odpowiedź #81 dnia: 28.03.2019, 18:52 »
Ja osobiście muszę zobaczyć wędkę, pomachać nią z kołowrotkiem i sprawdzić ugięcie. To co jednemu pasuje nie musi pasować innym. Ewentualnie jak już wędka mi się podoba to pytam innych o opinie. 

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Sztywnej linki🎣

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #82 dnia: 28.03.2019, 19:44 »
Ja osobiście muszę zobaczyć wędkę, pomachać nią z kołowrotkiem i sprawdzić ugięcie. To co jednemu pasuje nie musi pasować innym. Ewentualnie jak już wędka mi się podoba to pytam innych o opinie. 

Ja wszystkie swoje wędki kupowałem online, w sumie u drapieżników bo inaczej to albo musiałbym dylac gdzies daleko albo kupić regionalnie (czyli raczej kit). Akurat recenzje na sig nigdy mnie nie zawiodły i byłem zadowolony. Ale już na jakies grupy Facebookowe bym uważał bo tam cuchnie mi na kilometr jakąś nieudolna akcja marketingowa Mikado i wciskaniem wszystkim UV które są w mojej ocenie słabymi wędkami i w kwocie ich ceny można znaleźć mega lepsze wedziska

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #83 dnia: 28.03.2019, 19:47 »
Co ludzie na facebooku mają z tym uv ,śmiać mi się z tego chcę kije przeciętne a podnieta jakby nie wiadomo co to było ,tak jak gdzieś już pisałem Jaxon genesis dużo fajniejsze kije i lepiej wykonane i tańsze ;)

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #84 dnia: 28.03.2019, 20:01 »
Co ludzie na facebooku mają z tym uv ,śmiać mi się z tego chcę kije przeciętne a podnieta jakby nie wiadomo co to było ,tak jak gdzieś już pisałem Jaxon genesis dużo fajniejsze kije i lepiej wykonane i tańsze ;)

Byłem kiedyś właścicielem wedek takich jak Daiwa Black Widow, Shimano Alivio, Korum Feeder Rod, czy Cresta Snyper. Jaxon Genesis Pro MF też posiadam i powiem szczerze że jest to półka jak nie dwie wyżej od tych modeli. Niewiem jak to się stało że Jaxon wypuścił takie cacuszko ale chwała im za to bo poza brakiem dwu składu i ewentualnie jakiejś szklanej Szczytówki wędka nie ma żadnych wad. A jej cena zabija śmiechem.

Dziś jak jadę na grube ryby to biorę Acolyte Plus i... Jaxon Genesis Pro. Wiem że szokujące, ale ten duet daje mi pewność holu, przyjemność z lapania i wszystko czego potrzebuje by skutecznie łowić

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Feederek1960

• Ekspert
  • Reputacja: 90
« Odpowiedź #85 dnia: 28.03.2019, 20:06 »
Azymut te kije co podałeś są w podobnej cenie jak UV a o niebo lepsze.

Sztywnej linki🎣

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #86 dnia: 28.03.2019, 20:25 »
Azymut te kije co podałeś są w podobnej cenie jak UV a o niebo lepsze.

Zgadzam się. Bez porównania

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline tomahawk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 48
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #87 dnia: 28.03.2019, 20:28 »
Do mnie dotarł dzisiaj najnowszy nabytek tj. Trabucco Precission RPL pro picker 2.7m c.w 35, wg informacji jest to nowa wersja modelu z oznaczeniem XT, który miał bardzo dobre opinie na forum.
Na pozór jest to ten sam kij, ale jest wykonany z innego rodzaju węgla co pozwoliło zredukować masę o 25g do 120g :o

W sobotę testy w terenie :narybki:
Pozdrawiam,

Tomek

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #88 dnia: 28.03.2019, 20:31 »
Gratuluję :thumbup: te modele Trabucco to naprawdę solidne wędki :)

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline lucasosik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #89 dnia: 29.03.2019, 08:45 »
Do mnie wczoraj trafiły dwie wędki Flagman Sherman Pro Picker 3,0 m cw. do 40g. zakupione w sklepie Gliny Natura. Nie omieszkałem ich przetestować nad wodą tego samego dnia i wybrałem się nad moją ukochaną Wisłę. Obie wędki założone miały ciężarki o wadze 50g+10-15g zanęty(wiem troszkę dużo ale ja tak mam). Szczytówki miałem założone najdelikatniejsze. Najmniejsze pukanie w przynętę kwitowało delikatnym przyginaniem. Zarówno na jedną i na drugą wędkę złowiłem po 1 leszczu 2kg+. Hol to bajka ;) wędka wszystko pięknie amortyzuje i co ważne czuć w niej ogromny zapas mocy pomimo jej delikatności Spokojnie można w nich używać cieniutke przypony i bezstresowo ciągnąć ładne sztuki. Ja się zakochałem w nich już po pierwszej wyprawie ;D :fishonhook: