Bardzo fajne porównanie.
Mam pytanie jeszcze jak byś porównał czułość szczytówek o tej samej krzywej ugięcia?
ps. zdecydowanie bardziej na zdjęciu podoba mi się ugięcie Garbolino
Ogólnie obie wędki mają czułe Szczytówki, raczej porównywalne, róznica to głównie dolnik, wyraźnie mocniejszy w Trabucco, no i inne przelotki.
Ogólnie można śmiało brać też Włocha. Zdecydowanie dobre wędki, chodź innych pickerow dobrych myślę że nie brakuje. Daiwa, Shimano, Rive, czy Black Draft to też bardzo ciekawe kierunki.
Selektor dobrze pisze, konikiem Garbolino są pickery, jak jest szansa dorwać Precision to brałbym w ciemno a jak nie to poczekać na nowy model. Chłopaki raczej z wprawy nie wychodzą i może być tylko lepiej

Jeszcze taka anegdota, siedzę sobie kiedyś na rybach, obok sąsiad łapie na UV 3,60. W pewnym momencie ciągne ładnego karpia, takiego niby ponad stan dla Pickera, po chwili u sąsiada brat bliźniak ryby. Jego hol pomimo wyraźnie grubszej, dłuższej i mocniejszej wędki prawie 2 razy dłuższy. Zmierzam do tego że jak rzuty są bliskie, podajniki lekkie, a staw mały to nie ma siły na Pickera. To jest mega przepaść w przyjemności holu, czuciu ryby i gaszeniu jej kijem. Jak się ktoś waha to polecam spróbować na próbę jakąś 9 kupić i doświadczyć holu na niej