Autor Wątek: Feeder na Dunajec do 300 zł  (Przeczytany 1793 razy)

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
Feeder na Dunajec do 300 zł
« dnia: 08.03.2019, 10:04 »
Witam,

Poszukuję feedera na rzekę Dunajec, sporadycznie na Wisłę - więc uciąg chyba duży.  Ryby, które zamierzam łowić to Dunajcowy białoryb -  świnki, brzany, klenie certy ewentualnie jakieś leszcze. Możliwe, że posłuży czasem na jakąś zasiadówkę na suma. Kijek najlepiej niedługi, tak do 3m, by nie gimnastykować się przy zakładaniu dzwoneczka. Jutro targi więc może będzie możliwość "pomacania" w realu jakichś wędek.

Co proponujecie? Proszę o pomoc w wyborze bo dawno nie łowiłem z gruntówką na rzece, a kij  który dawniej używałem to był jakiś sztywny teleskop Jaxona, dzięki któremu zraziłem się do łowienia na rzece :)

Offline cthulhu

• Ekspert
Odp: Feeder na Dunajec do 300 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 08.03.2019, 13:49 »
Żeby nie edytować, wcześniejszego wątku dodam, że z tym sumem trochę mnie poniosło. Ewentualne sporadyczne wyprawy na suma będą na gruntówkach pod nie przeznaczonych.  Długość 3m też chyba trochę za krótka. Optymalna pewnie będzie 3,30-3,60m, ale też do końca nie wiem, bo dopiero zaczynam przygodę z feederem.

Ktoś jest zaproponować jakąś wędkę ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 08.03.2019, 18:02 »
Zerknij sobie na Flagmana cast mastera feeder 3,3m do 140gr ;),sklep Gliny natura

Offline cthulhu

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 08.03.2019, 18:52 »
Zerknij sobie na Flagmana cast mastera feeder 3,3m do 140gr ;),sklep Gliny natura

Dzięki, kijek ciekawy. Parametry chyba idealne jaki potrzebuję. Firmy nie znam. Z serwisem nie ma problemu w razie czego ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 08.03.2019, 18:55 »
Sam mam Cast Mastera tylko 3,6m do 120gr jsk serwis nie wiem ,bo działa bez zarzutu ;),ale tym się bym nie martwił ,każdy sklep da ci dwa lata gwarancji na sprzęt :beer:

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #5 dnia: 08.03.2019, 19:03 »
Jest kilka wątków o feederach na rzekę, w tym wszystkim przewija się również Dunajec.
 Poszukaj, bo nie będę tutaj wklejał np. siedmiu różnych wątków skoro już dawno takie są na forum. :P
Wystarczy w odpowiednim wątku zadać pytanie lub spytać o opinię wędek, które są tam wymienione.
 Po wpisach pewnie sam znajdziesz to czego szukasz z możliwością ciągnięcia tematu dalej.

...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 08.03.2019, 19:27 »
Cthulhu,  jedyny dystrybutor Flagmana w Polsce jest w Tarnowie, będziesz mógł zanieść i osobiście reklamować gdyby coś się działo.
Na rzekę nie kupiłbym feedera krótszego niż 360 cm, no chyba że chcesz się bawić gdzieś między tamami na stojącej wodzie.

Ps. Dzwonek na szczytówce feedera to zły pomysł, zaraz połamiesz. Jeśli już chcesz mieć dzwonek to przypnij do podpórki, zadzwoni prawie tak samo jak na wędce.
Artur

Offline cthulhu

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 08.03.2019, 21:20 »
Jest kilka wątków o feederach na rzekę, w tym wszystkim przewija się również Dunajec.
 Poszukaj, bo nie będę tutaj wklejał np. siedmiu różnych wątków skoro już dawno takie są na forum. :P
Wystarczy w odpowiednim wątku zadać pytanie lub spytać o opinię wędek, które są tam wymienione.
 Po wpisach pewnie sam znajdziesz to czego szukasz z możliwością ciągnięcia tematu dalej.

Tak wiem. Wertuje forum pod tym kątem również i jedną z pierwszych informacji, na które się natknąłem się  było to :
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=3025.0

Cthulhu,  jedyny dystrybutor Flagmana w Polsce jest w Tarnowie, będziesz mógł zanieść i osobiście reklamować gdyby coś się działo.
Na rzekę nie kupiłbym feedera krótszego niż 360 cm, no chyba że chcesz się bawić gdzieś między tamami na stojącej wodzie.

Ps. Dzwonek na szczytówce feedera to zły pomysł, zaraz połamiesz. Jeśli już chcesz mieć dzwonek to przypnij do podpórki, zadzwoni prawie tak samo jak na wędce.

Heh, faktycznie firma z Tarnowa :D. Jest możliwość u nich obejrzenia tych wędek?  W kontakcie pisze "E-shop" i pytanko czy tylko wysyłka internetową się zajmują czy mają sklep stacjonarny?

Dzięki za porady. Faktycznie 3,60 to chyba optymalna będzie wielkość. Z tym dzwonkiem to nie do końca czaję jak do podpórki ma być zamontowany. Łowiąc mam wędkę na sztorc. O ile w dzień nie będzie problemu by widzieć brania, to w nocy bez dzwonka sobie nie wyobrażam. Obecnie łowię na gruntówkę 275cm, ale koledzy akurat mają feedery 3,60 i 3,90 na których mają świetliki i dzwonki. Nie wiem czy do końca sprawdza się im ten patent bo nie są one zamontowane bezpośrednio przy szczytówce tylko znacznie poniżej by nie spadały :/

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #8 dnia: 08.03.2019, 22:34 »
O ile się dokopałeś do wędek to pewnie trafiłeś na te również. Polecane w wątkach...

CW 120 g.
CW 150 g.
...to królestwo...

Pozdrawiam.