Autor Wątek: Mocny kołowrotek na odległości 60-70 m - jaki?  (Przeczytany 11917 razy)

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Mocny kołowrotek na odległości 60-70 m - jaki?
« Odpowiedź #60 dnia: 08.05.2019, 20:22 »
Mam ninja 6000 ss i ten klip u mnie się dobrze sprawdza przy żyłce 0,23 drennan.

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 08.05.2019, 20:43 »
Wszystko Ci pasowało i tylko głupi klip nie? :facepalm:

Głupi klip ?

Klip to podstawa w łowieniu dystansowym, więc to nie taki "głupi" szczegół.  Kiedy coś kupuję ,to chcę by w pełni mi to odpowiadało, zwłaszcza za nie małe pieniądze.

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #62 dnia: 08.05.2019, 20:45 »
Mam ninja 6000 ss i ten klip u mnie się dobrze sprawdza przy żyłce 0,23 drennan.

0,23 to jednak nie 0,26.
Po prostu męczyłem się z klipem, nie jest to rozwiązanie dla mnie. Albo okrągły, a najlepiej standardowy.

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #63 dnia: 08.05.2019, 20:49 »
Głupi klip ?

Klip to podstawa w łowieniu dystansowym, więc to nie taki "głupi" szczegół.  Kiedy coś kupuję ,to chcę by w pełni mi to odpowiadało, zwłaszcza za nie małe pieniądze.

Można na plastikowy, niepodobający Ci się klip założyć gumkę, co to dzieci się bawią i masz problem z głowy.
Do tego jest bezpieczniejsza, bo nie szukasz ręka przy odjeździe ryby, żeby odklipować, a gumka najzwyczajniej pęka.
Nie to, że to jakiś najazd na Ciebie, tylko taka sugestia.
Paweł.

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #64 dnia: 08.05.2019, 21:05 »
Głupi klip ?

Można na plastikowy, niepodobający Ci się klip założyć gumkę, co to dzieci się bawią i masz problem z głowy.
Do tego jest bezpieczniejsza, bo nie szukasz ręka przy odjeździe ryby, żeby odklipować, a gumka najzwyczajniej pęka.
Nie to, że to jakiś najazd na Ciebie, tylko taka sugestia.
Dziękuję, znam ten sposób.
Miałem różne ryby na wędce, fakt nie potwory +10kg, ale jeszcze nigdy nie musiałem wypinać żyłki. Luk ma to dobrze opatentowane, ściąga kosz by opadał po łuku i wtedy robi 2-3 obroty kołowrotkiem. Też tak robię i w zupełności mi to wystarcza na ryby które łowię.
Mam już taki charakter, że nie lubię, gdy coś mi nie pasuje, podczas gdy staram się wszystko dopiąć.