Autor Wątek: Jaki feeder do 250-300 zł do metody? VS Nevis Vanity Carp Feeder  (Przeczytany 13986 razy)

Offline Kuba92

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
Odp: Jaki feeder do 250-300 zł do metody? VS Nevis Vanity Carp Feeder
« Odpowiedź #15 dnia: 08.05.2019, 10:02 »
Wielu osobom znaczek Jaxon nie pasuje tutaj i faktycznie dziwne to ale fakty są takie że to wędka progresywna o dużym zapasie mocy, z dużymi przelotkami, celna, z niezłym zasięgiem, obsłuży mini spomba, i podajniki 40 gram, smukła, bardzo ładnie wykonana.

Co do porównania z UV to w zasadzie nie ma żadnego porównania, kompletnie inna półka jakościowo. Na swojego Genesisa wyciągnąłem karpia 80 cm, hol szybki, ładnie przytrzymalem rybę, fajna amortyzacja odjazdów, typowa ryba pod komercje chodź i z linków czy leszczy czerpie się radość holujac. Tyle ode mnie. Powodzenia

No namówiłeś mnie ;) Zamówiłem.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 08.05.2019, 10:05 »
Ciszę się bo to kawał fajnej wędki :)

Daj koniecznie znać później jakie są Twoje odczucia po kilku wypadach :thumbup:

Jeszcze się taki tu nie znalazł który byłby nie zadowolony z tej wędki :beer:
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline kubik4000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 08.05.2019, 12:56 »
szkoda że nie ma takiej sondy odnośnie feeder do 300 zł lub coś podobnego bo też myślę nad zakupem do 300 zł feedera 3,6m do 100g max 120 g i by był problem załatwiony bo często pojawiają sie tego typu tematy.  Łowie często na porośniętych zbiornikach więc szukam czegoś żeby nie była to mocno paraboliczna wędka.

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: 08.05.2019, 12:59 »
szkoda że nie ma takiej sondy odnośnie feeder do 300 zł lub coś podobnego bo też myślę nad zakupem do 300 zł feedera 3,6m do 100g max 120 g i by był problem załatwiony bo często pojawiają sie tego typu tematy.  Łowie często na porośniętych zbiornikach więc szukam czegoś żeby nie była to mocno paraboliczna wędka.

Myślę że wędek dobrych w tej cenie jest tyle że zabrakłoby miejsca na sondę he he :) dziś już można dostać w tej cenie Daiwy, Shimano, Browning, Trabucco, Garbolino, wspomnianego Genesisa, a nawet czasem Drennan czy Preston w promocji i najlepsze jest to że każda z tych wędek będzie jak najbardziej ok,

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline kubik4000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 08.05.2019, 13:08 »
Azymut czyli co mam w ciemno wziąść ?????????   3,6 m do 100 g  zależy mi żeby rzucić na te max 70 m podajnikami jakimi łowie to max 40 g koszyki lub metoda czasami , jak woda zimna i ryby są w głębszych rejonach ?????? do w pobliżu Katowic mam tylko sklepy Duxon i Fishing mart a tam raczej Flagmana nie ma ??? doradz coś chłopie rzuć twoiim zdaniem 3 feedery i coś wybiorę może zalosuje   do 300 zł

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #20 dnia: 08.05.2019, 13:16 »
Azymut czyli co mam w ciemno wziąść ?????????   3,6 m do 100 g  zależy mi żeby rzucić na te max 70 m podajnikami jakimi łowie to max 40 g koszyki lub metoda czasami , jak woda zimna i ryby są w głębszych rejonach ?????? do w pobliżu Katowic mam tylko sklepy Duxon i Fishing mart a tam raczej Flagmana nie ma ??? doradz coś chłopie rzuć twoiim zdaniem 3 feedery i coś wybiorę może zalosuje   do 300 zł

Wybacz ale Feederów 3,6 nie posiadam bo nie lubię tej długości, a największe c. w. jakie mam to 70 gramów.

Nie będę się tu mądrzyć w tej sprawie, bo wyjdę na głupka, ale myślę że zaraz dostaniesz tyle propozycji od kolegów że będziesz mieć nie zły ból głowy he he :thumbup: :beer:

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 08.05.2019, 13:39 »
Wybacz bo może źle się wyraziłem, pisząc o bogactwie wędek w tym przedziale cenowym miałem na myśli ogólnie Feedery.

Twój typ którego szukasz nie jest tym co sam posiadam ale na pewno inni rzuca mase ciekawych pozycji

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Kuba92

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 08.05.2019, 21:04 »

Zgadzam się. Sonda powinna powstać i to kilka. Wędki kołowrotki przynęty zanęty itd. Ułatwiłoby to leniwym tak jak ja poszukiwań odpowiedniego produktu :)

Offline ZiZ

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #24 dnia: 10.05.2019, 10:31 »
Witam.
Jako nowy i nowicjusz, chętnie podepnę się pod ten temat. Ostatnio zostałem "spadkobiercom" dwóch kijaszków. Jeden już "leciwy", drugi jeszcze w miarę. Ten leciwy jest z lekką "skazą" (brak mu jednej przelotki) a miał to być kijaszek dla mojej połowinki. Wcześniej planowałem naprawić tą "skazę", bo kijaszek fajny b.lekki tylko 195g przy długości 3,6m. Po konsultacjach zapadła decyzja - a może jednak kupić nowy?
I tu podpięcie się pod temat. Co koledzy proponują w rozsądnej cenie, w długości 3,3 do 3,6m, o c.w. do 100g i wadze do 230g.

I jeszcze takie moje spostrzeżenie - ten drugi kijaszek wg katalogu waży 392g, zważyłem i waga pokazuje 275g. Czy to możliwe, aby były tak duże rozbieżności?

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #25 dnia: 10.05.2019, 10:46 »
W rozsądnej cenie kijaszek spełniający Twoje wymagania to np. Jaxon Genesis Pro Feeder lub Jaxon Genesis Pro Method Feeder. Bardzo udane kijki opisane m.in. powyżej

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #26 dnia: 10.05.2019, 10:57 »

I jeszcze takie moje spostrzeżenie - ten drugi kijaszek wg katalogu waży 392g, zważyłem i waga pokazuje 275g. Czy to możliwe, aby były tak duże rozbieżności?
Pewnie że możliwe i nawet często się zdarza.
Gdzieś kiedyś na forum był o ile pamiętam temat .Jak znajdę to wkleję link.Znalazłem.
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2623.msg67835#msg67835
Ale np Jaxon Genesis pro feeder cw 90g 360 cm  waga katalogowa 260g ,waga rzeczywista 245g.
Ja  myślę że poprostu wędki są ważone w "szmacianych" pokrowcach  stąd taka rozbieżność.

Offline Kuba92

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 10.05.2019, 12:44 »
Witam.
Jako nowy i nowicjusz, chętnie podepnę się pod ten temat. Ostatnio zostałem "spadkobiercom" dwóch kijaszków. Jeden już "leciwy", drugi jeszcze w miarę. Ten leciwy jest z lekką "skazą" (brak mu jednej przelotki) a miał to być kijaszek dla mojej połowinki. Wcześniej planowałem naprawić tą "skazę", bo kijaszek fajny b.lekki tylko 195g przy długości 3,6m. Po konsultacjach zapadła decyzja - a może jednak kupić nowy?
I tu podpięcie się pod temat. Co koledzy proponują w rozsądnej cenie, w długości 3,3 do 3,6m, o c.w. do 100g i wadze do 230g.

Ja za namową w tym temacie zamówiłem i już odebrałem Jaxon Genesis Pro Method Feeder 360cm CW do 60g. Kij wygląda fajnie i wydaje się naprawdę fajną propozycją w tej cenie. Jutro od rana zacznie testy nad wodą - może przyjdzie mu ciągnąć jakiegoś karpia 5 kg +, to wtedy będę mógł się wypowiedzieć więcej.

Offline ZiZ

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #28 dnia: 10.05.2019, 13:00 »
Ja za namową w tym temacie zamówiłem i już odebrałem Jaxon Genesis Pro Method Feeder 360cm CW do 60g. Kij wygląda fajnie i wydaje się naprawdę fajną propozycją w tej cenie. Jutro od rana zacznie testy nad wodą - może przyjdzie mu ciągnąć jakiegoś karpia 5 kg +, to wtedy będę mógł się wypowiedzieć więcej.
Witam.
To poczekam na opinię. Jest mi bliżej do 3,30m ze względu na wagę kijaszka. Jednak nie sądzę, aby ich "praca" tak bardzo się różniła.

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #29 dnia: 10.05.2019, 14:02 »
Witam.
To poczekam na opinię. Jest mi bliżej do 3,30m ze względu na wagę kijaszka. Jednak nie sądzę, aby ich "praca" tak bardzo się różniła.
Tu masz  recenzje ze zięciami ugięcia  wędki pod obciążeniem.
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=7795.0