Autor Wątek: Który fotel wybrać?  (Przeczytany 77780 razy)

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Który fotel wybrać?
« Odpowiedź #300 dnia: 08.09.2024, 22:38 »
Jesteśmy identycznego wzrostu (ale jestem ciut lżejszy) więc mogę Ci doradzić coś w zakresie matrixa którego posiadam. Przy naszym wzroście siedzisko jest ciut za długie i siedzac muszę zdecydować czy plecami wygodnie oprzeć się kosztem stóp które w takim układzie nie leżą całą powierzchnią na ziemi czy na odwrót.

Do pełnego komfortu brakuje mi około 3 cm wzrostu, więc jedna niedogodność jest ale reszta to już w zasadzie same plusy.

Ja dla własnej wygody wymieniłem nogi na teleskopowe z elektrostatyka. W sumie to kasę wydałem a fotel obecnie leży w pokrowcu bo wygodniej mi się łowi na mini koszu przy krótkich wyjazdach.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline kolunio21

• Ekspert
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #301 dnia: 12.09.2024, 19:49 »
Ja właśnie sprzedałem kosz i robię przesiadkę na fotel, przed koszem miałem cuzo F3 z podnóżkiem w sumie super wygoda itp. ale gabaryt i rozkładanie i składanie mnie wkurzały i zamieniłem na kosz :D
 Ale ze po zawodach już nie jeżdżę  chce ograniczyć graty na ryby ,to przydało by się krzesło sobie sprawić , takie żeby było szybkie w rozkładaniu w miarę i zgrabne w transporcie i możliwość możliwość założenia akcesoriów, stąd ta rozkmina 😜

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 389
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #302 dnia: 12.09.2024, 20:03 »
Ja się przesiadłem teraz z małego Matrixa na Cuzo F3 właśnie. Przełożyłem pasek z Matrixa do Cuzo, dużą półkę Cuzo wkładam pomiędzy złożone oparcie a siedzisko, arm preston short jest na stałe do nogi przymocowany, tylna fajka i przedni buzz barr są od spodu siedziska w tych gumkach, waży to wszystko 9.5kg ale jest bardzo wygodne w transporcie na pasie i przede wszystkim wygoda. Teraz F3 zabieram nawet na szybkie 3h wyjścia, Matrixa dopiero zimą grudzień-luty będę ciorał.
Dzierżno uzależnia

Offline kolunio21

• Ekspert
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #303 dnia: 13.09.2024, 14:14 »
Ja się przesiadłem teraz z małego Matrixa na Cuzo F3 właśnie. Przełożyłem pasek z Matrixa do Cuzo, dużą półkę Cuzo wkładam pomiędzy złożone oparcie a siedzisko, arm preston short jest na stałe do nogi przymocowany, tylna fajka i przedni buzz barr są od spodu siedziska w tych gumkach, waży to wszystko 9.5kg ale jest bardzo wygodne w transporcie na pasie i przede wszystkim wygoda. Teraz F3 zabieram nawet na szybkie 3h wyjścia, Matrixa dopiero zimą grudzień-luty będę ciorał.

Cuzo miałem właśnie sam fotel itp w sumie git, ale gabaryt i te rozkładanie mnie wkurzało 😬
Jest jeszcze na rynku Preston inception ciekawe możliwości ma fajnie się rozkłada ale 800 to za dużo 😬😬