Autor Wątek: Wędka do method feeder (3 m, 200 zł, c.w. min. 30 g)  (Przeczytany 3593 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wędka do method feeder (3 m, 200 zł, c.w. min. 30 g)
« Odpowiedź #30 dnia: 20.07.2019, 20:43 »
Ja cały czas używam dragonów express quiver i to są najlepsze kije jakie mam. Do 40 g, a łowiłem nimi na Narwi koszykiem 100 g ;D. Wyjąłem tym karpia 87 cm bez problemów...
Oczywiście małe rybki dobrze na nim czuć. Generalnie nie potrzebuję nic lepszego.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 20.07.2019, 20:59 »
Te kije dragona to już legenda Armaros przyjacielu myślę ,że powinieneś zerknąć sobie na ten patyk za te pieniądze nie znajdziesz na pewno nic lepszego :thumbup:

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #32 dnia: 20.07.2019, 21:04 »
Pozostaje tylko kwestia tego, czy będę chciał sprzedać. Może sobie zostawię na podpórki do pomidorów.
Jacek

Offline Armaros

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #33 dnia: 20.07.2019, 21:48 »
Panowie wszystko rozumiem ale mam taki kaprys że chce kupić dwie te same. Wyszukałem jeszcze jedną MIKADO X-PLODE METHOD FEEDER

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #34 dnia: 20.07.2019, 22:50 »
Szukasz w najniższej półce cenowej w której jest cały las pał i innego złomu :P Wśród tego złomu można jednak znaleźć perełki. Ludzie Ci o nich piszą, a Ty nadal szukasz. Twoja wola. Ta seria Jaxona, którą Ci tu ludzie polecają nawiązuje do serii Jaxona wypuszczonej wiele wiele lat temu kiedy ich wędki kosztowały bardzo dużo PLN-ów, więc ja bym się nie zastanawiał tylko dołożył te kilkadziesiąt złotych - nie 200 zł, nie 500 zł a kilkadziesiąt, bo niedługo znowu zmienisz zdanie ;)
BTW ostatnio widziałem, że ktoś na Fejsie w temacie szukam wędki do 600 zł polecał... Rumpola ;D Też tak można. 

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 20.07.2019, 22:57 »
Ech, ogólnie te pytania o sprzęt stają się coraz bardziej infantylne i ludziom nawet nie chce się poczytać forum, popatrzeć na filmy w sieci jeśli są, napisać do sklepu. Wala prosto z mostu "jaki Feeder do 100/200 złotych".

Nikt nic nowego nie wyczaruje, jest stała gama propozycji które przewijają się co rusz w takich tematach. I zawsze powtarzana jest ta sama maksyma. Kup raz a porządnie. Zaoszczędzisz kupę forsy.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Armaros

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #36 dnia: 20.07.2019, 23:19 »
Dobra koniec tematu bo widzę typowych Polaków .Nie wiem do końca po co są takie fora skoro podpowiedz lub opinia jest kłopotem.Tekst typu że w tej cenie to wszystko złom itd... to już żenada.Myślicie że jak nakupicie sprzętu za grubą kasę staniecie się lepszymi wędkarzami!Tok myślenia snobistyczny znam dużo starszych wędkarzy co łowią na kanale starymi ruskim teleskopami i mają lepsze wyniki od tych z przyczepką sprzętu.Kolejna rzecz czytać i szukać potrafię ale dopytać się zawsze można ale nie tu widocznie.Jak byście sami czytali ze zrozumieniem to napisałem mam dwie OKUMA CEYMAR FEEDER a chce dokupić coś tańszego ! Temat zamykam

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #37 dnia: 20.07.2019, 23:23 »
Nic nie zamykasz.

Jeśli zamiast konkretnych, sprawdzonych propozycji polecanych przez kolegów szukasz tylko afirmacji swoich wyborów, to napisz to wprost.

Offline selektor

• Ekspert
« Odpowiedź #38 dnia: 20.07.2019, 23:26 »
Z racji tego że tematu sobie zamknąć nie możesz to Ci coś powiem jak typowy Polak. Sam wędkuje sprzętem z dolno-średniej półki i sam przerabiałem masę złomu za 100-200 złotych. I w tej całej masie złomu masz naprawdę kilka perełek o których Ci tu ludzie pisali. Argument o dziadkach łowiących teleskopami jest tak stary i przerobiony, że nawet nie chce mi się komentować. Ludzie Ci doradzają sprzęt droższy od Twojego o 50 zł, a nie o kilka stów :facepalm:

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #39 dnia: 20.07.2019, 23:33 »
Żeby kwestia "snobizmu" w doradzaniu wędek naprawdę nieznacznie wykraczających poza budżet - przyjmijmy do 30%, nie pozostała w zawieszeniu, posłużę się metaforą.

Z wędkami jest jak z mięsem.

Jeśli idziesz do sklepu, i szukasz mięsa po 8 złotych za kilogram, jest bardzo duża szansa że będzie to mięso niskiej jakości - bardziej łykowate, mocno otłuszczone, natryśnięte solanką, może nie zawsze świeże.

Gdy zwiększysz budżet do 11-12 złotych, to jest już dużo większa szansa, że to co kupisz będzie znacznie smaczniejsze, i mniejsze ryzyko zasypywania posiłku Stoperanem.

Nie musisz kupować od razu wołowiny Wagu za setki dolarów. Czasem wystarczy tylko zracjonalizować swój budżet względem oczekiwań.

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #40 dnia: 20.07.2019, 23:40 »
Kolega ma rację, jesteście snobami, którym w głowach się poprzewracało. Trzeba mieć nierówno pod kopułką, żeby wydać np. 400 zł na wędkę albo kołowrotek. Dobrze zrobiłeś, że im ten temat zamknąłeś, bo zaczęli kozaczyć. A dobra tyka musi swoje ważyć, tak pod pół kilo. Kołowrotek drugie tyle, co najmniej. Siedzą na tych forach i jajka wysiadują, a dziadki łapią...
Jacek

Offline selektor

• Ekspert
« Odpowiedź #41 dnia: 20.07.2019, 23:44 »
Dlatego skoro oszczędzają na wędkach to powinni płacić więcej za składki, bo tylko ryby zabierajo. Nic nie robio tylko ryby łowio i zabierajo. Jak ma być dobrze w tym kraju, gdy PZW tak mało zarybia. Ech :P

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #42 dnia: 20.07.2019, 23:47 »
Dziadki powinni mieć nakaz kupowania drogiego sprzętu, wtedy nie mieliby na zezwolenia i musieliby siedzieć na forach.
Jacek