oloepoczta, właśnie tak myślałem, że często zdarza się im pękać, poćwiczę moją cierpliwość przy tym hahaha
Luk, nie myślałem, że haki nawet nr 8 bedą ok, ale stwierdziłem, że zamiast kupowania gotowych przyponów, po prostu kupię sobie osobno żyłkę, trzy wielkości haczyków Drennan Wide Gap Specjalist Micro Barbed (8, 10, 12 w tym przypadku), pushstopy, gumki do pelletów i samemu się tym zajmę, tylko jaką grubość żyłki na przypon byście polecili? Główną mam 0,25 o wytrzymałości (producenta) 7,75 kg.
Teraz co do przynęt jakie zamierzam kupić:
- pineapple, tutti frutti, tylko jeszcze nie wiem czy Drennan czy sonubaits (od sonu mają wyraźniejszy kolor i chyba na te się zdecyduje)
-spicy sausage, w takim razie z krylem się powstrzymam, a co powiesz o crab? i oczywiście halibut bo widzę, że w ofercie sonubaits też się znajduje (tylko nie stać mnie póki co, żeby kupić te pellety w rozmiarze zarówno 8mm i 12mm, więc będę musiał się zdecydować, który zapach w jakim rozmiarze )
-z drennana, mogę zakupić z paczkę dumbellsów skoro z sonu kupiłbym kulki, tylko jaki zapach wybrać hmmmmm.....
Co do koszyczków, jaki rodzaj polecacie na rzekę do feedera? (50g)
I gumki jakie zakupić, brązowe czy te przezroczyste?