Z plecionką jest tylko jeden problem. Trzeba się oduczyć zacinania jak przy żyłce. Pamiętam kilka pierwszych szczupłych na pletce... Gębę im rozorałem z 5 cm
A teraz proszę powiedźcie mi jakie plecionki i żyłki używacie. Głównie chodzi mi o firmę a grubość sam sobie już dostosuję.
Cytat: Jurek z Warszawy w 03.08.2019, 08:55A teraz proszę powiedźcie mi jakie plecionki i żyłki używacie. Głównie chodzi mi o firmę a grubość sam sobie już dostosuję.Ograniczę się do podania zwycięzcy w kategorii "stosunek ceny do jakości" (a to stąd, ponieważ od pewnego czasu ta plecionka jest sprzedawana za połowę ceny). Proszę: https://allegro.pl/kategoria/zylki-i-plecionki-plecionki-121739?string=Plecionka%20Dragon%20Magnum%204X&order=p&bmatch=baseline-var-n-dict4-eyesa-bp-spo-1-3-0619150 m przyzwoitej plecionki za 29,50 zł... śmich na sali. Idealna linka na zaczepy. I nie tylko.
Ja do light spinningu używam tylko żyłek. Wiąże się to z tym , że łażąc za kleniem po rzekach zależy mi na jak najdalszych rzutach mikro przynętami. Plecionka niestety ogranicza zasięg. Maksymalna średnica jaką używam to 0,18 jeśli szukam brzan w prądzie