Ten Saab po zarejestrowaniu i standardowych wymianach przy sprowadzeniu koniecznych, niezależnie od tego, jak kto w ogłoszeniu napisze, czyli paski filtry oleje i rozrząd wyjdzie ze 14k, a za tyle idzie wyrwać 4x4. Po za tym na 99 procent faktura marża a nie vatowska. Gdyby serwis był w Polsce to co innego. Dzwonisz pytasz i wiesz, faktury też widzisz polskie.
A jak znasz język, to sam jedziesz po samochód. Wg mnie to auto kosztowało tam z max 1,5 k ojro a u nas 2,5 k

Jeszcze żeby chociaż było przyprowadzone na kołach i stało na szwajcarskich ważnych blachach to bym się zastanawiał. A tutaj normalna lawetówka od handlarza. Przygotowany do rejestracji. Wątpię czy Ty byś sprowadzał samochód mając zarobić na nim 500 pln.
Z całym szacunkiem automat w aucie za 5-6k i w ogóle auto za tyle to tylko od rodziny, każdy obcy chce zarobić lub pozbyć się bubla i tak naprawdę kupujesz kota w worku. Chyba że od razu przewidujesz ewentualne dołożenie do tego ze 2-3 tysiące.
Edit:
Pisałeś że masz 35k więc poszukałem na szybko co ja bym kupił i zrobił mając na uwadze leasing. 20k Ci zostawiłem

Ale to Twoje pieniądze i to Ty musisz podjąć decyzje, a to wyżej to tylko jakieś wpisy gościa z forum notabene forum wędkarskiego

Edit2:
Nawet się nad tym bardzo nie zastanawiałem, ale wszystkie przykładowe ogłoszenia jakie wrzuciłem to auta zarejestrowane i raczej od osób prywatnych, widać od razu mnie odrzucają oferty handlarzy.
Są oczywiście i handlarze uczciwi i takich szukaj ale na forum danej marki jak już upatrzysz auto, przeważnie forumowicze ich polecają, przy zakupie/sprowadzeniu auta.