Autor Wątek: Tubertini Feeder Concept TBR Light 11 ft - 3,30 m - prośba o opinie  (Przeczytany 4815 razy)

Offline dalglish7

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: method feeder
Czy ktoś na forum posiada tytułową wędkę?
Zależy mi na zdjęciach rękojeści ,blanku,przelotki i jak pracuje pod obciążeniem.
Proszę też o opinie co do tego wędziska.
Zbyszek

Offline Medunamun

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
  • Feeder Klub Mazowsze
Z tego co wiem, kolega macał je na Rybomanii, są miękkie i bardziej kluskowate niż wersja TB (ta z dużymi, lekkimi przelotkami), która od 2020r. wypadła z produkcji.
Pozdrawiam :)

Konrad, Feeder Klub Mazowsze

PB: karp 9,07 kg, Łowisko Kamień

Offline dalglish7

• Ekspert
Upss!
Nikt nie posiada tej wędki na forum?
Zbyszek

Offline Pablo73

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ulubione metody: bat i feeder
Witam z uwagi na to, ze z człowiekiem ze sport-fishingu (przedstawiciel Tubertini) handluję już kilka lat to korzystam z układu i przebieram w wędkach jak w ulęgałkach. Musze zacząć od tego, że nie uważam, że jedynie słuszne marki na rynku i w internecie muszą być dla wszystkich. Warto oprócz brytyjskich i ukraińskich firm przyjrzeć się takim kijkom jak chociażby Tubertini. Poprosiłem p. Krzysztofa żeby przysłał mi dwa kije do wyboru i były to Tubertnini Concept Sea 3,90 (medium - do 80 gram) i własnie Tubertini Concept Feeder TBR też chyba medium do 75 gram. Powiem tak, po rozpakowaniu paczki TBR powala jakością wykonania i ogólnie wyglądem, chociaż Concept Sea jest również doskonale wykonany, jednak taki bardziej pospolity. TBR wyróżnia się urodą ewidentnie. Po rozłożeniu TBR sprawiał wrażenie delikatengo kijka (co nie oznacza, że słabego), mocno kluskowatego (nie uważam tego za wadę) o akcji parabolicznej, raczej do łowienia na niezbyt dużych dystansach Concept sea pomimo, że troszkę brzydszy spełnił moje oczekiwania "na sucho" w 100% wędka bardziej sztywna niż TBR o akcji progresywnej z wyczuwalnym nawet na sucho sporym zapasem mocy. W ciągu minuty z uwagi na znacznie większą uniwersalność podjąłem decyzję o zakupie Concept SEA i od razu domówiłem do kompletu wędkę o długości 3,60. i tak po kilku miesiącach użytkowania stwierdzam, że to był dobry wybór. Podajniki do 40 gram i wyrzut na kilkadziesiąt metrów z użyciem maksymalnej siły nie stanowiły problemu dla tych wędek. Bardzo progresywna akcja w czasie holu i zachowanie sztywności przy wyrzucie to najlepsze cechy tej wędki. Wracając do TBR-a wędka super jednak mocno kluskowata i powtarzam nie jest to wadą, ale posiadanie tego modelu pewnie by się wiązało z zakupem drugiego kompletu bardziej silnego, sztywnego. z kolei Concept SEA sprawdza mi się w róznych warunkach i na mocno zróżnicowanych odległościach. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze sprzętu Tubertini, a mam jeszcze bolonkę, odległościówkę i trzy kołowrotki.

Offline dalglish7

• Ekspert
Wiem ,że kilku kolegów na forum posiada już tą wędkę.Można poprosić o jakieś opinie po sezonie?
Może jakaś recenzja :)?
Zbyszek

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Cytat: Pablo73
. Podajniki do 40 gram i wyrzut na kilkadziesiąt metrów z użyciem maksymalnej siły nie stanowiły problemu dla tych wędek.

Podajnik 40 gramów każdą wędką (z odpowiednim cw) rzucisz na "kilkadziesiąt" metrów. Twoja wypowiedź brzmi trochę jak nieudolna reklama.

Co do kija to nie używałem go nigdy ale muszę przyznać bardzo ładny. Jeśli ktoś lubi lejące się kije to można zaryzykować, zawsze jest 14 dni na odsyłke