Autor Wątek: W poszukiwaniu idealnego feedera 3,3 m  (Przeczytany 7586 razy)

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: W poszukiwaniu idealnego feedera 3,3 m
« Odpowiedź #15 dnia: 22.12.2019, 20:04 »
1,5 oz powinna styknąć na niewielki uciąg (węglowa), choć nie sprawdzałem więc to tylko domysły

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline kamil1292

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 22.12.2019, 20:09 »
Może trabucco selektor xs supreme feeder, posiadam długość 3,6 m, myśle ze spełnia wymagania i warto mu się przyjrzeć.
  http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=12601.msg362528#msg362528

Offline Marcoz

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #17 dnia: 22.12.2019, 20:12 »
Może trabucco selektor xs supreme feeder, posiadam długość 3,6 m, myśle ze spełnia wymagania i warto mu się przyjrzeć.
  http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=12601.msg362528#msg362528

Nie będę ukrywał, że jest to mój faworyt. Przy czym po prostu chciałbym poznać różnice między nim a np sygnum TXL czy inspironem...i nigdzie nie umiem znaleźć :-\

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 303
  • SiG
« Odpowiedź #18 dnia: 22.12.2019, 21:32 »
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline Hektor

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe

Offline Marcoz

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 22.12.2019, 22:15 »
A może coś od Browninga np. https://sklepdrapieznik.pl/sklep/browning/25474-browning-jens-koschnick-world-champion-feeder-330m-50g.html.

CW 50g i szczytówka 1oz...chyba za mało nawet jak na rzeke o małym uciągu :) natomiast na wodę stojącą na pewno ten Browning i jak Diplomat są sztos :)

Offline jazgarek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #21 dnia: 22.12.2019, 22:43 »
Zerknąłbym w kierunku nowej serii Daiwy N'Zon S. Masz bardzo szeroki wybór pod względem długości, ciężaru wyrzutu, akcji i ilości składów.

daiwasports.co.uk/product/nzon-s-feeder

Niestety nie widzę informacji na temat średnicy szczytówek. Warto się tym zainteresować przed zakupem, ponieważ Daiwa lubi często dać szczytówki o średnicy 3,4 - 3,6 mm, które nie zawsze są na tyle czułe, by sygnalizować delikatne brania.
Kuba

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #22 dnia: 22.12.2019, 22:46 »
Tak czytam i nie rozumie , pisałeś o wędzisku na kanał i rzękę  a teraz chcesz Koschnicka ???
Zanim cokolwiek kupisz weź wedzisko do ręki a najlepiej posłuchaj osób które mają i łowią na te "patyki ".
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Marcoz

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 22.12.2019, 22:46 »
Zerknąłbym w kierunku nowej serii Daiwy N'Zon S. Masz bardzo szeroki wybór pod względem długości, ciężaru wyrzutu, akcji i ilości składów.

daiwasports.co.uk/product/nzon-s-feeder

Niestety nie widzę informacji na temat średnicy szczytówek. Warto się tym zainteresować przed zakupem, ponieważ Daiwa lubi często dać szczytówki o średnicy 3,4 - 3,6 mm, które nie zawsze są na tyle czułe, by sygnalizować delikatne brania.

Ok biorę się za czytanie bo faktycznie nie znam serii.

Offline Marcoz

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 22.12.2019, 22:47 »
Tak czytam i nie rozumie , pisałeś o wędzisku na kanał i rzękę  a teraz chcesz Koschnicka ???
Zanim cokolwiek kupisz weź wedzisko do ręki a najlepiej posłuchaj osób które mają i łowią na te "patyki ".

Ja chcę Koschnicka ?? Ktoś zaproponował a ja odpisałem, że na rzekę moim zdaniem się nie nadaje więc nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.

Offline Igorchuk85

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #25 dnia: 22.12.2019, 23:03 »
To co pisze w opisie do wędki nie zawsze jest to prawdą. Paraboliczne kije to już przeszłość bo dzisiejsze technologii pozwalają na to żeby zrobić kij Fast a nawet Extra Fast i prszy tym dobrze pracować na cholu ryb

Надіслано від мого RNE-L21, використовуючи Tapatalk

Offline Rafal_Rafal

• Aktywny użytkownik
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #26 dnia: 23.12.2019, 09:22 »
Sam ostatnio zastanawiam się nad zakupem takiego kijka. Mam 3 typy. Jeden mieści się w twoim założeniu budżetowym a pozostałe 2 są trochę droższe.
1. Matrix Aquos Ultra-C 11ft
2. MAP Dual 11FT Feeder
3. Garbolino Essential Feeder 3,30m 60g
Ciężko się zdecydować. Wszystkie są lekkie, czułe a zarazem mają na tyle mocy że poradzą sobie też z dużymi rybami.
Chętnie wysłucham uwag kolegów którzy maja takie kije.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #27 dnia: 23.12.2019, 09:50 »
Ja łowię Koschem na Dworach, Wiśle okolicach Oświęcimia i paru innych rzekach o małym uciągu. Więc to nie stanowi dla niego problemu.
tu w akcji na kanale.

Offline Marcoz

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 23.12.2019, 13:55 »
Dalej niestety mało info o kijkach trabucco. Czy oficjalnym przedstawicielem Trabucco na Polskę jest Lorpio ? Może do nich napiszę po jakieś info odnośnie serii Sygnum czy Inspiron.

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #29 dnia: 23.12.2019, 15:38 »
Marcoz, mam Trabucco Inspiron, Sygnym TXL Stillwater i Sygnum Txl Supreme (chyba już go nie ma w sprzedaży).  Stillwater mam w konfiguracji 320 cm - 90 g. Bardzo mocny kij, łowię nim tylko na metodę i do tego chyba go stworzono. Karpie do 10 kg to coś dla niego. Pod obciążeniem pełny parabolik. Bardzo dobrze się nim zarzuca. Podajnik 35g regularnie posyłam na ponad 60 metrów. W sobotę przy sprzyjającym wietrze pokonałem barierę 80 metrów, przy długości kija 320 cm! Ale do klasyka go nie polecam, trochę za miękki.
Inspirona 360 cm do 75g kupiłem na wodę stojącą do finezyjnej zabawy z leszczami, karasiami itp. i taki jest, lubię nim łowić. Delikatny kij, z karpiem do 5kg sobie poradzi ale na wodzie z większymi rybami staram się go nie używać. Pod obciążeniem również parabolik, gdzieś ktoś go porównywał do legendarnego już Selektora. Niestety ja nie mam porównania bo nie miałem dawnego Selektora w rękach. Inspiron do 75 g. na ledwo płynący kanał będzie jeszcze dobry ale nawet na spokojną rzekę to raczej wersja 360/90 g.
Po zakupie oglądnij każdy kij Trabucco, jakieś niedoróbki wykończenia to norma. Wkurzałem się na to, ale poza tym mają dla mnie więcej zalet niż wad.
Artur