Sporo informacji jest na forum odnośnie wędki Drenna Matchpro ultralight 4,2m 2-14g , zawierajacych porównania do innych wędzisk, estetyki, wykonania, opisu akcji, ugięcia itp. w związku z czym, jako człowiek który zamierza zacząć łowienie z odległościówką, po przeczytaniu wielu materiałów i poznaniu różnych opinii, jestem prawie zdecydowany na zakup tego kijka. W związku z powyższym zwracam się z wielką prośbą do użytkowników tego modelu o podzielenie się opiniami na temat zachowania wędki podczas połowów linów, leszczy, płoci i jako przyłów
niedużych karpi do 3 kg. Znam z różnych opinii zalety tej wędki, jej parametry techniczne i wyniki porównań do alternatywnych kijków, natomiast brakuje mi oceny odnośnie pracy kijka i jego przydatności przy poławianiu w/w ryb. Stąd też będę wdzięczny za opinie osób użytkujących ten model. Nie posiadajac doświadczenia z takim sprzętem, nie wiem czy dokonałem właściwego wyboru, gdyż jak wiadomo, lin jak to lin, bytuje w zarośniętych akwenach, wśród grążeli i innych przeszkód i zawad i czy taki kijek poradzi sobie z nim. Zamierzam łowić na delikatne zestawy z wyżutem do max.20 metrów.
Będę wdzięczny za opinie i sugestie wynikające z doświadczeń użytkowników.