Autor Wątek: Bundesliga, liga angielska, hiszpańska i włoska  (Przeczytany 139431 razy)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Bundesliga, liga angielska, hiszpańska i włoska
« Odpowiedź #510 dnia: 24.01.2021, 17:47 »
Mam nadzieję, że w tym sezonie scudetto trafi do kogoś innego ;)

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #511 dnia: 24.01.2021, 18:49 »
Pierwsza połowa Man.utd -Liverpool mamy remis 1:1 ,świetna gra  obu ekip :bravo:,oby do końca tak zostało ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #512 dnia: 24.01.2021, 19:44 »
Bayern wygrywa z Schalke 4:0 ale gra się im nie kleiła zbytnio. Jakby nie było odskakują rywalom, którzy zaliczyli wpadki. W pucharze Anglii natomiast Chelsea wygrywa 3:1 z Luton Town. Kolejny kiepski mecz Londyńczyków, Werner znów nie może się przebić. Zmarnował karnego, i może mu to siąść na psychice. Kto wie czy Lampard dotrwa do końca sezonu...
Lucjan

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #513 dnia: 24.01.2021, 19:49 »
Man.utd prowadzi z Liverpoolem 3:2 ,kapitalne spotkanie :bravo:

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #514 dnia: 24.01.2021, 19:51 »
Bayern nie gra koncertu zeszłego sezonu ,ale wygrywa a Lipsk i reszta ma zadyszkę i tracą kolejne punkty do bawarczyków ,jak dla mnie już po faworkach Bayern znowu mistrza będzie miał :'(

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #515 dnia: 24.01.2021, 20:04 »
Koniec Man.Utd  wygrywa 3:2 i eliminuje Liverpool z Pucharu Anglii ,kibice the Reds coraz bardziej ubolewają nad nieobecnością V.van Dijka ,obrona bez niego nie istnieje ;)

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #516 dnia: 24.01.2021, 20:19 »
Poza Van Dijkiem brakuje "nam" jeszcze Gomeza czyli drugiego podstawowego obrońcy, i Matipa czyli trzeciego obroncy w hierarchii. W efekcie czego na ŚO gra Fabinho czyli defensywny pomocnik i młodzik Williams który zeszły sezon spędził na wypożyczeniu w ...7 lidze 8)

Do tego kiepska forma TAA, Mane i Firmino, kolejna kontuzja Keity, to samo z Oxem, i mamy obraz nędzy i rozpaczy. Jota czyli naminalny joker i alternatywa dla atakującego trio też leczy kontuzje. Nowe nabytki w postaci Thiago i Tsimikasa też zagrali łącznie może 3 mecze? Oczywiście z powodu kontuzji.. O drobych urazach takich graczy jak Alisson czy Shaq nawet nie pisze bo to już też standard...

Generalnie przez cały sezon Live gra bez 30 do 50 procent podstawowych zawodników... Całość trzyma za pysk tylko Roberston i Salah, ale i oni choć genialni, są tylko ludźmi...

Przypuszczam że skończymy sezon z pustymi rękami, bo mimo wszystko City, Tottenham czy nawet Leicester wydają się być w lepszej sytuacji niż my...

Dziś wypada pogratulować Manu, wygrali i awansowali dalej. W końcu mecz na miarę derbów Anglii... Tym bardziej szkoda że przegrany...
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #517 dnia: 24.01.2021, 20:25 »
Jedyne lekarstwo dla The Reds to nowe twarze, nowa jakość. Piłkarze pokroju Maddisona, czy Sancho są potrzebi jak tlen. Brakuje głodu zwycięstw, brakuje młodzieńczej fantazji, polotu.

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #518 dnia: 24.01.2021, 20:26 »
Firminho z Salahem grali kapitalnie ,Thiago zagubiony podobnie jak kapitan Milner ,Wajnaldum troszkę bez formy ,ale najgorzej obrona Fabinho pół biedy choć po jego faulu wpadła bramka na 3:2 ,za to młodzian Williams grał beznadziejnie cały mecz i dwie bramki ewidentnie na jego konto ,o ile w ataku jest kim pograć ,o tyle w obronie braki widać ,Jurgen niech pomyśli o kolejnym topowym stoperze ;)

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #519 dnia: 24.01.2021, 20:28 »
Leicester City pod wodzą B.Rogersa gra kapitalnie ich się chcę oglądać ,a Maddison to kluczowy zawodnik lisów ,którzy według mnie w tym sezonie będą walczyć o LM ,ciężko będzie go wyciągnąć ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #520 dnia: 25.01.2021, 09:49 »
Według mnie słabsza forma The Reds wynika w pewnej mierze z braku Van Dijka. On kapitalnie grał w obronie, także obsługiwał pomocników czy napastników świetnymi podaniami. Należy jednak pochwalić też Solskjeara, bo naprawdę teraz United są silną ekipą. kto wie czy nie wniósł tu sporo sam Pogba, którego osobiście nie cierpię, bo dawniej się nie wracał, grał samolubnie. Teraz jakby ktoś go sprowadził na ziemię. Ale czy bez Bruno Fernandesa Czerwone Diabły były by równie mocne? Jego brak może być tym, czym brak van Dijka dla Liverpoolu czy Lewandowskiego dla Bayernu.

Mecz bardzo dobry. Nie uważacie, że Mane powinien obejrzeć czerwoną kartkę za faul w końcówce meczu?
Lucjan

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #521 dnia: 25.01.2021, 12:56 »
Lampard zwolniony! Pomimo zwycięstwa z Luton, klub podjął decyzję o zwolnieniu tego zasłużonego dla Chelsea człowieka. Wracając do dyspozycji kluczowych zawodników, koszmarem Lamparda  była dyspozycja Wernera, który miał strasznego pecha. Gdyby wykorzystywał większość sytuacji 100%-owych, zapewne Londyńczycy byliby w czołówce tabeli.
Lucjan

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #522 dnia: 25.01.2021, 14:49 »
Szkoda mi Lamparda,facet powinien mieć więcej czasu na sklejenie drużyny,Solskjer też miał wpadki i szału nie grali Czerwone Diabły,a mimo to go nie zwolnili ,dobre transfery i już jest ekipa i ciekawa gra ,Pogba się obudził wkońcu,ale pierwsze skrzypce gra B.Fernandes ,facet jest motorem napędowym United ,Liverpool bez Van Dijka w obronie gra koszmarnie,Klopp przespał zakup dobrego stopera i teraz za to płaci ,bo w ofensywie jest bardzo dobrze,wczoraj z początkiem drugiej połowy Liverpool po wyrównaniu na 2:2 grał koncertowo :bravo:

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #523 dnia: 25.01.2021, 15:54 »
Jest dokładnie na odwrót niż piszesz. Ostatnie 4 mecze ligowe Liverpool nie strzał ani jednego gola a grali z takimi tuzami jak Newcastle, Burnley czy Southampton... A zastąpić Van Dijka w zimie się nie da. Po prostu nie sposób kupić dobrych zawodników w styczniu w połowie sezonu, a i Klopp nie mając środków na transfery ma ręce związane.....

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #524 dnia: 25.01.2021, 16:24 »
A ja właśnie wpadłem na jakiś artykuł i się dowiedziałem, że już nie obejrzę Bundesligi w przyszłym sezonie w TV. Niech jeszcze Skandynawowie wykupią teraz ligę mistrzów i wyrzucam tv w piz...u.
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!