Czesc wszystkim, nazywam sie Patryk i pierwszy raz pisze w takim dziale, a jestem zarejestrowany na roznych forach. Nigdy wczesniej mi sie nie chcialo;D. Wedkarstwem pasjonuje sie od najmlodszych lat, standardowo wprowadzil mnie ojciec i przy okazji zarazil starszego brata. Z niku kazdy sie moze domyslic ile mam lat. Znalazlem to forum przypadkiem, nastepnie filmy Luka i jestem pod wrazeniem umiejetnosci i wiedzy zalozyciela forum. Wczesniej ,lowilem, feederem bardzo biernie, tzn. zarzut i siedzmy godzinke i zero jakiejkolwiek analizy, zreszta jak wiekszosc wedkarzy. Teraz staram sie powoli cos zmieniac, ale straszny ze mnie len. Chcialbym zdobyc troche wiedzy i w koncu cos polowic, a nie marnowac zanete non stop. Ryby wypuszczam i staram sie traktowac je z nalezytym szaunkiem. Szczerze mowiac wole kurczaka, z rybami duzo roboty przy jedzeniu i czesto smierdza mulem. Tworczosc Luka jest bardzo pomocna i pokazuje jak malo polscy wedkarze wiedza i jak malo robia nad woda. Wiekszosc poprostu traktuje wedkarstwo jako forme wypoczynku. Mi sie taka forma znudzila i chce cos z tym w koncu zrobic.