Autor Wątek: Tragedia na rzece Mrodze i zbiorniku w Rogowie  (Przeczytany 1215 razy)

Offline STEV40

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Łowię bo lubię
  • Ulubione metody: waggler method
Tragedia na rzece Mrodze i zbiorniku w Rogowie
« dnia: 29.06.2020, 09:25 »
W sobotę wędkarze odkryli na Mrodze i zbiorniku w Rogowie duże ilości ropy TRAGEDIA >:O

Steven >:O
Pozdrawiam Steven

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Tragedia na rzece Mrodze i zbiorniku w Rogowie
« Odpowiedź #1 dnia: 29.06.2020, 11:01 »
Słyszałem o tym w weekend od kolegi, który zadzwonił do mnie w tej sprawie

https://tulodz.pl/wiadomosci,region,katastrofa-ekologiczna-pod-lodzia-tony-ropy-wyciekly-do-rzeki-zlodzieje-spowodowali-awarie-ropociagu-wideo-zdjecia,new,mg,1,16.html,6582

Smutne. Kiedyś na bieżąco byłem z tą tematyką, bo jeden z pacjentów dopuścił się takiej kradzieży i twierdził, że to nie on :P Problem z nielegalną "wpinką" pod rurociąg jest taki, że jak zrobisz to nieprofesjonalnie, to katastrofa ekologiczna pewna jak w banku, jak profesjonalnie to nie ;) Dodatkowo o ile mnie pamięć nie myli odcinek Płock-Koluszki ma chyba największą przepustowość w Polsce, więc ....  Z drugiej jednak strony system komputerowego nadzoru właściciela, czyli spółki PERN powinien był to szybko wychwycić z uwagi na skalę. Problem w tym, że jak jest piątek, czy też weekendzik, to w Polsce jest to czas na dokonywanie największych zanieczyszczeń np. zrzutów ścieków, bo urzędy nie pracują, służby też działają na pół gwizdka, a i wszystkim innym się też tak mało chce :P Jestem ciekawy, czy była to nielegalna wpinka, czy awaria, bo z tym co się mówi publicznie w naszym kraju, to różnie bywa. Służby powinny ustalić przyczynę. Smutne to wszystko. 

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Tragedia na rzece Mrodze i zbiorniku w Rogowie
« Odpowiedź #2 dnia: 29.06.2020, 16:46 »
Wstyd co to się dzieje :facepalm: Rok 2020 a tu takie numery jak za PRL-u...
Lucjan