Macie jakieś sugestie odnośnie wędek i kołowrotków mi w oko wpadały wędki wychwood riot 12ft co o nich myślicie??co do kołowrotka to nie mogę się zdecydować.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co do kołowrotków - postawiłbym na
Okume 8K. Ten sprzęt ma bdb sprzedaż i wielu zadowolonych klientów, choć sam używam
Shimano Ultegra 14000 XTD.
Jeśli chodzi o kije rzutowe to ja osobiście kupiłbym
Shimano TX2 3,6 i 3,25 lbs. Rewelacyjne kije rzutowe, których używam. Mam też Shimano w wersji 3,9 i 3,5 lbs i na inne nie zmienię. Koszt zakupu większy, ale taki sprzęt kupuje się na lata i z myślą o łowieniu dużych ryb. Osobiście nie preferuję korka w kijach karpiowych, ponieważ na dłuższych zasiadkach korek narażony jest na warunki atmosferyczne (deszcz, mocne słońce) i szybko się niszczy, no i brudzi.
Przy okazji podpowiem żyłki:
PB Control Mono - nawinąłem ją na ten sezon i jest po prostu doskonała. Świetnie tonie i jest bardzo wytrzymała. Bdb opinię ma też Katran Synapse, Tandem Baits Steel Mono. Proponuję brać większą szpulę (1000 m).
Aha: jeśli chodzi o sygnalizatory to rewelacyjnie sprawdzają się
Fox Micron MX. Tanie nie są, ale wykonanie i zasięg po prostu rewelacja.
Dobre sklepy wędkarskie to M6Tackle z Gliwic, Rockworld z Raciborza oraz Carponline ze Swarzędza. Mój lokalny sklep karpiowy ma też w ofercie w/w sprzęt, więc jeśli będziesz chciał to podam namiar i na pewno dostaniesz bdb rabat na takie zakupy.