1. Część źródeł podaje, że method feeder służy do połowu średnich i małych ryb, a te większe to tylko przyłów. Natomiast część osób pisze, że method feeder powstał w celu selekcjonowania dużych ryb i właśnie do połowu takich nadaje się najlepiej. Jak to w końcu wygląda? ----> zależy od wody, często sie łowi to i to
2. Czy pomogłoby tu założenie większego haczyka np. 8 i założenie większej przynęty? ( jeśli nastawiam się tylko na większe ryby). ----> zależy od wody, np. na jednej wodzie na hak 8 i małe pellety biora mi płocie i wzdręgi cześciej niz duże ryby (a na innej z kolei karasie i leszcze), a na kolejnej duże mi biora najlepiej na haki nr 10, 12 na 8 i 6 - słabiej.
3. Czy do łowienia dużych ryb powinienem zapopatrzyć się w podajnik typu "bait up" na którego można nałożyć dużo więcej zanęty niż na standardowy podajnik? ---> tak robiłem kilka lat, teraz przestało mi to pomagać
Czy macie w ogóle jakieś triki albo porady jak na method feedera selekcjonować tylko duże ryby? ----> ano mamy, czasem działaja czasem nie ...