Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 216271 razy)

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1455
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #795 dnia: 30.01.2022, 19:41 »
Michniewicz jest niewinny i to jest fakt. Natomiast prokuratura w różnych sprawach związanych z "Fryzjerem" poległa dowodowo, bo czasy były inne. Pamiętam dobrze te sprawy, bo w Łodzi też było głośno o różnych dziwnych meczach. Nie było tego i tamtego, tak jak jest to dziś. Itp. itd. Poza tym mała ilość piłkarzy chciała w ogóle mówić o tych szalonych latach polskiej piłki ;)  W dodatku data zdarzeń też była odległa. Z przesłuchania Michniewicza w prokuraturze apelacyjnej we Wrocławiu wynikało np. że osobiście dzielił kasą w autokarze klubowym (zrzutkę od innych drużyn) - kasą którą dostał bezpośrednio od bodajże klubowego masażysty. Tam było do podzielenia około trzydzieści tysięcy dolarów. Była to kasa od "jakiś" drużyn, którym zależało na utrzymaniu, a więc m.in. na tym, aby Lech się nie podłożył. Taka forma legalnej "premii". No i Pan Czesław podzielił ten hajs na całą drużynę. Ogólnie otoczka meczu z Polkowicami  była ciekawa. Jakieś przebieranie się piłkarzy w lesie itp. itd. :) A tuż przed meczem z Polkowicami i po meczu, aż gorąco było w telefonie od połączeń Pana Fryzjera z Panem Czesławem. Wtedy to Pan Fryzjer dzwonił też w trakcie meczu do różnych osób z Polkowic i Lecha :) Także przed meczem ze Świtem też było gorąco od połączeń na infolinii Pan Fryzjer-Pan Czesław.

Przez ponad 10 lat znajomości z Panem Fryzjerem, to te 711 połączeń nie wygląda wcale podejrzanie. A Fryzjer zwykle dzwonił z pytaniem co tam się dzieje w Lechu, z informacjami o innych drużynach itp. Niby tylko oficjalne kontakty, ale np. Pana Fryzjera Pan Czesław pytał o to od kogo można auto kupić, lekarza załatwić itp. Jest niewinny :beer:

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 392
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #796 dnia: 30.01.2022, 19:53 »
Tak czy inaczej, odejdzie z reprezentacji w niesławie. Albo przegra baraże, choć mało tu może zrobić, albo wygra, na chwilę zostanie bohaterem, a po odpadnięciu w grupie na MŚ fala hejtu i żegnaj Czesiu. Taka dola :P
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #797 dnia: 30.01.2022, 19:58 »
Pan Michniewicz nawet jak przegra to bedzie miał w CV ze był selekcjonerem Polskiej druzyny i wtedy jakis fajny kontrakt szybko się znajdzie. :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #798 dnia: 30.01.2022, 20:05 »
Czsiek to czesiek  pogada, poopowiada i przynajmniej na konferencjach nie bedziedzie nudy :D Tak serio widzialem co robil w Legii i w jakim stanie ja zostawil po mistrzostwie... modle sie tylko zeby wieteski nie powolal do kadry bo tego nie zniese !
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #799 dnia: 28.02.2022, 19:24 »
Kulesz nie  zaliczyl jeszcze oficjalnego meczu z nasza reprezentacja a juz eliminowal ruskich z turnieju ! Szacun 8)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #800 dnia: 28.02.2022, 23:46 »
Pierwszy raz w 100 % popierałem PZPN, nawet kosztem ewentualnego walkowera, Nasi grać nie powinni z ....
Po nas ruszyła lawina - w zasadzie gdyby FIFA nie zmieniła zdania to wyglądałoby na to, że już za tydzień .... byłaby mistrzem świata :)

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #801 dnia: 24.03.2022, 20:41 »
Obstawiam dzis 2-2
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #802 dnia: 24.03.2022, 22:46 »
No ale co Macedonia wykonała... Szacun.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #803 dnia: 24.03.2022, 23:05 »
No ale co Macedonia wykonała... Szacun.

zawsze groźna macedionia jak to mówią nasi eksperci :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #804 dnia: 25.03.2022, 07:18 »
I jak wam się podobał mecz? Ciężko bez Lewego, rozgrywanie też nie działało dobrze, pomoc trochę kuleje, wg mnie brakuje Klicha, który mógłby wspomóc Zielińskiego, zwłaszcza jak ten jest mało widoczny. Trochę przeraża mnie też powolność naszych obrońców. Może warto użyć Matty'ego Casha, tak jak gra w Aston Villi? Chłopak ma 'motorek' w tyłku i jest bardzo szybki, w przeciwieństwie do Glika i Bednarka.

Ogólnie jak dla mnie - szału nie ma z Michniewiczem, zobaczymy co będzie dalej. Oby Lewy się wykurował na baraże...
Lucjan

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #805 dnia: 25.03.2022, 07:37 »
Cześć Lucjan 8)

Cóż szału nie było. Łukasz Skorupski Bohaterem meczu jak dla mnie.
Szkoci zagrali bardzo dobre spotkanie. Widać jak nie poradnie było między naszymi formacjami , w przeciwieństwie do  Szkotów, którzy byli świetnie zorganizowani.Remis wymęczony, jednak i taki wynik wbrew pozorom cieszy.

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #806 dnia: 25.03.2022, 07:51 »
Nie za bardzo to widzę. Zieliński bez formy, lewej strony nie ma, obrona niepewna. Wiadomo, że w meczu o stawkę będzie inna mobilizacja, ale trudno o optymizm. Po zawirowaniach trenerskich nie ma co liczyć na dobre przygotowanie i jakieś wypracowane schematy. Jedyna opcja to grać ostrożnie, nie dać sobie wbić frajerskiego gola jak na ME. Na zero z tyłu i liczyć, że może Lewy raz coś trafi albo dociągniemy do karnych. Na ile pamiętam mecze ze Szwedami, to zawsze gdy się odkryliśmy potrafili nas skarcić. W ataku pozycyjnym nic nam nie robili, bo są w tym ciency, ale głupie straty czy błędy przy stałych fragmentach potrafią wykorzystać.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #807 dnia: 25.03.2022, 10:24 »
Niestety Krychowiak zagotowuje kolejny spektakularny zjazd. Cala lewa strona była słaba ze względu na jego brak ogrania. Jak próbowaliśmy rozgrywać piłkę od bramki i szło podanie do bednarka potem do recy, to krychowiak zamiast wyjść do rozegrania kręcił się gdzie w okolicy kola środkowego. Ten biedny reca kopal sie tam po czole, bo nie było komu podać i wyjść z klepki z pod naszej bramki. Milik uraz, piatek uraz, salamon kontuzja to z 33 chłopaków zostało już 30 do gry. Chyba limit pecha się wyczerpał w meczu towarzyskim mam nadzieje. Szymański to jest kot on więcej wniósł ożywienia w środku niż zielek. Mam nadzieje ze z Lewym będzie To wyglądać jak powinno.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #808 dnia: 25.03.2022, 10:36 »
Jak zagrali kazdy widział, mnie przerazą co innego totalny brak motoryki ( wóz z weglem przy niektórych naszych zawodnikach to F1 ) nie wiem czy to ściema czy wiek robi swoje ale było bardzo bardzo słabo. Z tego co czytałem Szwedzi tez nic specjalnego nie pokazali , wiec widze swiatełko w tunelu ale jesli Szczęsny bedzie bronił to mam obawy że tradycyjnie bedzie jakis "babol" obym się mylił .
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #809 dnia: 25.03.2022, 11:28 »
Ten mecz dał mi do zrozumienia, że wypłata pójdzie na szwecję :)