Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 243864 razy)

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #225 dnia: 25.03.2021, 22:09 »
Wujku Jurku jednak nie wracaj :D

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #226 dnia: 25.03.2021, 22:26 »
Tak tylko zapytam, Szczęsny to chyba jeszcze nie wszedł w mecz? Mam nadzieje że Glik w 90 m wyrówna
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #227 dnia: 25.03.2021, 22:35 »
To co gramy w tyłach, to jest poziom polskiej II ligi. Strzelić 2 bramki, doprowadzić do remisu dzięki graczom rezerwowym. Mieć przewagę psychologiczną na resztę meczu i dostać w łeb w końcówce meczu, to naprawdę trzeba potrafić. Dobrze, że chociaż ta prawa strona w ofensywie fajnie funkcjonuje. No i mamy zawodnika klasy światowej, który już nie raz ratował nam tyłek.   

Offline Dyrek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #228 dnia: 25.03.2021, 22:38 »
Nie wyobrażam sobie by Wujo zagrał na 3 napastników ( no może w 89 minucie)

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #229 dnia: 25.03.2021, 22:42 »
Eksperymenty nie wyszły, dobrze, że korekta coś tam dała. Jak się zrezygnuje ze znanych sabotażystów typu Szymański, Reca czy Szczęsny, to może to zacznie jakoś wyglądać.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Dyrek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #230 dnia: 25.03.2021, 22:46 »
Wydaje mi się, że Szczęsny lepiej pracował nie mając świadomości, że to on jest no1

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #231 dnia: 25.03.2021, 23:08 »
Ostatecznie - coś się działo.
Obrona - słabo.
Reszta - różnie.
;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #232 dnia: 26.03.2021, 07:50 »
Według mnie mecz był dobry, to znaczy może nie dla oka, bo Bednarek z Helikiem byli kiepską parą, Reca masakrował i czasami płakać się chciało, ale widać, że trener ma jajca. Mamy dobrą pomoc i świetny atak, i trzeba umieć to wykorzystywać. Mamy szanse zagrać ofensywny futbol, i po pewnych zmianach w obronie (Bednarek mnie załamuje, w Southampton podobnie, wolny i często niezdarny) i pomocy, możemy być naprawdę groźnym przeciwnikiem.

Mam nadzieję, że wiele pomoże Klich, nauczony grać ofensywny futbol, z szybkimi podaniami, z pierwszej piłki, na napastnika lub napastników, i wtedy Lewy lub drugi napastnik będą mieli więcej do powiedzenia. Lewy ogólnie zasługuje na szczególne uznanie, bo naprawdę się poświęcał i nie krytykował (jak Krychowiak) jak potrafi.

Szału nie było, bo nowy trener nie jest sztukmistrzem z Lublina, ale widać koncepcję gry, i wg mnie ona jest idealna dla nas, może poza obroną (ale można postawić na  młodych). U Brzęczka nie było żadnej koncepcji. A tu mieliśmy 65% posiadania piłki, i po pewnych szlifach możemy zaprezentować miły dla oka styl gry i przede wszystkim efektywny.

Jestem pełen nadziei :)
Lucjan

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #233 dnia: 26.03.2021, 16:46 »
Nie ma się co czarować. Ze słabą obroną to i Andora może nam szczelić gola.

Offline Godleś

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #234 dnia: 26.03.2021, 18:02 »
Jak dla mnie poniżej możliwości, mianowicie:
Krychowiak zawsze do tyłu, przygarbiony choćby pady chciał ćwiczyć. Milik on w ogóle grał? Lewy sam nie wygra meczu. Szczęsny poniosła go fantazja (I AM the best). Jedynie Zieliński coś tam grał i brawo oczywiście dla drugiej całej zmianie. Myślę że wszystko okaże się po Andorze nie wspominając o Anglii. Sorry ale takie jest moje zdanie co do naszych chłopaków.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #235 dnia: 26.03.2021, 18:37 »
Sousa nie mógł dokazać cudów, teraz może kombinować. Wg mnie o wiele lepiej grać silnym atakiem. Podoba mi się styl Marcelo Bielsy, trenera Leeds, i uważam, że ryzyko straconych bramek zniwelują strzelone. Jest za to co oglądać przy ofensywnym futbolu, i porażki tak nie bolą. 65% posiadania piłki to już spory sukces, i jakby nie było graliśmy coś. To dopiero początki, ale wg mnie zaczyna się to kleić, widac pewną koncepcję. To był dopiero pierwszy mecz, Sousa nawet nie mógł rozegrać sparingów. Więc jest to rozpoznanie walką :) Na pewno minę miał nietęgą w pierwszej połowie, zastanawiam sie jak wielki stres przeżywają tacy ludzie. Serducho do wymiany :P

Krychowiak jest dość kontrowersyjny, od jakiegoś czasu :) Ale nie był najgorszy, w drugiej połowie było lepiej. Na pewno Jóźwiak powinien grać. Tak więc powinno się dziać lepiej. Żałuję, że nie gra Klich, bo to jest idealny rozgrywający.

Ile stawiacie, że walniemy Andorze? Powinno być ostre strzelanie. 6 : 0 dla naszych ode mnie.
Lucjan

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #236 dnia: 26.03.2021, 19:24 »
Ja nie jestem takim optymistą. Pewnie średniaków będą dalej ogrywać, ale na walkę z czołówką europejską brak ludzi. Glik już ma szczyt formy za sobą, Bednarek jest nierówny i ma jakieś problemy z koncentracją. Bereszyński jest przeciętny. W rezerwie też gwiazd nie widać. W pomocy mamy jedno skrzydło i to mimo wszystko z Championships tylko. W środku ciągle Krychowiak. Bielik rozwiązałby tu dużo problemów, ale nie wiadomo czy w ogóle coś z niego jeszcze będzie przy tych więzadłach pozrywanych. Atak - niby kłopoty bogactwa, ale tak szczerze, to kiedy ostatnio Milik zagrał dobry mecz? Coś tam czasem strzeli, ale gry nie robi. Piątek gra już ogony w klubie. To nie są ludzie, którzy w każdym meczu będą ładować po trzy bramki albo robić okazje Lewemu. A obrona wygląda jak wygląda i nie wiem jak Sousa to poukłada i przede wszystkim z kogo. No ale płacą mu grubą kasę, niech się wykaże ;D
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #237 dnia: 26.03.2021, 19:41 »
Pamiętacie szczyt hejtu na Lewego? Milik strzelił dwie bramki w ważnym meczu reprezentacji, a znawcy okrzyknęli go fenomenem, który zmiecie Lewandowskiego, dając nową jakość. Pocieszne były te prognozy :)
Jacek

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #238 dnia: 27.03.2021, 21:36 »
Jest ciekawie w tych eliminacjach. Turcy po odprawieniu Holandii teraz rozbili Norwegów na wyjeździe. A Słowacja do przerwy dostaje u siebie z Maltą 0:2. Chyba jednak obejrzę mecz z Andorą, bo może być ciekawie.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #239 dnia: 28.03.2021, 19:47 »
Eliminacje się rozkręcają jak widać nawet faworyci łatwo nie mają po wczorajszej wpadce Irlandii u siebie z Luksemburgiem 0:1 i Słowaków z Maltą 2:2 ,dziś kolejne niespodzianki Armenia prowadzi z Islandią 2:0 ,a Gruzja z Hiszpanią remisuje 1:1 ,co ciekawe Hiszpanie u siebie zremisowali też z Grecją 1:1 ;),ale nasi po horrorze z Węgrami dziś powinni gładko wygrać :beer: