I jak Tam nasz hurra optymista Lucjan po wczorajszym meczu ? Nadal widzisz progres tej kadry za tego trenera ? Wygralismy tylko z najslabszymi druzynami w tej grupe czyli andora sam marino i albania. Teraz zamiast wziac sprawy barazy w swoje rece i byc w uprzywilejowanej sytuacji nasz trener postanowil to koncertowo spierd....! Znow musimy liczyc na to ze potkna sie inny. Gramy zagraniczniakami ktorzy nie graja w klubach bo pilkarz z rodzimej ligi sa podobno za slabi no to pokusze sie o stwierdzenie ze sami ligowcy wykrecili by ten sam wynik punktowy co zagraniczne gwiazdy sousy !
Już nie jestem huraoptymistą, od kilku meczów
Ale nie do końca winię Sousę, po prostu ciężko nam grać fajny, ofensywny futbol. I bez jaj, że wygraliśmy tylo ze słabymi, zajmujemy drugie miejsce w grupie, przed nami są wicemistrzowie Europy, Anglia to najsilniejsza liga na świecie. Drugie miejsce nie spadło z księżyca. A sama Albania to bardzo trudny przeciwnik. Do tego inne ekipy tez dają ciała, jak Holandia czy Portugalia.
A co do ligowych gwiazd. NIe wiem kto ci naopowiadał bajek, że wykręciliby taki sam wynik. Chyba że ten wczorajszy 
Jakby nie było postep jest w porównaniu do tego co pokazał Brzęczek, ale wciąż nasza gra pozostawia wiele do życzenia. Zwłaszcza mamy problem z wahadłowymi i wyprowadzaniem piłki. Kilku naszych zawodników ma tez kryzys formy, na pewno gra Szczęsnego pozostawia wiele do życzenia. Bramkę pierwszą po prostu zawalił, kiepski też jest Piątek, rozczarowuje Puchacz. Natomiast widzę potencjał w Cashu. Brakuje mu oczywiście zgrania, ale to dopiero początek. No i dobrze pokazuje się wciąż Świderski. Moim zdaniem powinien być wystawiany częściej, Piątek i Milik niech będą w rezerwie.
NIestety, bez Lewego nam nie idzie, i to jest fakt. Ale trudno aby grał w każdym meczu, bo przecież ma ligę niemiecką i LM, jest jednym z najbardziej obciążonych piłkarzy w polskiej reprezentacji, często gra pełne 90 minut. Jednak lepiej było go posadzić na ławce w meczu z Andorą a nie z Węgrami. Ale podobno on tak sam chciał, to nie był pomysł Sousy.
Hallo, hallo ! Brzeczka to Ty szanuj. bo on zagral w pierwsze mecze na 3 srodkowych pomocnikow i gdy ta taktyka okazala sie niewypalem, to ja zmieniz na taka ze skrzydowymi, bo nie mial do niej wykonawcow. A co robi siwy bajerant ? W naszej ekipie gra jeden wahadlowy na codzien w klubie i jest to beres. Reszta gra tam z musu jak np rybus, bo on jest skrzydlowym przemianowanym na bocznego obronce, ale nie wahadlowym. Teraz doszedl cash. My nie mamy ludzi do grania wahadlami i uparcie jak osiol bajerant gra taktyka z nimi i wyglada to coraz gorzej. Jak dodasz do tego idiotyczne zmiany personalne, to nic z tego dobrego nie moze wyjsc. Naprawde nie wiem na jakiej podstawie widzisz progres tej kadty jak tak taktyka to slepa uliczka z braku dostaepnych opcji. Kolejna sprawa to trojka srodkowych obroncow i wsadzanie na pol prawych obroncow ludzi ktorzy w klubie graja na bokach obrony jak kedziora czy beres ktory jest wahadlem a tam nie gra... Nie bede Cie na sile przekonywal do swoich racji, ale jak marnujesz jedyny potencjal na pozycji gdzie masz braki to to jest cofanie sie w rozwoju. Za to samo jechalismy po brzeczku gdy stawial beresia na lewej obronie ale chocian on oslabil jedna pozycje a nie dwie czy nawet 3 grajac tym systemem.
Z Tobą mógłbym porozmawiać o piłce, bo czytam, że masz pojęcie nie z TV

. akwizytor, Jóżwiaka (boczny napastnik) ustawiał na obronie

- nic dziwnego, że źle wyglądał w meczach - a zwłaszcza słabo bronił

.
Wielki błąd to namaszczenie Szczęsnego - zero konkurencji, bo i tak Szczęsny namber łan, największy babol nic mu nie zrobi nie do ruszenia, pewnie akwizytor ma działę od kolejnego transferu....
Ale bardzo wiele osób ceni akwizytora np:
1. Pięknie gra kadra - cokolwiek to znaczy bo wg mnie grają starsznie słabo...(mi się nie podoba ale opinie każdy może mieć inną)
2. Jest bardzo dobra atmosfera - no i jaka ma być jak piłkarze robią co chcą, a że wyników nie ma.... atmosfera jest super

- jak na budowie terminy zawalone, ale codziennie piwko i grilll - atmosfera super...
3. Moja żona mówi, że PL kadra nigdy takiego zajeb... trenera nie miała - świetnie się ubiera, przystojny i fajny głos ma

Ale plusy jego powołań (o pracy nie ma mowy) wg mnie 2 niepodważalne - Świderski, Buksa - równoważą to minusy - stawianie na Milika i Piątka kompletnie bez formy.
Nadal uważam, że akwizytor nie zadał sobie trudu, żeby poznać naszych piłkarzy, na jakich pozycjach grają, gdzie z kim itd. a głupkowate strategie typu najlepszy skład na Andorę, a oszczędzamy ludzi na Węgry??? o co chodzi...