Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 215261 razy)

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 258
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #1500 dnia: 12.06.2025, 11:10 »
Piszczu, być może miał resztkę przyzwoitości :D Wydoił 4.5 bańki i tak.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1501 dnia: 12.06.2025, 11:19 »
Sie chyba sponsorzy ładnie wkurwili na ten bajzel który się wydarzył XD
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #1502 dnia: 12.06.2025, 15:06 »
Sie chyba sponsorzy ładnie wkurwili na ten bajzel który się wydarzył XD

I to jest poprawne rozumowanie , a nie tam dorabianie moralności czy zepsucia do takich decyzji.
Niestety to jest też wytłumaczenie dlaczego część kibiców i gro dziennitutek oraz tzw ekspertów tak męczy o dziadzia Lewandowskiego w kadrze. Wartość marketingowa tego dziada wciąż jest większa niż całej reszty kadry razem z tym całym cyrkiem o nazwie pzpn razem wziętych.
Niestety piniądz rządzi światem.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1503 dnia: 13.06.2025, 08:25 »
Ale tam się dzieją cyrki :D dwa dni temu stanowczo zostaje, staje okoniem i chuj, teraz nagle klepie się w pierś i sam podaje się do dymisji, aż dziw, że nie czekał na decyzję Kuleszy, żeby jeszcze na sam koniec dostać jakieś odszkodowanie czy coś.

Wg mnie zrozumiał co się dzieje. Takiego skandowania kibiców jak w Finlandii jeszcze nie było (Probierz, Probierz, wyp****laj!), do tego zawodnicy też nie stoją po jego stronie, byli tacy, co chcieli się zawinąć z kadry. Więc chyba podjął jedyną słuszną decyzję, bo wątpię w jakiekolwiek sukcesy kadry pod jego wodzą. Stałby się znienawidzoną postacią, czarnym charakterem, który tylko wzmacnia rozbicie kadry, niechęć kibiców do niej. Zapewne frekwencja była by słaba, a komentarze bardzo surowe. A finansowo i tak mu źle nie będzie, bo kasę za trzy miechy dostanie. Domyślam się też, że Kulesza raczej na to naciskał, bo idą wybory w PZPN, więc 'Czarek' martwi się o swój stołek, widząc jak i jemu się dostaje, jak go oskarżają o kolesiostwo.

I dobrze.

A co sądzicie o tym co powiedział Kulesza, czyli że rozpatruje powrót do ławki trenerskiej kilku kandydatów, w tym Brzęczka. Mi się nogi pode mną ugięły, że można w ogóle taką propozycję wysunąć. Bo Brzęczek po kadrze wiele nie osiągnął, o ile nie liczyć sprowadzenia Wisły Kraków do ligi niższej :P Jak można w ogóle rzucać taką kandydaturą? Czy on lubi być poniżany? 8)
Lucjan

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 258
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1504 dnia: 13.06.2025, 09:28 »
Lucjan, Brzęczka jak Brzęczka... Czesiu też jest na celowniku :D
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #1505 dnia: 13.06.2025, 11:43 »
Ale tam się dzieją cyrki :D dwa dni temu stanowczo zostaje, staje okoniem i chuj, teraz nagle klepie się w pierś i sam podaje się do dymisji, aż dziw, że nie czekał na decyzję Kuleszy, żeby jeszcze na sam koniec dostać jakieś odszkodowanie czy coś.

Wg mnie zrozumiał co się dzieje. Takiego skandowania kibiców jak w Finlandii jeszcze nie było (Probierz, Probierz, wyp****laj!), do tego zawodnicy też nie stoją po jego stronie, byli tacy, co chcieli się zawinąć z kadry. Więc chyba podjął jedyną słuszną decyzję, bo wątpię w jakiekolwiek sukcesy kadry pod jego wodzą. Stałby się znienawidzoną postacią, czarnym charakterem, który tylko wzmacnia rozbicie kadry, niechęć kibiców do niej. Zapewne frekwencja była by słaba, a komentarze bardzo surowe. A finansowo i tak mu źle nie będzie, bo kasę za trzy miechy dostanie. Domyślam się też, że Kulesza raczej na to naciskał, bo idą wybory w PZPN, więc 'Czarek' martwi się o swój stołek, widząc jak i jemu się dostaje, jak go oskarżają o kolesiostwo.

I dobrze.

A co sądzicie o tym co powiedział Kulesza, czyli że rozpatruje powrót do ławki trenerskiej kilku kandydatów, w tym Brzęczka. Mi się nogi pode mną ugięły, że można w ogóle taką propozycję wysunąć. Bo Brzęczek po kadrze wiele nie osiągnął, o ile nie liczyć sprowadzenia Wisły Kraków do ligi niższej :P Jak można w ogóle rzucać taką kandydaturą? Czy on lubi być poniżany? 8)

Może najpierw trzeba było Kuleszę wyjebać?

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #1506 dnia: 13.06.2025, 11:51 »
Magiera, brzeczek, urban i nawałka z tych kulesza chce wybierać ... Lewy na grającego trenera i co sie będziemy w jakieś szachy 5d bawić :P Dobrze ze nie ma papszuna bo by się już wszystkim kadry ode chciało. Znając życie tych 4 kandydatów to jest pożywka dla pismaków a czarek wybierze kogoś innego.   
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #1507 dnia: 13.06.2025, 12:09 »
Ja nie rozumiem jak można było wybrać trenera z zerowymi osiągnięciami aka Probierz jak do wzięcia był bez klubu Papszun.
Dla mnie to jest pralnia pieniędzy i nic więcej.
Bo nikt nie zwraca na to uwagi, ale trenera wybiera prezes Kulesza i kogo on zatrudnił?
Michniewicza, gość skorumpowany układaniem meczy z fryzjerem. Wizerunkowo mega wtopa dla PZPN.
Po fali hejtu wybrał zachodniego trenera, który był odbiciem od afer.
A później znowu wybrał swojego kumpla Probierza.
I teraz co najważniejsze, często jest tak jak zatrudniasz znajomego to masz z tego korzyści. Tutaj pewnie wybrał go, bo on mu odpala ze swojego wynagrodzenia sporą część gotówki.
Dlatego Probierz na konferencji po meczu z Finlandią mówił to co mówił, a później po rozmowie z Kuleszą podał się do dymisji, bo obaj się ugadali i zobaczyli, że nie ma wyjścia.

I teraz znowu będzie nowy trener, jak przeczytaliści to co wyżej i pomyślicie to wiadomo, że to będzie trener bez układu finansowego.
Ja nie rozumiem kto wymyślił Urbana, dla mnie to jakiś noł nejm jak Probierz.
Ja już jestem za stary, żeby wierzyć w uczciwość w dzisiejszym świecie, gdzie najważniejsze są pieniądze.

I najważniejsze: zlikwidować wynagrodzenie w kadrze.
Premie tylko i wyłącznie za wygrany mecz i awanse.
A kasa na szkolenie młodzieży.
Przecież zielu mówił, że dobro kadry najważniejsze :P

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #1508 dnia: 13.06.2025, 12:43 »
Ja nie rozumiem jak można było wybrać trenera z zerowymi osiągnięciami aka Probierz jak do wzięcia był bez klubu Papszun.
Bo nikt nie zwraca na to uwagi, ale trenera wybiera prezes Kulesza i kogo on zatrudnił?
Michniewicza, gość skorumpowany układaniem meczy z fryzjerem. Wizerunkowo mega wtopa dla PZPN.
Po fali hejtu wybrał zachodniego trenera, który był odbiciem od afer.
A później znowu wybrał swojego kumpla Probierza.
I teraz co najważniejsze, często jest tak jak zatrudniasz znajomego to masz z tego korzyści. Tutaj pewnie wybrał go, bo on mu odpala ze swojego wynagrodzenia sporą część gotówki.
Dlatego Probierz na konferencji po meczu z Finlandią mówił to co mówił, a później po rozmowie z Kuleszą podał się do dymisji, bo obaj się ugadali i zobaczyli, że nie ma wyjścia.

I teraz znowu będzie nowy trener, jak przeczytaliści to co wyżej i pomyślicie to wiadomo, że to będzie trener bez układu finansowego.
Ja nie rozumiem kto wymyślił Urbana, dla mnie to jakiś noł nejm jak Probierz.
Ja już jestem za stary, żeby wierzyć w uczciwość w dzisiejszym świecie, gdzie najważniejsze są pieniądze.

I najważniejsze: zlikwidować wynagrodzenie w kadrze.
Premie tylko i wyłącznie za wygrany mecz i awanse.
A kasa na szkolenie młodzieży.
Przecież zielu mówił, że dobro kadry najważniejsze :P

O kurwa ... Jeśli dla Ciebie Jan Urban to no name to widać że się piłką nie interesujesz ... Asystent Leo benhakera gdy LEO prowadził kadrę mistrzostwa Polski jako piłkarz i trener, gdzie prodiżowi do niego :facepalm:
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #1509 dnia: 13.06.2025, 13:36 »
Z Urbanem chodzi o to, że znowu wchodzimy w sferę nostalgicznej przeszłości, a faktem jest to, że jego ostatnie osiągnięcia jeśli chodzi o tytuły to prawie 10 lat temu i tak jak ja osobiście uważam, że potrzebujemy trenera nie tyle co bardzo utytułowanego, a charakternego co tam poukłada wszystkich to też jestem w stanie zrozumieć przeciwników jego osoby na selekcjonera, z Górnikiem też środek tabeli.

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #1510 dnia: 13.06.2025, 15:34 »
Z Urbanem chodzi o to, że znowu wchodzimy w sferę nostalgicznej przeszłości, a faktem jest to, że jego ostatnie osiągnięcia jeśli chodzi o tytuły to prawie 10 lat temu i tak jak ja osobiście uważam, że potrzebujemy trenera nie tyle co bardzo utytułowanego, a charakternego co tam poukłada wszystkich to też jestem w stanie zrozumieć przeciwników jego osoby na selekcjonera, z Górnikiem też środek tabeli.

No tu masz rację . Janek wydaje się że od dłuższego czasu jest poza dużą piłką nawet jak na polskie warunki.Reszty kandydatur nawet nie komentuje, mam nadzieję że jest tak jak napisał ktoś wyżej że to pożywka dla łonetu i pudelka, bo jeśli zostałby któryś z nich to szybko zatęsknimy za prodiżem .

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #1511 dnia: 13.06.2025, 19:41 »
Z Urbanem chodzi o to, że znowu wchodzimy w sferę nostalgicznej przeszłości, a faktem jest to, że jego ostatnie osiągnięcia jeśli chodzi o tytuły to prawie 10 lat temu i tak jak ja osobiście uważam, że potrzebujemy trenera nie tyle co bardzo utytułowanego, a charakternego co tam poukłada wszystkich to też jestem w stanie zrozumieć przeciwników jego osoby na selekcjonera, z Górnikiem też środek tabeli.

Szkoda ze nasi piłkarze nie sa tak charakterni jak trenerzy którzy ich trenowali. To są szczury nie piłkarze chowają się w norach a jak coś im sie nie podoba to ida do mediów i podgryzają. Czemu nie wyszli do dziennikarzy po wpierdolu w finlandii ? Trzeba rozbić te grupę i wywalić połowę bo niektórzy nie sa ani w połowie przydatni tej kadrze.  Jeszcze teraz przepychanki słowne rudej małpy z prodiżem o prywatnych rozmowach na temat piłkarzy... chetnie ujrze światło dzienne tych rozmów i sie okaże kto sie nie nadaje do gry w kadrze wg trenera a mysi nim grac bo lepszych nie ma. Jeszcze przypomne o podsłuchach w gabinetach pzpn zaraz po zmienie prezesa... rudy tam chyba paluszki maczał
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1512 dnia: Dzisiaj o 09:53 »

PZPN sporo zarabia na kadrze, każda impreza jak MŚ czy ME to kasa od sponsorów. Zauważ, że zawodnicy na koszulkach mają logo PZPN, był czas, gdzie nie było słowa POLSKA ale był PZPN! Wg mnie więc wiele zależy od uległości selekcjonera, który sprawi, że warunki kontraktów zostaną dowiezione. Zawodnicy coś tam też za reklamy dostają, ale to nie to samo co by dostali za typowe reklamy. Tak więc PZPN mocno się finansuje kadrą, więc niech nie dziwi, że prezes związku chce mieć uległego sobie gościa. To jeden z powodów dla których jest taki bajzel. Oczywiście wielkimi zastrzykami gotówy tutaj zasila kasę związku UEFA i FIFA, dlatego awans na turnieje to kasa. Stąd też wielu prezesów może kierować się wyborem 'bezpiecznych' selekcjonerów, co dowiozą awans, gdzie styl schodzi na dalszy plan. Kibice oczekują jednak czegoś innego.

Wg mnie dlatego właśnie osoby jak Lewandowski chcą czegoś więcej niż Brzęczków, Michniewiczów czy Probierzów. Dlatego podobał im się Sousa, który co by nie mówić wniósł wiele świeżości, pracował nad stylem, miał warsztat 'zachodni' i całkiem inne podejście, gdzie chciał wykorzystać potencjał pomocników i grać takim 3-5-2, gdzie Lewy miał obok siebie Milika lub Piątka.

Sam jednak ostatnio się zastanawiam, czy naszym kadrowiczom pasuje takie nowoczesne podejście jak w zachodnich klubach, czy też bezpieczniejsza gra. Bo w takiej Barcy, Interze czy Arsenalu piłkarz walczy o miejsce w kadrze, ma kogoś, kto mu depcze po piętach i jak się nie dowozi to się siedzi na ławce. U nas jednak wielu piłkarzy ma zapewnione miejsce w kadrze, więc nie mają aż takiej motywacji. Dlatego tak często Lewy oszczędzał się w meczach dla Polski.  Jakby nie było kontuzje są tam dość częste. Może więc rzeczywiście nalezy dokonać wietrzenia, i oprzeć się o młodszych zawodników, dając Lewemu honorowo dokończyć występów dla Polski. A taki Zalewski czy Kiwior, czy Cash będą chcieli się dla kadry wykazać, jeżeli będą siedzieć na ławce u siebie w klubie. Są jeszcze młodzi. Przydałby się też dobry lider, bo tym najwidoczniej Lewy nie jest, Zieliński też nie. Może Bednarek?
Lucjan

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1513 dnia: Dzisiaj o 09:59 »
Szkoda ze nasi piłkarze nie sa tak charakterni jak trenerzy którzy ich trenowali. To są szczury nie piłkarze chowają się w norach a jak coś im sie nie podoba to ida do mediów i podgryzają. Czemu nie wyszli do dziennikarzy po wpierdolu w finlandii ? Trzeba rozbić te grupę i wywalić połowę bo niektórzy nie sa ani w połowie przydatni tej kadrze.

NIe każdy ma tyle sił psychicznych, aby wyjść do kibiców lub piłkarzy po takim meczu, zwłaszcza, że dostaliby pytania o Lewego i Probierza. Nasza szatnia wygląda na podzieloną, może skłóconą, więc ja to rozumiem. Lepiej niczego nie powiedzieć niż coś, co potem polskie media rozniosą w chwilę, można się też stać bohaterem memów.

P.S. Mogli zrobić jak Jasio w kawale, co wracał do domu ze świadectwem, nie dostając promocji do następnej klasy. 'Jeszcze w pierdol i wakacje' 8) Nasi piłkarze woleli wakacje bez wpierdolu ;D
Lucjan

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #1514 dnia: Dzisiaj o 10:51 »
Szkoda ze nasi piłkarze nie sa tak charakterni jak trenerzy którzy ich trenowali. To są szczury nie piłkarze chowają się w norach a jak coś im sie nie podoba to ida do mediów i podgryzają. Czemu nie wyszli do dziennikarzy po wpierdolu w finlandii ? Trzeba rozbić te grupę i wywalić połowę bo niektórzy nie sa ani w połowie przydatni tej kadrze.

NIe każdy ma tyle sił psychicznych, aby wyjść do kibiców lub piłkarzy po takim meczu, zwłaszcza, że dostaliby pytania o Lewego i Probierza. Nasza szatnia wygląda na podzieloną, może skłóconą, więc ja to rozumiem. Lepiej niczego nie powiedzieć niż coś, co potem polskie media rozniosą w chwilę, można się też stać bohaterem memów.

P.S. Mogli zrobić jak Jasio w kawale, co wracał do domu ze świadectwem, nie dostając promocji do następnej klasy. 'Jeszcze w pierdol i wakacje' 8) Nasi piłkarze woleli wakacje bez wpierdolu ;D

Co mówił kaminski w ostatnim wywiadzie? Musimy się skupić żeby nasze głowy nie były na urlopach, ale to trudne... Kibice w ryk i jazda po piłkarzu. I jak ostatnim razem becki w takim momencie dostaliśmy od Mołdawii a wygrywaliśmy 2-0 tak teraz sytuacja sie powtórzyła...wtedy bednarek wyszedl na konfi i pieprzył że w drugiej połowie byli już na wakacjach... banda chuja nie reprezentacja.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43