Autor Wątek: (K) Kupię podpórkę wbijaną w ziemię do feeder arm  (Przeczytany 3631 razy)

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: (K) Kupię podpórkę wbijaną w ziemię do feeder arm
« Odpowiedź #15 dnia: 07.09.2020, 17:36 »
Mam wersję z motylkiem, używam jej od  ponad roku i mocuję na niej ramię Prestona. Jest bardzo wygodna  i mocna. Trochę waży ale coś za coś. Podtrzymuje bez problemu dwa feedery i jestem z niej bardzo zadowolony.  Nic się nie huśta ani nie trzęsie. W twardy grunt wbijam kły nogą jak szpadel. Swoje ważę więc zdarzyło mi się wygiąć nieco kły na bardzo twardym kamienistym gruncie ale z pomocą Karola zostały wyprostowane.  Uważam , że to był bardzo dobry zakup.  Do parasola jej nie używałem bo mocuję go do fotela, ale nie widzę problemu z takim jej wykorzystaniem.
Ja właśnie chce ją w taki sposób użytkować. Wbijam w ziemie, dwa Fedder army z Prestona i dwie wędki. Wiesiu wiesz może ile waży ta podpórka i jaki jest rozstaw między zębami wbijanymi w ziemię. Docelowo chce ją nosić w pokrowcu Preston Monster.

Offline garowy

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #16 dnia: 12.09.2020, 17:39 »

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 13.09.2020, 09:51 »
Dzięki za info. Kupiłem już i przetestowałem ta podpórka, po pierwszym łowieniu wrażenia ok.

Offline Flyboy

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #18 dnia: 13.09.2020, 11:03 »
Witam,

Koncepcja Pana Arka jest bardzo dobra, trochę zaskoczył mnie tylko ten spaw na tej ocynkowanej śrubie do rury, widać, że ocynk nie został zeszlifowany i przy takich szczepach istnieje duże prawdopodobieństwo pęknięcia spawu, bo ocynk nie został wypalony i spoina jest przyklejona a nie wtopiona.

Sam zrobiłem sobie taką podpórkę według tej koncepcji, bo jak już pisałem jest bardzo dobra, stabilna w gruncie przede wszystkim.
Różnica tylko taka, że ja chciałem bez regulacji, 100% wykonana ze stali nierdzewnej, No i kątowniki są przyspawane odrobinę pod innym kątem.

Offline garowy

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #19 dnia: 13.09.2020, 11:18 »
Ten spaw, to akurat moja inicjatywa z racji potrzeby posiadania podpórki na wyjazd. Standardowo jest tam rurka aluminiowa zacisnięta na łbie śruby