Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 433084 razy)

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016
« Odpowiedź #210 dnia: 03.01.2016, 09:10 »
Pewnie że może być do końca lutego ale ustalajmy coś żeby nie obudzić się z ręką w nocniku i zdążyć dostosować plany urlopowe w robocie bo wiadomo, że na taką majówkę zawsze jest więcej chętnych niż miejsc.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #211 dnia: 03.01.2016, 09:20 »
Radek 1-3-go maja zmarzną nam tyłki.
Zbyszek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #212 dnia: 03.01.2016, 10:26 »
Połowa czerwca myślę że była by optymalna. Patrząc na przesunięcie zimy, w kwietniu jeszcze śnieg może spaść :p
Krzysztof

johnny12

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: 03.01.2016, 10:58 »
Witam, do końca lutego podajcie termin -trzeba urlop załatwić.

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #214 dnia: 03.01.2016, 12:03 »
Panie w majówkę to ja mam urodziny  (2 maj) skąd ja tyle wódy wezmę dla wszystkich, odpada :P

Offline zbyszek321

• Ekspert
« Odpowiedź #215 dnia: 03.01.2016, 12:06 »
30 kwietnia mam wesele córki!
Zbyszek

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
« Odpowiedź #216 dnia: 03.01.2016, 12:07 »
30 kwietnia mam wesele córki!
Zdecydowanie nie początek mają, wątroba może nie wytrzymać :-X

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
« Odpowiedź #217 dnia: 03.01.2016, 12:25 »
Ja się dostosuję. Mi pasują wstępnie terminy: kwiecień, wrzesień i od ok. 10 maja do ok. 15 czerwca (w czasie mam wolne połowę weekendów, reszta praca lub konferencje).

Proponuję łowisko Oleśnik, chyba m/w w połowie Polski, nie znam ale koledzy z forum znają.
;)

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #218 dnia: 03.01.2016, 12:35 »
Panowie, będę mile zaskoczony, jak ustalimy termin, który będzie pasować wszystkim... Pamiętajcie, że żyjemy w Polsce a to kraj, w którym gdyby każdemu obywatelowi dać Ferrari, to i tak znajdzie się kilku, którzy powiedzą, a dlaczego nie Lamborgini, lub czy nie było niebieskich. Dlatego nie unikniemy sytuacji, że ktoś będzie niezadowolony, lub też nie będzie mógł przyjechać. Dla mnie najważniejsze, to żeby mieć fun ze spotkania, a nie spinać się jak na zjeździe partyjnym, żeby przypodobać się liderowi, bo jak sami widzicie nie ma takiej potrzeby. Kto będzie mógł wpadnie na trzy dni, i będzie super, inny podleci tylko w sobotę, a jeszcze ktoś inny nie będzie mógł.
Czytając ostatnie posty, mam wrażenie, że decyzja co do miejsca zlotu już chyba zapadła samoczynnie, choć mogę się mylić :). Ja jednak proponuję ustalić dwie rzeczy w formie głosowania. Do końca stycznia termin spotkania, następnie w duchu zasady, równości i szacunku ustalić miejsce, ale proponuję wybierać z max trzech propozycji + czwarta możliwość w ankiecie, zwana, "żadne z powyższych".
Nie zapominajmy, że ktoś będzie musiał wszystko ogarnąć organizacyjnie, co będzie najtrudniejszą częścią całego zlotu, bo nie tylko trzeba zapewnić socjal, ale jeśli mówimy o komercji i chcemy zarezerwować nawet całe łowisko, na kilka dni, to niestety ktoś będzie musiał za to zapłacić, tak więc w myśl zasady, kochajmy się jak bracia, a liczmy się jak żydzi, proponuję ustalić wpisowe i termin wpłaty, co pozwoli określić w przybliżeniu ilość uczestników tego eventu. Niestety takie mamy realia Panowie i nie zapominajmy o tym. Ja tak jak kiedyś już pisałem, jestem chętny do pomocy w organizacji i uważam, że wcale nie mamy tak dużo czasu, jeśli myślimy nie tylko o spotkaniu pasjonatów nad woda, ale o drugim z cyklu zlocie, który jak głosi tradycja musi być lepszy od pierwszego. A przypomnę niebyłym, że Grendziu bardzo wysoko postawił poprzeczkę...
Tak więc Panie i Panowie czas zacząć radzić, bo ani się obejrzymy, a będzie trzeba jechać na zlot.
Robert

Offline zbyszek321

• Ekspert
« Odpowiedź #219 dnia: 03.01.2016, 12:57 »
Robert dobrze prawisz :thumbup:
Zbyszek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #220 dnia: 03.01.2016, 14:09 »
Dokładnie - Dawać Sonde i glosujmy co i jak
Krzysztof

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #221 dnia: 03.01.2016, 16:28 »
Panowie, będę mile zaskoczony, jak ustalimy termin, który będzie pasować wszystkim... Pamiętajcie, że żyjemy w Polsce a to kraj, w którym gdyby każdemu obywatelowi dać Ferrari, to i tak znajdzie się kilku, którzy powiedzą, a dlaczego nie Lamborgini, lub czy nie było niebieskich. Dlatego nie unikniemy sytuacji, że ktoś będzie niezadowolony, lub też nie będzie mógł przyjechać. Dla mnie najważniejsze, to żeby mieć fun ze spotkania, a nie spinać się jak na zjeździe partyjnym, żeby przypodobać się liderowi, bo jak sami widzicie nie ma takiej potrzeby. Kto będzie mógł wpadnie na trzy dni, i będzie super, inny podleci tylko w sobotę, a jeszcze ktoś inny nie będzie mógł.
Czytając ostatnie posty, mam wrażenie, że decyzja co do miejsca zlotu już chyba zapadła samoczynnie, choć mogę się mylić :). Ja jednak proponuję ustalić dwie rzeczy w formie głosowania. Do końca stycznia termin spotkania, następnie w duchu zasady, równości i szacunku ustalić miejsce, ale proponuję wybierać z max trzech propozycji + czwarta możliwość w ankiecie, zwana, "żadne z powyższych".
Nie zapominajmy, że ktoś będzie musiał wszystko ogarnąć organizacyjnie, co będzie najtrudniejszą częścią całego zlotu, bo nie tylko trzeba zapewnić socjal, ale jeśli mówimy o komercji i chcemy zarezerwować nawet całe łowisko, na kilka dni, to niestety ktoś będzie musiał za to zapłacić, tak więc w myśl zasady, kochajmy się jak bracia, a liczmy się jak żydzi, proponuję ustalić wpisowe i termin wpłaty, co pozwoli określić w przybliżeniu ilość uczestników tego eventu. Niestety takie mamy realia Panowie i nie zapominajmy o tym. Ja tak jak kiedyś już pisałem, jestem chętny do pomocy w organizacji i uważam, że wcale nie mamy tak dużo czasu, jeśli myślimy nie tylko o spotkaniu pasjonatów nad woda, ale o drugim z cyklu zlocie, który jak głosi tradycja musi być lepszy od pierwszego. A przypomnę niebyłym, że Grendziu bardzo wysoko postawił poprzeczkę...
Tak więc Panie i Panowie czas zacząć radzić, bo ani się obejrzymy, a będzie trzeba jechać na zlot.

Mądre bardzo słowa! :thumbup:

Rozumiem, że łowisko u Roberta pasuje wszystkim? Jest zaplecze, zadaszone stoły, grill, możliwość rozbicia namiotu i chyba coś więcej... Wędkarsko wygląda to imponująco, są dwa stawy, dobre stanowiska, jest co łowić. Może udałoby się zarezerwować dwa brzegi, abyśmy łowili koło siebie tam gdzie kto woli, czyli większe ryby lub mniejsze. Może jak dopisze frekwencja uda się nam zarezerwować jeden staw?

Łowisko jest w środku Polski, nie każdy ma blisko co prawda, ale nikt nie ma 500 km do przejechania, obok jest autostrada...

Jak dla mnie rewelka, łowisko pod zlot jest po prostu idealne. Możemy pomyśleć o tym aby zrobić mini komitet organizacyjny, i zagadać z właścicielem, co Wy na to? Może da jakąś zniżkę, na forum i portalu w zamian można mu zrobić dobrą reklamę, film też będzie...(potrzebni operatorzy kamer będą) :D
Lucjan

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #222 dnia: 03.01.2016, 16:35 »
Jaka to miejscowość? Kleczew ?
Krzysztof

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #223 dnia: 03.01.2016, 16:50 »
Tak. Tu jest więcej:    http://www.lowiskouroberta.pl/
Lucjan

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #224 dnia: 03.01.2016, 16:54 »
Ok dzięki już znalazłem na forum :), wygląda super, trochę trzeba jechać, może z Arkiem się dogadamy i wyruszymy na jedno auto. Wszystko zależy od tego kiedy będzie zlot i czy znajdzie się czas
Krzysztof