Autor Wątek: Ewolucja wędkarzy a sponsoring - jakie jest Wasze zdanie?  (Przeczytany 10304 razy)

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 163
Podobny temat rozkręca właśnie Dawid Moska pod nazwą "feeder portal". Jak sam stwierdził strona ma przypominać gazetę wędkarska i świetnie się w ten format póki co wpisuje, maszynka do naganiania klientów na feeder sklep.
Oczywiście wszyscy na fejsowej grupie Dawida biją brawo ;)

Trotka też już ma swoją grupę, na której pracownicy wraz ze znaną youtuberka polecają asortyment sklepu. W nazwie grupy oczywiście nie ma żadnego nawiązania do sklepu, ot kolejna grupa na której życzliwi wędkarze doradzają innym ;)

Mam wrażenie, że część użytkowników tych grup zrzeka się prawa do samodzielnego myślenia i woli przyjąć prawdę objawioną od swojego "guru"..

QUO VADIS rynku wędkarski?

Gdyby na SIGu miały być prawdziwe, obiektywne testy, a nie wypuklanie zalet, to z chęcią wziąłbym udział. Robić komuś reklamy za paczkę pelletu nie zamierzam.
Lucjanie krótko mówiąć ma to iść w kierunku:
Fader fans ... - dla mnie wzór na oficjalu piękne recki :bravo:
Czy standartu fejsa gdzie sami wiecie jak to wygląda i większość aministratorów i modów danych stron siedzi w kieszeniach producentów sprzętu wędkarskiego......

Nie ukrywam, że recenzje Marcina Cichosza sprawiły, że ten pomysł się pojawił.
Akurat twórczości Feeder Fans recenzjami bym nie nazwał.

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 414
Odp: Ewolucja wędkarzy a sponsoring - jakie jest Wasze zdanie?
« Odpowiedź #1 dnia: 16.12.2020, 15:38 »
Naiwniaków trzeba golić, tylko dzięki temu wiele sklepów jeszcze funkcjonuje. Wystarczy reklama u youtubera i idzie wszystko wcisnąć. Ostatnio hitem w spinningu są "mystery boxy" kupujesz a nawet nie wiesz co otrzymasz 😆

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 16.12.2020, 15:46 »
Kontrowersyjne to wszystko jest. Nie wątpię w szczytny zamysł ideii i szlachetne pobudki,ale trudno będzie  faktycznie zweryfikować produkt i jego przydatność.

Taki pomysł: testerzy niech przynajmniej mają 100punktów reputacji ,zanim zostaną testerami.

Ale może tych pkt niech będzie min.1492 :D ;D :P :P :P  Przepraszam nie mogłem się powstrzymać
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 16.12.2020, 16:07 »
Naiwniaków trzeba golić, tylko dzięki temu wiele sklepów jeszcze funkcjonuje. Wystarczy reklama u youtubera i idzie wszystko wcisnąć. Ostatnio hitem w spinningu są "mystery boxy" kupujesz a nawet nie wiesz co otrzymasz 😆

Kozi a cóż to znowu wymyślili....z tymi " mystery box".
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 16.12.2020, 16:12 »

Jedno pytanko.... a jak się przekonać czy uw tester.. prezentator.... - pisze prawdę ... - a nie łga na potęgę jaki to cud prezentuje.... ABY tylko dostać do testów następną rzecz... za free... - czy macie jakieś pomysły jak to przesiać....
Rybka - banerek.... Banerek - rybka.... ?

Maciek, te prezentacje będą zatwierdzane, więc nie będziemy puszczać wszystkiego. Muszą one trzymać się pewnych ram, i jeżeli ktoś będzie mia bardzo pozytywne zdanie, to musi to tez być zrobione w rozsądny sposób.

Tutaj też nasi testerzy będą mieli pewną ochronę, bo firma co dostanie cos do testów, wcale nie otrzyma obietnicy, że to będzie zachwalanie. Ja daleki jestem od tego, aby słodzić każdej jednej rzeczy. Tak się niestety dzieje, jak ktoś dostanie. Swojego czasu mieliśmy forumowicza, którego wpisy polegały na tym, że znad wody zamieścił zdjęcie każdego karpia jakiego złowił, a były podobne rozmiarowo, do tego zapewniał, że na nic innego nie brało, a na przynętę X to waliły ryby jak głupie. Okazało się, ze dostał rzeczy do testowania. Coś takiego nie przejdzie :)

Jakby co, to będą pokazowe prezentacje, na których będzie się można wzorować. W ten sposób będziemy na przykład wg pewnego schematu pisać o zanętach, tak aby zawarto w prezentacji jak jest mielona, jak smakuje (tu mówię o posmakowaniu jej), pachnie, jak pracuje i tak dalej. Oczywiście można pisać swojemu, będzie to tylko taka pomoc, aby wiedzieć co sprawdzić.

A czy zanęta się sprawdza i jak, to wg mnie nie jest wcale najistotniejsze. Spodziewam się, że teraz większość zanęt się sprawdza. Osoba prezentująca ma pokazać do czego taka zanęta jest, wskazać, gdzie się sprawdzi, jak z niej korzystać. Reszta sie rozstrzygnie w samym wątku. Sam robiący prezentację nie będzie musiał więc się martwić, że komuś coś obiecał (że jest to super produkt). A czy nawiąże szerszą współpracę z producentem,  to już jego sprawa. Forum otwarte jest na ludzi co związani są z danymi firmami, ważne aby przestrzegano regulaminu.

Czy standartu fejsa gdzie sami wiecie jak to wygląda i większość aministratorów i modów danych stron siedzi w kieszeniach producentów sprzętu wędkarskiego......

Mam podobne spostrzeżenia co Ty.
A co Ty byś zareklamował lub zaprezentował.

W sumie dość ciekawe pytanie.
Powiem tak w śród wędkarzy jakich znam 80% łowi na sprzęt ze sklepu stacjonarnego.
I to półki o jakich Lucjan wslomniał Jaxon , Traper etc.
Powiedzmy zestaw karpiowy za 300zł kompletny kij , kołowrotek , żyłka etc.....
I wziołbym to na powazne misiaczki....

Z przynęt karpiowych wiekszość dostępnych komercyjnie już są za mną ...
Swoje zdanie ma.

O z nowości dziś odebralem zestaw wawterów ccmorre 12mm bedzie co testować.
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5 dnia: 16.12.2020, 16:13 »
Podobny temat rozkręca właśnie Dawid Moska pod nazwą "feeder portal". Jak sam stwierdził strona ma przypominać gazetę wędkarska i świetnie się w ten format póki co wpisuje, maszynka do naganiania klientów na feeder sklep.
Oczywiście wszyscy na fejsowej grupie Dawida biją brawo ;)

Trotka też już ma swoją grupę, na której pracownicy wraz ze znaną youtuberka polecają asortyment sklepu. W nazwie grupy oczywiście nie ma żadnego nawiązania do sklepu, ot kolejna grupa na której życzliwi wędkarze doradzają innym ;)

Mam wrażenie, że część użytkowników tych grup zrzeka się prawa do samodzielnego myślenia i woli przyjąć prawdę objawioną od swojego "guru"..

QUO VADIS rynku wędkarski?

Gdyby na SIGu miały być prawdziwe, obiektywne testy, a nie wypuklanie zalet, to z chęcią wziąłbym udział. Robić komuś reklamy za paczkę pelletu nie zamierzam.

To czym bys te swietne materiały nazwał....
Maciek

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #6 dnia: 16.12.2020, 16:15 »
Ten "portal" to nic innego jak  "nowa gałąź" feedersklepu. Wejście w zakładkę sklep powoduje automatyczne przekierowanie do w/w . :facepalm:
Nic mi do tego, ale nie lubię jak ktoś próbuje mnie w .... robić.

Przepraszam za OT

Adam

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 414
« Odpowiedź #7 dnia: 16.12.2020, 16:22 »

Kozi a cóż to znowu wymyślili....z tymi " mystery box".
kupujesz sobie takiego mystery boxa np pod szczupaka a co będzie w środku to jest "niespodzianka" hehe. Ja lubię niespodzianki ale nie takie za które muszę zapłacić 🙂.

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 16.12.2020, 16:22 »
To akurat nowinka, ale tylko w świecie wędkarskim chyba. Od dłuższego czasu sklepy m.in odzieżowe robią takie akcje. I dobrze im to wychodzi.
Wiadomo, części do auta tak nie zamówisz ;D ale jest to ciekawe.

Maćku - wyobraź sobie sklep, który sprzedaje przynęty do spina za 10 zł szt. A nagle robią promocję - za 100 dostajesz 11 przynęt, ale losowych, niepowtarzających się. Nie możesz ich wybrać, nie wiesz jakie dostaniesz. To taki przykład.
Uzależniony od wędkarstwa

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 16.12.2020, 16:23 »

Struktura recenzji jest dość schematyczna: występują w niej elementy informacyjne, analityczno-krytyczne i oceniające.
Jakoś nie przypominam sobie elementów analityczno-krytycznych w prezentacjach sprzętu Sonubaits i Preston.
Dla mnie są to zwykłe materiały reklamowo-informacyjne sprzętu dostarczonego przez sponsora.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #10 dnia: 16.12.2020, 16:28 »

Struktura recenzji jest dość schematyczna: występują w niej elementy informacyjne, analityczno-krytyczne i oceniające.
Jakoś nie przypominam sobie elementów analityczno-krytycznych w prezentacjach sprzętu Sonubaits i Preston.
Dla mnie są to zwykłe materiały reklamowo-informacyjne sprzętu dostarczonego przez sponsora.

Może słabych punktów nie posiadają te rzeczy...
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 16.12.2020, 16:30 »
To akurat nowinka, ale tylko w świecie wędkarskim chyba. Od dłuższego czasu sklepy m.in odzieżowe robią takie akcje. I dobrze im to wychodzi.
Wiadomo, części do auta tak nie zamówisz ;D ale jest to ciekawe.

Maćku - wyobraź sobie sklep, który sprzedaje przynęty do spina za 10 zł szt. A nagle robią promocję - za 100 dostajesz 11 przynęt, ale losowych, niepowtarzających się. Nie możesz ich wybrać, nie wiesz jakie dostaniesz. To taki przykład.

Nie znam takich promocji.

Osobiscie jak wydaje swoja kasę to wole wiedzieć na co wydaje.....
Maciek

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 16.12.2020, 16:37 »

Może słabych punktów nie posiadają te rzeczy...
Tak, tak. Produkty Preston i Sonubaits nie mają żadnych wad :D
Żeby nie było, są to moje ulubione dwie firmy, ale aż taką miłością do nich nie pałam, żeby uczucie przesłoniło mi cały świat... Nie powiesz chyba, że cena 15zl za podajnik do methody to super zaleta tego tego kawałka metalu ;)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 338
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #13 dnia: 16.12.2020, 16:38 »
Ten "portal" to nic innego jak  "nowa gałąź" feedersklepu. Wejście w zakładkę sklep powoduje automatyczne przekierowanie do w/w . :facepalm:
Przepraszam za OT
Alek, ale kto Cię próbuje robić w jajo? Przecież nawet w postach jest pisane "wprost" ???
https://feederportal.pl/pellet-do-metody/

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 16.12.2020, 16:40 »
Przepraszam za OT
Alek, ale kto Cię próbuje robić w jajo? Przecież nawet w postach jest pisane "wprost" ???
https://feederportal.pl/pellet-do-metody/
Zobacz post na fejsowej grupie jaka otoczka jest tworzona wokół tego portalu.
Niektóre sklepy potrafią fair, jak np blog Drapieznika, a inne probują mydlić oczy.
Poczytaj komentarze pod postem, nikt nie ogarnia roli tego medium. Każdy zachwycony jakby dostał prenumeratę wedkarskie świata za darmo.
Siemanko grupa, potrzebuje Waszej pomocy!!!
Od pewnego czasu pracujemy nad stroną internetową o nazwie FEEDERPORTAL :D WOW!!
Chciałbym abyście najzupełniej odwiedzili nasz twór i napisali co o tym wszystkim myślicie.
Portal ma być centrum artykułów, recenzji, porad oraz nowinek wędkarskich. Stworzony głównie po to aby najlepsze treści jakie tworzymy wraz z redaktorami nie znikały w czeluści Facebooka.
Póki co możecie poczytać o sprzęcie, uchwytach oraz słalwnych kołowrotkach "KLONACH". Dopiero zaczynamy a treści jest stosunkowo mało;(

Planuje aby wśród istniejących kategorii pojawiła się również kategoria DLA POCZĄTKUJĄCYCH , czy to dobry pomysł??
Zapraszam serdecznie .
Link do jednego z artykułów --> https://feederportal.pl/regulowane-uchwyty-pod-dolnik/
Link do portalu https://feederportal.pl/