Cześć,
w tym roku postanowiłem przeorganizować wszystkie swoje akcesoria wędkarskie. Docelowo chciałbym pogrupować wszystkie swoje rzeczy na różne techniki połowu, tak by nie przekładać rzeczy, tylko wziąć odpowiednią "torbę", wędkę i iść nad wodę.
Szukałem sensownych rozwiązań do przechowywania akcesoriów. Potrzebuję kupić tak na prawdę wszystkie pudełka/torby, aby spakować rzeczy do feedera i odległościówki.
Do tej pory myślałem nad zakupem:
- torby - DAIWA N'ZON EVA FEEDER L
- pojedynczych pojemników - DAIWA N'ZON EVA
Jednak po zastanowieniu wydaje mi się, że stanowisko wędkarskie rozwiąże problem przechowywania i transportu rzeczy. Nigdy nie posiadałem żadnego stanowiska i potrzebowałbym pomocy w jego wyborze.
Ważę w okolicach 100kg i mam prawie 190cm wzrostu. Miałem okazję obejrzeć kosze od caperlana w decathlonie. Niestety większość z nich na wystawie pomimo dokręcenia zjeżdżała niebezpiecznie w dół (miały udźwig do 110kg).
Od stanowiska oczekuję:
- by samo nie zjeżdżało w dół
- by było stabilne
- łatwego transportu (z kółkami lub z możliwością dokupienia kółek)
- by po złożeniu zmieściło się w bagażniku
- wygodnego mocowania misek/podpórek
- super jeśli byłoby oparcie
Na razie tyczki nie posiadam, ale jeśli to możliwe chciałbym by był do niej uchwyt.
Potrzebuję też pomocy w dobraniu wyposażenia do podestu (miski/uchwyty/pojemniki eva/torby/inne akcesoria). Z tego co zauważyłem, to w podestach są tak na prawdę puste szuflady czy pojemniki. Wrzucanie tam luzem koszyczków, wagglerów czy przyponów raczej nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Stąd chciałbym zainwestować w system pojemników, który ma sens. Na ten moment jedynie postanowiłem zamienić własnoręcznie robiony piórnik do przyponów na następujące dwa modele:
- Preston Mag Store System Box 10cm
- MAP HOOK LENGHT BOX
i chciałbym, aby znalazło się na nie miejsce.
Co do budżetu, to nie mam konkretnego limitu na powyższe rzeczy. Chciałbym być zadowolony z każdego kupionego elementu i nie narzekać na te zakupy za rok czy dwa. Jest to dla mnie najważniejsze. Jednak nie chciałbym wydawać na samo stanowisko 10tys, jeśli większość dostępnych na rynku oscyluje w granicach 1-2tys.