Co prawda mój angielski to noga, ale technicznie z obrazków łapię

.
Tu jest też super kompromisowe rozwiązanie:
https://lowisko.net/4611,bat-acolyte-pro-whip-8m-drennan.htmlObejrzałem film i jestem pod wrażeniem rozwiązania, oczywiście o cenie nie dyskutujemy, kosztuje ile kosztuje.
I. K
luczowe parametry techniczne:1. Długość całkowita: 8,00 m. 2.Waga: ok. 265 g (niezwykle lekki przy tej długości).
3.Konstrukcja: Hybrydowa – top 3 (szczytówka i dwa kolejne elementy) jest teleskopowy, natomiast pozostałe 5 sekcji jest nasadowych (put-over). 4.Długość transportowa: 114 cm.
5.Szczytówka: Standardowo wyposażona w pełną szczytówkę typu "flick tip" do mocowania zestawu na stałe.
I
I. Funkcjonalność i wyposażenie1.Amortyzacja: Mimo klasycznego przeznaczenia jako bat, zestaw zawiera akcesoria (tulejkę PTFE, korki, łącznik) umożliwiające uzbrojenie drugiego elementu w amortyzator gumowy, co pozwala na bezpieczny hol większych ryb.
2. Wytrzymałość: Każda sekcja jest ponumerowana, a złącza są dodatkowo wzmocnione, co zwiększa trwałość przy intensywnym użytkowaniu.
3.Zastosowanie: Idealny na dystanse od 3 m do 8 m – dzięki nasadowej konstrukcji można łatwo regulować długość wędki, zdejmując dolne sekcje.
Strasznie kusi takie cudo

.