Dziękuję wszystkim za porady odnośnie podpórek, natomiast ja to wszystko doskonale wiem i stosuje, nie raz zdażyło mi się musieć zaufać podpórkom gdy miałem dublet i nie było problemów

ALE...
Na komercji byłem z wujkiem, którego staram się zarazić wędkowaniem i to z dobrym skutkiem, natomiast póki co używa mojego sprzętu. Tak się złożyło że trzy porządne podpórki na tył z uchwytami A'la Guru Reaper były z 2 wędkami używanymi przez wujza i jedną moją, brakło natomiast na 4 wędkę, były tam najzwyklejsze podpórki i to właśnie ona wjechała do wody, bo zwyczajnie zapomniałem włączyć wolny bieg i odklipować żyłkę gdy zająłem się uwiecznianiem jego nowej życiówki

Najgorsze jest to, że dzień wcześniej chciałem dokupić taki uchwyt, niestety akurat brakło w sklepie, a ja poskąpiłem 40zł na oryginał z Guru

Następnego dnia zamówiłem od razu 4 na Allegro, więc teraz mam ich 7. Jak to mówią... mądry wędkarz po stracie, czy jakoś tak

Wracając do tematu zakupu wędek: kolega
Carl23, u którego swoją drogą zakupiłem utopionego Monolitha

, zaproponował mi dwa fajne kije i póki co jest mi do nich najbliżej, ale poczekam jeszcze trochę, może trafi się coś jeszcze